Editura Lumen este recreaditata ca Editura Stiitifica

Iasi - 1 aprilie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Iasi aprilie 2010. În data de 1 aprilie 2010 Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Învatamantul Superior (CNCSIS) a afisat listele cu editurile acreditate stiintific valabile în perioada 2010 – 2012. Editura Lumen îsi mentine acreditarea ca Editura Stiintifica avand codul CNCSIS 3.

Reacreditarea Editurii Lumen ca Editura Stiintifica reprezinta recunoasterea eforturilor deosebite a tuturor celor implicati în activitatea stiintifica si de promovare a cercetarii realizata prin intermediul Editurii Lumen, Asociatiei Lumen, Centrului de Cercetari Socio Umane Lumen precum si a Centrului de Training si Consultanta Lumen.

Editura Lumen felicita mai întai de toate autorii care au creditat editura noastra publicand rezultatele demersurilor stiintifice întreprinse în activitatea lor stiintifica si academica. În acest sens mentionam faptul ca în perioada 2006 -2009 Editura Lumen a putu raporta 126 de titluri de carte stiintifica, 16 titluri de cursuri universitare, dintre autorii mentionati 8 fiind din strainatate. Mentionam ca cele 142 de titluri mentionate reprezinta doar cartea cu caracter stiintific si universitar, Editura Lumen publicand de asemenea literatura, culegeri si auxiliare curriculare, publicistica etc.

Conducerea Editurii Lumen îsi exprima sincera apreciere pentru întreg personalul implicat în mod curent activitatea Editurii Lumen printre care îi numim pe: Dr. Antonio Sandu, directorul Editurii Lumen, Sandu Eleonora, Director Departament Distributie, Confr. Univ. Dr. Stefan Cojocaru, Redactor Sef al Revistei de Cercetare si Interventie Sociala, Confr. Univ. Dr. Tomita Ciulei, Redactor Sef Revista Romaneasca pentru Educatiei Multidimensionala, Lector Dr. Nadia Dariescu, Redactor Sef al revistei Jurnalul de Studii Juridice, Oana Bradu, Coordonator programe editoriale, Simona Ponea, Manager PR, Bianca Vlasa, Asistent PR, Ec.Irina Morariu, redactor si DTP, Cristian Usurelu, redactor si DTP, Ionut Socol, DTP si web design, Cristian Vusatiuc, Manager distributie carte, Cornel Baroi, redactor, Anamaria Boboc, redactor, Cecilia Enescu, reprezentant zonal Bucuresti, Armin Danila, reprezentant zonal Galati, Constanta, Cora Fariseu, reprezentant zonal Craiova.

Echipa Editurii Lumen îsi exprima profundul respect fata de echipa de referenti stiitifici ai Editurii Lumen care constituie garantia calitatii stiintifice si universitare a Editurii Lumen. Lucrarile cu caracter stiintific trimise spre publicare din partea autorilor nostri sunt evaluate de catre referenti cu titlul stiintific de doctor si cu experienta domeniul în care este realizata cercetarea propusa spre evaluare prin procesul de Blind Peer Review. Spatiul prezentului comunicat nu ne îngaduie sa nominalizam fiecare dintre referentii implicati în activitatea editurii noastre dar cititorii interesati pot gasi o lista a celor mai proeminenti, atat ca activitate stiintifica, cat si în majoritatea ca implicare în activitatea Editurii Lumen la pagina Referenti Stiintifici de pe site-ul www.edituralumen.ro .

La acest moment de succes au contribuit tipografiile partenere, dintre care în primul rand mentionam SC Pim SRL si adresam cu aceasta ocazie sincere multumiri Doamnei Mariuca Petrariu, Directorul tipografiei, si tipografiilor Top Lux si Spanda, reprezentate prin Domnul Director Corneliu Baroi. Este amintim partenerii nostri în ceea ce priveste difuzarea de carte care de asemenea contribuie în mod semnificativ la succesul editurii Lumen prin medierea întalnirii dintre cartile noastre si cititorii lor. O lista cu distribuitorii din mediul fizic poate fi gasita pe www.edituralumen.ro la pagina Librarii.

