Meşterii populari din regiunea transfrontalieră Prut în cadrul „Festivalul Prutului” - prima editie

Iasi - 9 octombrie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova – Iaşi, în parteneriat cu Asociaţia „Dialog pentru Dezvoltare” din Iaşi, cu Uniunea Meşterilor Populari din Moldova – Chişinău şi cu Asociaţia Oamenilor de Afaceri Iaşi 2003 organizează prima ediţie a evenimentului „Festivalul Prutului' din cadrul proiectului ART “Afaceri prin Renaşterea Tradiţiilor”, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul de Vecinătate România – Republica Moldova 2004-2006, linia de buget Phare CBC 2004.

Festivalul Prutului” este un eveniment de promovare a meşterilor populari din regiunea transfrontalieră România – Republica Moldova şi a creaţiei acestora. Scopul acestui festival este de a menţine şi de a întări coeziunea dintre meşterii populari din regiunea transfrontalieră România - Republica Moldova, oferindu-le acestora posibilitatea de a se întâlni, de a se cunoaşte mai bine şi de a participa în mod direct la toate activităţile specifice iniţiate de reţeaua ART, reţea formată din 20 de meşteri populari care îşi desfăşoară activitatea în regiunea de graniţă România – Republica Moldova: 10 din România şi 10 din Republica Moldova. Acest festival va fi un coagulator al tradiţiilor din zona transfrontalieră şi se va dovedi un fenomen social, atât pentru meşterii populari, cât şi pentru publicul vizitator.

Festivalul Prutului va păstra caracterul original, adăugând funcţiei comerciale specifice, funcţia instructivă, prin demonstraţiile practice realizate de meşteri, funcţia documentar-artistică, prin etalarea frumuseţii costumelor populare din zonele de provenienţă a creatorilor şi funcţia socială, de intermediere a unor contacte între meşteri şi publicul vizitator.

Despre Asociatia Mesterilor Populari din Moldova

Deschiderea oficială a acestui eveniment către comunitate se va face pe esplanada Palatului Culturii din Iaşi vineri, 12 octombrie, ora 11; vor fi invitaţi atât reprezentanţii grupului ţintă din proiect, cât şi reprezentanţi ai mass-mediei. Evenimentul va dura 2 zile, în perioada 12-13.10.2007.
Informaţii suplimentare se pot obţine de la Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova - Iaşi, la telefon 0740.274.303, 0751.156.981 sau prin e-mail, la adresa ampmiasi@gmail.com, persoana de contact fiind Marcel Lutic, coordonatorul proiectului.

ampmiasi@gmail.com