„Vreau site pentru biserica mea”

BUCURESTI - 2 decembrie 2009

Comunicat tip General in Religie

Nu aştepta de la alţii, ajută şi tu, alături de noi, ca fiecare biserică ortodoxă să aibă propriul său SITE!
Nu te mai poţi plânge că e greu. Specialiştii noştri asigură SUPORTUL TEHNIC GRATUIT!
100% în administrarea si proprietatea Bisericii
Numele siteului va fi exact cel ales de tine: www.Biserica... .ro

Începând cu data de 1 decembrie 2009, Asociaţia Lacasuri Ortodoxe demarează programul: „Vreau site pentru biserica mea”. De acum, nu mai eşti singur, şi nu va mai trebui să plăteşti specialişti IT.

FII CTITOR DE SITE - al unei Biserici (cu certificat)

I) Mai intai, ce oferă Lăcaşuri Ortodoxe, prin programul „Vreau site (nu blog!) pentru biserica mea”?

„Vreau site pentru biserica mea” îşi doreşte ca orice parohie să aibă în proprietate şi administrare propriul site de prezentare.
Pentru aceasta, în mod absolut gratuit, specialiştii noştri vă vor conduce în primii 10 paşi, după cum urmează:

„Vreau site pentru biserica mea”
- PASUL 1: Suport tehnic gratuit în achiziţionarea domeniului (numele site-ului) din banca naţională de domenii - INSTITUTUL NAŢIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN INFORMATICĂ. Nivel necesar de cunoştinţe: fără experienţă.

„Vreau site pentru biserica mea”
- PASUL 2: Suport tehnic gratuit în obţinerea spaţiului de găzduire optim (varianta de bază) datorită experienţei pe care personalul nostru a acumulat-o în anii de activitate. Nivel necesar de cunoştinţe: fără experienţă.

„Vreau site pentru biserica mea”
- PASUL 3: Suport tehnic gratuit în setările de bază, asigurând instalarea domeniului pe spaţiul de găzduire. Nivel necesar de cunoştinţe: fără experienţă.

„Vreau site pentru biserica mea”
- PASUL 4: Suport tehnic gratuit în configurarea panoului de control al serverului pe care veti lucra (în /şi privind domeniul). Nivel necesar de cunoştinţe: fără experienţă.

„Vreau site pentru biserica mea”
- PASUL 5: Suport tehnic in alegerea unui program optim, care să permită (în funcţie de nivelul şi experienţa viitorului administrator) o administrare corespunzătoare şi totodată uşoară a propriului site. Nivel necesar de cunoştinţe: fără experienţă.

„Vreau site pentru biserica mea”
- PASUL 6: Suport tehnic în instalarea programului ales – oferit gratuit - pentru realizarea site-ului (dintr-o listă bogată de programe pe care vi le punem la dispoziţie, tot gratuit). Nivel necesar de cunoştinţe: fără experienţă.

„Vreau site pentru biserica mea”
- PASUL 7: Suport tehnic în instalarea mai multor modele „template-uri” - înfăţişări ale site-ului – din care administratorul să poată hotărî un tip. Nivel necesar de cunoştinţe: fără experienţă.

„Vreau site pentru biserica mea”
- PASUL 8: Suport tehnic în instalarea definitivă a unui template pentru site-ul Dvs, in urma căreia, în sfârşit, site-ul Dvs (fără conţinut: articole, imagini, meniuri) poate fi văzut de ceilalţi. Nivel necesar de cunoştinţe: fără experienţă.

„Vreau site pentru biserica mea”
- PASUL 9: Suport tehnic în instalarea unui editor de text (asemănător unui editor WORD) cu care veţi putea posta articole pe propriul site.

„Vreau site pentru biserica mea”
- PASUL 10: Instructaj de bază (start) în organizarea meniurilor.

Menţiune: de asistenţă vor beneficia doar viitorii administratori de site care au solicitat suportul tehnic din start, începând cu pasul 1 (în programul gratuit de asistenţă nu sunt acceptate site-uri deja incluse într-un program de găzduire, sau aflate în dezvoltare).

De acum, nu mai eşti singur, şi nu va mai trebui să plăteşti specialişti IT.
Nu te mai poţi plânge că e greu. Specialiştii noştri asigură SUPORTUL TEHNIC GRATUIT!

II) Ce trebuie sa fac eu, ca preot sau donator?

Menţiune: intrucat Lăcaşuri Ortodoxe nu poate vinde sau oferi ori inchiria domenii şi servere de găzduire, aceasta atributie revenind doar firmelor specializate, va trebui sa asigurati urmatoarele:

Domeniul este un nume alocat fiecarui site web, de genul www.Biserica... .ro şi se cumpără din banca naţională de domenii – se achită o singură dată iar domeniul va aparţine bisericii pentru totdeauna.

După achitare, orice domeniu necesită găzduirea pe un server cu parametrii necesari dezvoltării site-ului, în schimbul unei sume plătite firmei care asigură găzduirea (vezi tabel pe site: www.lacasuriortodoxe.ro).