Pe parcursul ultimilor 3 ani, si nu numai întreaga, echipa a Editurii Lumen a depus eforturi considerabile si totodata încununate de succes în vederea unei promovari internationale de o cat mai înalta calitate a aparitiilor noastre editoriale. În acest sens ne bucura faptul ca ne putem anunta atat autorii, referentii, precum si cititorii ca acest eforturi s-au concretizat prin indexarea volumelor noastre în baze de date internationale precum Standford University, British Library, World Cut si altele. Revistele care apar în Editura Lumen sunt indexate dupa cum urmeaza: Revista de Cercetare si Interventie Sociala este indexata în Social Science Citation Index (ISI Thomson), Ceeol si Index Copernicus, RePec, Revista Romaneasca pentru Educatie Multidimensionala este indexata în Index Copernicus, RePec, Revista Centrul de Training, este indexata în Index Copernicus si RePec, Jurnalul de Studii Juridice indexat în Index Copernicus, RePec. Alte publicatii la aparitia carora Asociatia Lumen a contribuit sunt si ele incluse în Baze de date Internationale de prestigiu. Aceste lucru ne da si mai multe forte si sperante pentru a continua si mai înversunati activitatea noastra de promovarea cat mai intensa atat pe plan national cat si international a aparitiilor editoriale Lumen si a cercetarilor efectuate de autorii nostri.

De asemenea Editura Lumen reuseste prin eforturi continue sa ajute la sustinerea financiara a publicarii unor volume de cultura si stiinta valoroase, fie prin cofinantare, fie prin programele publice de finantare. În acest sens amintim ca în anul 2009, în cadrul Programului Lumen Cartea de Cultura s-a obtinut finantare din partea Administratiei Fondului Cultural National pentru 15 titluri din total de 15 propuse catre aceasta institutie, la fel si în anul 2008 cand a fost obtinuta finantarea pentru 8 dintre cele 12 titluri propuse. Speram într-un succes similar si în anul 2010.

Activitatea sustinuta a Editurii Lumen nu este întamplatoare, ea vine pe fondul activitatii continue a Centrul de Cercetari Socio Umane Lumen, din cadrul Asociatiei Lumen, care este în curs de atestare ANCS (Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica). Centrul de Training si Consultanta din cadrul Asociatiei Lumen este furnizor acreditat CNFPA pentru programe de formare continua în urmatoarele domenii: formare de formator, manager de proiect, dezvoltare organizationala, abilitati antreprenoriale si relatii publice si comunicare. Centrul de Training si Consultanta, care desfasoara activitati de formare si consultanta de peste 10 ani de zile, deruleaza cu succes programe de consultanta în managementul apreciativ al cercetarii în parteneriat cu diverse universitati din tara. De asemenea componenta de consultanta este un element cheie care asigura succesul programelor editoriale pe care Asociatia Lumen le desfasoara prin Editura Lumen.

În cadrul Grupuli Editorial Lumen, functioneaza Editura Cristal, la a carei dosar de acreditare ca editura stiintifica lucram în prezent.

Editura Lumen, prin intermediul Domnului Director Antonio Sandu, felicita înca o data autorii nostri, întreg personalul, colaboratorii, referentii, difuzorii, tipografiile si nu în ultimul rand cititoriloe fideli ai Editurii Lumen.
Reacreditarea Editurii Lumen ca Editura Stiintifica este un succes care confirma valoarea Editurii Lumen si pe care putem spune ca l-am obtinut împreuna.

Echipa Lumen

www.edituralumen.ro
www.asociatialumen.ro
www.centruldetraining.ro
www.revistaromaneasca.ro/multidimensional

Despre Asociatia Lumen

Editura Lumen este recunoscuta ca editura stiintifica de catre CNCSIS.
Editura Lumen are o retea nationala de distributie fiind prezenta in librarii din judetele: Bucuresti, Brasov, Constanta, Cluj, Caras Severin, Dolj, Iasi, Sibiu, Timisoara, in Depozite de carte, si Agentii de difuzare a cartii precum si prin principalele librarii virtuale existente. Aparitii ale Editurii Lumen sunt disponibile in principalele Biblioteci din tara, incluiv Bibliotecile Central Universitare, precum si toate Bibliotecle judetene.
Editura Lumen realizeaza cataloage ale tuturor aparitiilor sale editoriale pe care le transmite difuzorilor de carte si bibliotecilor promovand astfel cartile publicate si autorii acestora.
Editura noastra are de asemenea onoarea de a fi prezenta cu stand propriu la diverse targuri si expozitii de carte.
Informatii suplimentare: www.Edituralumen.ro, www.edituralumen.com

email edituralumen@gmail.com.
www.edituralumen.ro

Simona Ponea