Inaugurare traseu tematic Via Valahia

Albestii Pamanteni - 19 ianuarie 2022

Comunicat tip General in Turism

Live site

Asociatia Montana Vidraru, organizeaza duminica, 23 ianuarie 2022, ora 10:30, evenimentul de lansare oficiala a proiectului turistic Via Valahia, un traseu tematic de drumetie care ne poarta peste dealuri, prin satele romanesti, pentru redescoperirea valorilor poporului nostru. Prezentarea proiectului va avea loc in sala de consiliu a Primariei Corbi, jud. Arges, urmat de o plimbare la pas pe tronsonul dintre localitatile Corbii de Piatra – Nucsoara.

Traseu Via Valahia

Traseu Via Valahia

Via Valahia este un proiect menit a pune in valoare, la pas si cu bicicleta, una din cele mai frumoase zone din Romania prin explorarea istoriei, geografiei, traditiilor si obiceiurilor acestor locuri. Traseul porneste de la Corbi (Corbii de Piatra) si va ajunge pana la Olt – Racovita – urmand a fi amenajat cu borne, semne de orientare, panouri de informatii si stalpi de orientare, acolo unde este cazul.

Sub stindardul “Da timp, timpului tau”, evenimentul de duminica va pune in scena, valori si repere culturale, istorice si turistice de mare importanta in peisajul romanesc. La Primaria Corbi, vom expune conceptul, detaliile si planurile de viitor al proiectului, Via Valahia. 

Ulterior, vom afla impreuna ce inseamna bucuria de a parcurge un traseu de drumetie ce leaga doua comunitati. Vom parcurge impreuna prima sectiune Corbii de Piatra – Nucsoara, parte din tronsonul Corbii de Piatra - Nucsoara - Gruiu - Bradetu (Valsan) - Corbeni – Arefu, portiunea de traseu care va fi amenajata in intregime pe parcursul anului 2022. 

 

Detalii itinerariu:

  Vom porni de la Manastirea Corbii de Piatra;
  Vom trece pe la Casuta Albastra;
  Montarea primei borne “simbol”;Vom continua spre dealul de vis a vis de Manastirea Corbii de Piatra ( locul unde are loc Stonebird );
  Vom admira privelistea asupra satului Corbi, iar apoi vom porni efectiv pe traseu;
  Lungimea lui are aproximativ 5,5 km intre Corbi  si Nucsoara;
  Vom traversa, padurea de fagi si zada, vom intersecta vechiul drum al mocanitei de lemne, indeaproape admiram livezile cu pomi fructiferi, pentru ca mai apoi sa traversam culmea ce desparte satele Corbi, Nucsoara de satele Braduletu si Bradetu; 
  Vom admira de sus cele doua rauri Valsanul si raul Doamnei;
  Calatoria va continua spre zona denumita “Dupa Camp” – locul de unde vom admira Varfurile  Păpău și Șețu, din muntii Fagaras;
  Calatoria noastra se va incheia pe malul lacului Învartita de la Nucsoara. Un sat de munte cu repere istorice extrem de bogate in Miscarea de Rezistenta Anti-comunista.

 

Motivatie:

Dincolo de  fascinatia de a cunoaste si a explora natura, Via Valahia este o calatorie in timp, in esenta neamului romanesc. Via Valahia inseamna bucuria de a fi impreuna cu familia si prietenii in mijlocul naturii, bucuria de a descoperi satele Valahiei, comunitati si oameni gospodari care pastreaza vii traditiile si obiceiurile romanesti. Descopera Roamania la pas prin habitate uimitoare care te vor purta spre experiente desavarsite. Redescopera-te si nu uita: Calatoria te face stapan pe timp, liber si fericit! 

 

Echipament necesar:

Bocanci de iarna, pantaloni de drumetie mai grosi (avand in vedere conditiile meteo de iarna), polar/hanorac, jacheta (rezistenta la umiditate si frig). Caciula, manusi, optional bete de trekking. Rucsac, unde e bine sa avem, 2 sandwichuri, ciocolata/batoane proteice, banane, 1litru de apa sau ceai.

 

Despre Asociatia Montana Vidraru

Asociatia Montana Vidraru este, inca din 2016, un promotor al comunitatii argesene in totalitatea sa, cu traditii romanesti de o mare profunzime, arhitectura si monumente care vorbesc peste secole despre trecutul poporului roman, incadrate de un peisaj montan spectaculos. Asociatia are in desfasurare o serie de proiecte menite sa informeze si sa faca mai mult decat cunoscute frumusetile acestei zone, sa conserve ceea ce ne defineste ca popor si sa puna in valoare potentialul turistic.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-montana-vidraru/inaugurare-traseu-tematic-via-valahia