Parametri gazduire, inclusi in pret:

- Memorie - nelimitata
- Lătime de bandă - nelimitata
- 1 domeniu găzduit
- Salvări (Backups)
- 99.9% funcţionare garantată de furnizorul SUA
- Subdomenii – nelimitate
- Conturi de upload FTP nelimitate
- Baze de date MYSQL nelimitate
- Programe si conturi de email (cu autoresponder) nelimitate
- Panou de control Cpanel
- Statistici dezvoltate
- Programe de realizare site, albume foto... şi multe alte facilităţi.

1. PREOT: In cazul in care sunteti preot si aveti posibilitatea achitarii uneia dintre variantele obligatorii tabelate mai sus, contactati-ne pentru inscrierea in programul de suport tehnic gratuit, la 021.352.85.62 (Romtelecom), 0729.00.19.00 (Vodafone).
2. PREOT: In cazul in care, ca preot, nu detineti fondurile necesare achitarii uneia dintre variantele tabelate mai sus, va trebui sa va inscrieti pe formularul de mai jos, destinat Bisericilor sarace, in asteptarea cumularii sumei necesare unui pachet pe 1 an, prin programul de donatii.

3. DONATOR: In cazul in care doriti sa ajutati ca o Biserica sa aiba propriul site:

FITI CTITOR DE SITE - al unei Biserici (cu certificat)

DONEAZA, ca mirean credincios sau firmă, pentru susţinerea acestui proiect. Poţi alege să fii şi tu „ctitorul” unui site integral, sau parţial, al unei Biserici, sau poti susţine specialiştii noştri în realizarea si extinderea acestui proiect - vei intra in posesia unui certificat.

Contul donatiilor - orice suma (poate fi si mai mica decat un pachet integral de minimum 1 an) este:

RO40 RNCB 0065 1128 3250 0001

Asociatia Lacasuri Ortodoxe - BCR Sucursala Bucurestii-Noi.

Sumele donate vor fi afisate pe site, intr-un mod absolut transparent, odata cu inregistrarea contabila a extraselor de cont. In momentul strangerii sumei necesare achitarii unui pachet integral de minim 1 an, ea va fi pusa INTEGRAL la dispozitia unei Biserici sarace inscrisa pe lista de asteptare, condusa GRATUIT de Lacasuri Ortodoxe in primii 10 pasi necesari si suficienti lansarii propriului site.

NU UITATI sa completati suplimentar si formularul (gasit pe site), pentru specificarea destinatiei sumei donate.


Precizare: preoţii parohi, care vor să beneficieze de donaţii pentru realizarea pachetului de start pentru site-ul Bisericii pe care o păstoresc (în cazul în care nu au găsit donatori dedicaţi sau nu deţin fonduri), sunt rugaţi să se înscrie pe lista noastră, în aşeptare, urmând să fie contactaţi de noi în ordinea priorităţilor.

Noi ne vom face treaba, iar Dvs nu veti mai fi ingrijorat de complexitatea lansarii unui site, bucurandu-va de suport tehnic gratuit, conform paşilor de mai sus şi, în plus:

FII CTITOR DE SITE - al unei Biserici

Asa incat, in doar câteva zile puteţi publica articole, fotografii, astfel ca navigatorii pe internet să poată citi despre activităţile, realizările şi proiectele pe care le aveţi în parohia sau mânăstirea pe care o păstoriţi.


Cine beneficiază de program?
Orice preot paroh, sau credincios, care are iniţiativa lansării unui site pentru parohia de care răspunde sau de care se simte ataşat, ori pentru oricare altă Biserică, lipsită de posibilităţi.
În toate cazurile, proprietarul de drept al site-ului nou alcătuit (domeniu achitat şi găzduire pe o perioadă specificată) va fi doar Biserica beneficară şi nicidecum Lăcaşuri Ortodoxe sau donatorul. Continutul site-ului va fi adaugat de preotul slujitor al Bisericii respective.

„Vreau site pentru biserica mea” (100% în administrarea si proprietatea Bisericii) urmăreşte realizarea obiectivului statutar Lăcaşuri Ortodoxe, privind un „acces mai bun la informaţie în (şi către) mânăstiri şi sate, susţinerea de ordin tehnic pentru legături de internet, acces la baze de date, consultanţă, întreţinere şi urmărire în realizare de pagini web” (extras din Actul constitutiv al Asociaţiei Lăcaşuri Ortodoxe) – un program DECEMBRIE 2009.

- impreuna, PENTRU UN NET MAI ... ORTODOX -

INTRA SA VEZI AMANUNTE DESPRE ACEST PROGRAM pe site-ul: lacasuriortodoxe.ro

Despre Asociatia Lacasuri Ortodoxe

Asociaţia „Lăcaşuri Ortodoxe” este o asociaţie non-profit, neguvernamentală, apolitică, fără scop lucrativ, cu personalitate juridică potrivit legii (înreg. CIF 25492592/ 28.04.2009) având ca scop “apărarea intereselor membrilor săi, protecţia şi promovarea valorilor ortodoxe” (extras din actul constitutiv al asociaţiei).
Relatii suplimentare: 021.352.85.62 (Romtelecom), 0729.00.19.00 (Vodafone). Contact e-mail: vreausite@lacasuriortodoxe.ro
vreausite@lacasuriortodoxe.ro