Selectie pentru programele editoriale Lumen Cartea de Cultura si Lumen Cartea Academica

Iasi - 14 iunie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Iasi iunie 2010: In perioada 14 iunie – 1 iulie 2010 Editura Lumen realizeaza procesul de selectie de volume pentru Programele editoriale Lumen Cartea de Cultura si Lumen Cartea Academica. Volumele selectate vor fi propuse spre finantare catre Administratia Fondului Cultural National (AFCN) sau catre Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), in functie de specificul volumelor si in acord cu metodologiile celor doua institutii.


Incepand cu data de 14 iunie 2010 autorii sunt asteptati sa-si depuna propunerile de volume pentru programele Lumen Cartea de Cultura si Lumen Cartea Academica in cadrul procesului de selectie desfasurat de Editura Lumen.
Editura Lumen, in spiritul promovarii excelentei in domeniul cercetarii si a creatiei culturale, realizeaza o selectie deschisa a volumelor ce vor fi propuse spre finantare institutiilor statului cu atributiuni in domeniul culturii si cercetarii stiintifice.
In cadrul programului Lumen Cartea de Cultura, in acord cu metodologia AFCN pentru proiectele editoriale, disponibila incepand cu luna iunie 2010, prioritatile programului sunt:
Incurajarea operelor de debut
Stimularea aparitiei titlurilor de referinta si a publicatiilor de specialitate
Stimularea aparitiei publicatiilor specializate, de nisa, incurajarea calitatii editoriale
Pentru programul Lumen Cartea de Cultura sunt acceptate maxim 15 propuneri de volume din partea fiecarei edituri.
In cadrul Programului Lumen Cartea Academica, in acord cu metodologia ANCS pentru programul „Subventionarea literaturii tehnico-stiintifice”, domeniile de referinta sunt:
matematica si stiintele naturii
stiinte ingineresti
stiinte socio-umane
stiintele vietii si ale Pamantului (inclusiv mediu)
stiinte agricole (agricultura, silvicultura, calitate si siguranta alimentara)
stiinte medicale
ATENTIE !!! Datorita timpului scurt in care trebuiesc formulate cererile de finantare Editura Lumen va realiza procesul de contractare in vederea solicitarii finatarii din partea AFCN, – proiecte editoriale, respectiv ANCS – subventionarea literaturii tehnico-stiintifice - imediat ce cartea este acceptata de catre referentii de specialitate ai Editurii Lumen. Ca atare este posibil ca procesul de selectie sa se finalizeze inainte de termenul limita de 1 iulie.
Pentru procesul de selectie pentru programele Lumen Cartea de Cultura si Lumen Cartea Academica sunt necesare trimiterea catre Editura Lumen, la adresa edituralumen@gmail.com, urmatoarele:
Curriculum Vitae
Scrisoare de intentie
Prezentarea volumului (in aproximativ 3-4 pagini)
2 referinte pentru volumul propus
Cuprinsul volumului propus spre selectie
Fragmente semnificative din volumul propus
Declaratie pe propria raspundere cu privire la drepturile de autor asupra materialului propus
Volumele ce vor fi propuse spre selectie in cadrul programelor editoriale Lumen Cartea de Cultura si Lumen Cartea Academica trebuie sa se afle in stadiul final de elaborare, autorii avand obligatia de a finaliza orice tip de corectura pana la data de 1 septembrie, in cazul in care propunerea sa va fi in prima etapa acceptata de echipa de evaluatori a Editurii Lumen, iar in a doua etapa va fi acceptata de comisia de evaluatori din partea celor doua institutii, respectiv Administratia Fondului Cultural National (AFCN) sau Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS). Mentionam faptul ca un volum poate fi propus spre finantare doar la una dintre cele doua institutii.
Procesul de selectie al volumelor in cadrul celor doua programe ale Editurii Lumen se va realiza in ordinea intrarii propunerilor de volume din partea autorilor in redactia Editurii Lumen, pana la data de 10 iulie. Procesul de selectie la nivelul Editurii Lumen presupune pe de o parte evaluarea stiintifica / culturala a propunerii de volum prin procesul de Double Blind Peer Review, precum si evaluare editoriala, cu privire la impactul volumului pe piata cartii.
Reamintim potentialilor autori faptul ca in anul 2009 Editura Lumen a reusit performanta de a i se fi acceptat la finantare toate cele 15 titluri solicitate catre AFCN, iar in anul 2008 7 din cele 10 titluri solicitate spre finantare. Totodata ne facem datoria sa anuntam potentialii autori ca propunerea spre finantare nu implica in mod automat si acceptarea de catre institutiile abilitate. In cazul in care un volum este acceptat la finantare, AFCN sau ANCS pot finanta doar partial aparitia volumului, caz in care alaturi de Editura Lumen si AFCN, respectiv ANCS este posibil sa fie necesar a fi cooptati alti finantatori privati (conform legii este exclusa dubla finantare publica).
Propunerile editoriale insotite de documentele mai sus amintite sunt asteptate la adresa de la email edituralumen@gmail.com cu mentiunea „PENTRU LUMEN CARTEA DE CULTURA” sau „PENTRU LUMEN CARTEA ACADEMICA”.

Pentru mai multe informatii va asteptam pe site-ul nostru www.edituralumen.ro sau la adresa de email edituralumen@gmail.com.
www.edituralumen.ro

Simona Ponea – Director Editorial
Oana Bradu – Coordonator Programe Editoriale
Dr. Antonio Sandu – Presedintele Grupului Editorial Lumen

Despre Asociatia Lumen

Editura Lumen este recunoscuta ca editura stiintifica de catre CNCSIS.
Editura Lumen are o retea nationala de distributie fiind prezenta in librarii din judetele: Bucuresti, Brasov, Constanta, Cluj, Caras Severin, Dolj, Iasi, Sibiu, Timisoara, in Depozite de carte, si Agentii de difuzare a cartii precum si prin principalele librarii virtuale existente. Aparitii ale Editurii Lumen sunt disponibile in principalele Biblioteci din tara, incluiv Bibliotecile Central Universitare, precum si toate Bibliotecle judetene.
Editura Lumen realizeaza cataloage ale tuturor aparitiilor sale editoriale pe care le transmite difuzorilor de carte si bibliotecilor promovand astfel cartile publicate si autorii acestora.
Editura noastra are de asemenea onoarea de a fi prezenta cu stand propriu la diverse targuri si expozitii de carte.
Informatii suplimentare: www.Edituralumen.ro, www.edituralumen.com

email edituralumen@gmail.com.
www.edituralumen.ro


Simona Ponea
0740 151455
Antonio Sandu
0740 151455
edituralumen@gmail.com
edituralumen@gmail.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-lumen/selectie-pentru-programele-editoriale-lumen-cartea-de-cultura-si-lumen-cartea-academica