Elemente de socio-psihologia transportului in comun

Iasi - 31 octombrie 2005

Comunicat tip General in ONG

Editura Lumen a lansat duminica 30 octombrie 2005 in cadrul Programului de promovare a tinerilor cercetatori volumul Elemente de socio-psihologia transportului in comun, autor Manuela Rusu. Volumul a fost prefatat de Conf Univ Dr Mihai Hohn de la Universitatea de Vest din Timisoara.

Elemente de socio-psihologia transportului in comun

Din cele mai vechi timpuri transporturile au avut un rol deosebit de important in viata oamenilor. Pe langa faptul ca reprezinta o veriga importanta a sistemului socio-economic, transporturile constituie factori de influentate si optimizare a activitatii umane. In reteaua generala a transporturilor o pondere importanta revine transporturilor auto, care, dupa unanima apreciere a specialistilor, vor cunoaste o dezvoltare rapida in deceniile urmatoare. Acest lucru va duce la inmultirea arterelor de circulatie, la cresterea frecventei autovehiculelor. Vor aparea noi probleme in asigurarea securitatii, organizarii si dirijarii circulatiei auto, dar si in selectia si formarea persoanelor implicate in transportul auto. Un rol important revine psihologiei aplicate in transporturi, atat la nivel de cercetare, cat si prin includerea criteriilor de ordin psihologic in rezolvarea diferitelor probleme. Volumul de fata deschide noi perspective de abordare a cercetarilor a interventiei psihologice in domeniul transportului rutier. Dintre aceste noi directii putem aminti: Utilizarea elementelor decelate prin probele de personalitate, permitand exploatarea mai complexa a datelor obtinute in urma examenului psihologic. Concluziile si observatiile autoarei deschid o noua modalitate de abordare a formarii viitorilor conducatori auto. Un element de originalitate se refera la interventiile psihologice in situatia comportamentelor auto neadecvate. In conformitate cu concluziile cercetari, reeducarea celor cu abateri repetate de circulatie (incluzand carentele atitudinal-relationale) pentru a avea succes, trebuie individualizata in functie de profilul psihologic global individual obtinut prin metodologia prezentata in cadrul volumului. Lucrarea constituie un ghid extrem de util atat specialistilor, care vor gasi elemente tehnice utile si utilizabile in activitatea cotidiana de specialitate, cat si nespecialistilor care pot sa- si formeze o imagine completa si obiectiva despre ce inseamna conducerea unui autovehicol din punctul de vedere al celui de la volan. (Extrase din prefata realizata de Conf. Univ. Dr Mihai Hohn).
Informatii si achizitie online pe oricare din portalurile www.librariavirtuala.com,
www.magazin.rpi.ro , www.craciun2005.ro , www.ofertespeciale.info .

Despre Asociatia Lumen

Va reamintim ca Editura Lumen in parteneriat cu Euro Market Advertising organizeaza cea de a IIIa selectie nationala de lucrari stiintifice realizate de tineri cercetatori in domeniile : asistenta sociala, sociologie, politologie, psihologie, filosofie, stiinte juridice, stiinte economice, lingvistica, literature, jurnalism si teologie.

Pot fi trimise spre publicare lucrari de licenta, master (care au caracter stiintific) , lucrari propuse la simpozioane, referate sustinute in cadrul doctoratului, referate si teme de cercetare originale, sustinute la Universitati din tara si din strainatate, etc.

Lucrarile selectionate vor fi publicate in cadrul Editurii Lumen, fie in volume individuale fie in volume colective, in functie de dimensiunile lucrarii si evaluarea potentialului de piata a materialului supus publicarii.

Selectia se desfasoara in perioada octombrie - decembrie iar acceptarea se realizeaza in ordinea primirii materialelor.


Informatii suplimentare pe adresa de e-mail
lumen@asociatialum.ro
Antonio Sandu
director Editura Lumen
lumen@asociatialumen.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-lumen/elemente-de-socio-psihologia-transportului-in-comun