Stop Violenta domestica

Iasi - 5 iulie 2005

Comunicat tip General in Social

Asociatia Lumen Iasi in parteneriat cu Centrul Social pentru Ocrotirea Femeilor Victime ale Violentei Domestice din cadrul DGASPC Iasi, au realizat un material informational destinat lucratorilor de politie implicati in instrumentarea cazurilor de violenta domestica.brosura Stop Violenta in Familie destinata cu precadere lucratorilor de politie implicati in instrumentarea cazurilor de violenta domestica. Brosura a fost publicata realizat in cadrul Editurii Lumen cu finantare din partea Asociatiei Lumen.

Asociatia Lumen Iasi in parteneriat cu Centrul Social pentru Ocrotirea Femeilor Victime ale Violentei Domestice din cadrul DGASPC Iasi, au realizat brosura Stop Violenta in Familie destinata cu precadere lucratorilor de politie implicati in instrumentarea cazurilor de violenta domestica. Brosura a fost publicata realizat in cadrul Editurii Lumen cu finantare din partea Asociatiei Lumen.
Scopul principal al elaborarii si publicarii brosurii Stop Violenta in Familie a fost facilitarea accesului la informatiile legate de caracteristicile Violentei Domestice pentru lucratorii din politie, cu precadere cei din politia de proximitate, stiut fiind ca acestia sunt primele autoritati la care apeleaza victima in cazul unui episod de violenta domestica.
Brosura contine informatii utile lucratorilor de politie, dar si altor profesionisti implicati in prevenirea si interventia in situatii de violenta intrafamiliala :
- caracteristici generale ale violentei domestice (definitii, forme de manifestare, tipuri de violenta domestica)
- cauzele fenomenului violentei domestice
- consecintele violentei domestice asupra membrilor familiei
- elemente legislative in baza carora pot lucratorii de politie pot interveni in cazuri de violenta intrafamiliala
- institutii si organizatii resurse care acorda servicii de suport pentru victimele violentei domestice, sau servicii de prevenire ale acestui fenomen.
Brosura urmeaza a fi distribuita de catre profesionistii din cadrul Centrului Social pentru Ocrotirea Femeilor Victime ale Violentei Domestice, unor institutii publice si organizatii nonguvernamentale, dintre care fac parte :
- Inspectoratul Judetean de Politie Iasi
- Politia Municipiului Iasi
- Sectiile de politie din Municipiul Iasi
- Inspectoratul Judetean de Jandarmi Iasi
- Directia Judeteana de Paza si Ordine Iasi
- DGASPC Iasi
- DGMSSF Iasi
- Tribunalul Iasi
- Institutul de Medicina Legala Iasi
- Spitalele de Neurochirurgie, de Urgente,
- Organizatii Non Guvernamentale : CMSC, Alternative Sociale, Salvati Copiii, Sanse Egale pentru Femei, Holt Romania FCSSCF, Catharsis, Pro- Women..
Brosura poate fi descarcata de pe internet de pe adresa www.asistentasociala.ro sau www.asociatialumen.ro

Despre Asociatia Lumen

Asociatia Lumen este o Organizatie Non- Guvernamentala care deruleaza programe informationale, educationale si culturale.

Centrul Social pentru Ocrotirea Femeilor Victime a Violenţei Domestice Iasi a fost infiintat in baza Legii 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie si este o unitate de asistenta sociala fara personalitate juridica, aflata in subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iasi, destinata sa asigure gratuit servicii sociale si asistenta specializata victimelor violentei in familie cat si copiilor acestora. „Crearea unui centru social pentru ocrotirea femeilor victime ale violentei domestice din municipiul Iasi” este un Proiect finantat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.

Editura Lumen este o editura specializata in carte stiintifica in domeniul socio-uman filosofie, socilologie, asistenta sociala, pedagogie etc.

Sandu Antonio

presedinte Asociatia Lumen

lumen@asociatialumen.ro