Selectie lucrari stiintifice in vederea publicarii

Iasi - 28 mai 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Asociatia Lumen in colaborare cu Editura Lumen desfasoara in perioada 1iunie-15 iulie 2008 cea de a IX-a editie a Programului de promovare a tinerilor cercetatori sub forma unei selectii nationale de lucrari stiintifice in domeniile: social-umaniste, educationale, drept, filosofie, psihologie, teologie, stiintele comunicarii, stiinte politice, marketing, management, stiinte economice administratie, literatura, lingvistica, istorie, studii europene, teoria artei, etc. Lucrarile selectate vor fi publicate in volume individuale sau colective.

Vor fi acceptate lucrarile cu un evident caracter stiintific in unul din domeniile mentionate, sau intru-un conex cu acestea. Lucrarile vor fi evaluate de catre redactorii si referentii Editurii Lumen in sistem Peer revue.
Pentru a fi selectate, materialele se vor trimite pe adresa edituralumen@gmail.com cu mentiunea „Pentru Programul de promovare a tinerilor cercetatori editia a IX-a”, insotite de Curriculum vitae al autorului.
Transmiterea materialului catre Editura certifica faptul ca persoana care il trimite este autorul sau detinatorul legal al drepturilor de autor (copyright) pentru toate materialele trimise incluzand text, imagini, tabele grafice etc, ca lucrarea este originala si nu contravine legislatiei romanesti si a Uniunii Europene.
Vor fi apreciate caracterul de noutate al temei, concizia, precizia si calitatea redactarii, aparatul critic, bibliografia, interesul fata de tema.
Sunt acceptate spre publicare teze de doctorat, referate sustinute in cadrul doctoratului, referate si teme de cercetare originale sustinute la universitati din tara sau strainatate, disertatii de master, lucrari de diploma care denota caracter stiintific si inovativ, alte studii si cercetari.
Acest Program are caracterul unei selectii nationale fiind evaluate in ordinea sosirii acestora. Materialele pot fi trimise in limba romana, engleza, franceza. Pentru materialele in orice alta limba decat acestea este necesara o prezentare detaliata inclusiv cuprinsul si rezumatul in limba engleza sau romana. Incepand de la a VI-a editie, tinerii cercetatori din Republica Moldova, sau de la universitati din Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii, Canada sunt de asemenea acceptati in Program si incurajati sa trimita materiale.
Autorii care au trecut de o selectie anterioara din cadrul Programului de Promovare a Tinerilor Cercetatori sunt considerati acceptati pentru publicari ulterioare in termen de 5 ani.
Lucrarile selectate vor fi publicate prin Editura Lumen fie in volume individuale, fie in volume colective in functie de dimensiunile materialului propus spre publicare si impactul stiintific si de piata al acestuia.

Despre Asociatia Lumen

Programe editoriale derulate de Asociaţia şi Editura Lumen pe perioada 2005-2008 :
Programul de Promovare a Tinerilor Cercetători în perioada 2005-2007 desfăşurat cu două sesiuni anuale.
În Program au fost înscrise 1230 de materiale din care au fost acceptate spre publicare 168 materiale. 142 dintre acestea au făcut obiectul unor volume individuale de autor, iar 47 au fost publicate în volume colective. (Mai multe informaţii pe site ul editurii www.edituralumen.com)
Programul Naţional de Debut Literar Lumen 2007
În cadrul acestui Program au fost primite în total peste 300 de materiale din care 22 de tineri scriitori sunt acceptaţi şi vor debuta ca tineri scriitori (au fost luaţi în calcul doar tinerii scriitori cu care a fost semnat contract editorial).
Editura Lumen este recunoscută ca editură ştiinţifică de către CNCSIS.
Editura Lumen are o reţea naţională de distribuţie fiind prezentă în librării din judeţele: Bucureşti, Braşov, Constanţa, Cluj, Caraş Severin, Dolj, Iaşi, Sibiu, Timişoara, în Depozite de carte, şi Agenţii de difuzare a cărţii precum şi prin principalele librării virtuale existente.
Editura Lumen realizează cataloage ale tuturor apariţiilor sale editoriale pe care le transmite difuzorilor de carte şi bibliotecilor promovând astfel cărţile publicate şi autorii acestora.
Editura noastră are de asemenea onoarea de a fi prezentă cu stand propriu la diverse târguri şi expoziţii de carte (Kilipirim Bucuresti 2008, Caravana Gaudeamus Craiova 2008, Librex Iasi 2008, Librex 2007 Iaşi, Bookfest Bucureşti iunie 2007, Salonul de carte ştiinţifică CNCSIS 9 Iaşi 2006, Salonul de Carte pentru Copii şi Tineret Vaslui 2006 etc.)
Informatii suplimentare le puteti gasi pe adresa: www.edituralumen.com www.edituralumen.ro, sau puteti formula intrebari pe adresa edituralumen@gmail.com
edituralumen@gmail.com