"Lucruri mărunte" - Expoziție de pictură - SMARANDA MILU NEMETHI

BUCURESTI - 9 noiembrie 2015

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

ANAV - Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane organizează expoziția de pictură "Lucruri mărunte" a artistei Smaranda Milu Nemethi. Vernisajul acestei expoziții are loc în spațiul cultural GALLERY , din strada Leonida nr. 9-11, București, pe data de 20 noiembrie 2015, ora 20.00. Curatorul acestei expoziții este Mirela Trăistaru, membru de onoare al ANAV și artist de renume mondial.

Colecția “Lucruri mărunte” este o serie de picturi în ulei realizate de artista Smaranda Milu, născută Nemethi, la 16 iulie 1981, în Carei. Artista, absolventă de arte plastice, cu studii și cu participări la expoziții în țară și în străinătate, după o perioadă de absență de pe scena artistică, revine în atenția publicului cu o nou filozofie.

expoziție pictură smaranda milu nemethi lucruri marunte

expoziție pictură smaranda milu nemethi lucruri marunte

 Am visat ca prietena mea MajLis m-a intrebat ce imi doresc? I-am spus ca vreau sa fie din nou asa ca atunci cand toate erau in ordine, cand totul era bine. Ea a suflat de doua ori pe un batic in semn de vraja si mi l-a dat increzatoare. Atunci cand era sa fie totul ca atunci cand era bine, m-am trezit… O DORINTA Vreau sa am entuziasmul si puterea sa pictez. Imi doresc sa termin seria de „lucruri marunte” la care lucrez de-un an de zile in momentele de ragaz, in care ma simt bine. 

Smaranda Milu Nemethi

Spre diferență de ultima expoziție intitulată "Comunicare/Anatomia sărutului", din Palermo, Italia, care s-a caracterizat printr-un vizual intim senzual, de această dată, tablourile din colecția “Lucruri mărunte” surprind acel moment intim emoțional din viață, când cu respirația imperceptibilă și cu privirea imobilă, suspendată într-un punct familiar din spațiul fizic, atenția noastră este condusă spre interior. Atunci îngăduim gândului să zboare pentru a lua contact cu sinele nostru cel mai pur, cel mai nealterat. Lucrările din colecția “Lucruri mărunte”, care numără 50 de pânze, au fost inspirate de obiectele cu care artista s-a reîntâlnit în casa părintească: ceasurile tatălui ceasornicar, porțelanurile mamei educatoare, râșnița bunicii, jucării și obiecte care i-au populat copilaria petrecută în nordul Transilvaniei. Colecția pleacă de la obiectele de zi cu zi care evocă amintiri ascunse, adeseori uitate, ale copilăriei. Primul din scopurile colecției “Lucruri mărunte” este acela de a absorbi atenția privitorului trimițându-l pentru o clipă, într-un timp și un spațiu al inocenței, al ordinii și al purității, așezându-i un zâmbet involuntar pe buze. Al doilea scop al expoziției este ca prin vânzarea lucrărilor, artista, diagnosticată de cancer pulmonar cu doi ani în urmă, să obțină fonduri pentru achiziționarea tratamentului necesar vindecării. Expoziția de pictură “Lucruri mărunte” își va deschide porțile în spațiul cultural GALLERY, din strada Leonida 9-11, București pe data de 20 noiembrie, ora 20:00 și va rămâne deschisă până pe data de 30 noiembie 2015, ora 20:00, când cvartetul de corzi Capricio, va susține un concert de închidere a expoziției. Pe parcursul expoziției vor mai avea loc câteva evenimente care vor avea ca scop întrajutorarea Smarandei Milu. Pentru mai multe informații despre expoziție și pentru donații pentru tratamentul de cancer al Smarandei vă invităm să vizitați: www.helpsmaranda.com www.gofundme.com/helpsmaranda www.smarandanemethi.com

Despre Asociatia Nationala pentru Arte Vizuale Contemporane

ANAV - Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane promovează arta contemporană prin expoziții de fotografie, de pictură, sculptură, proiecții de film, teatru, organizează programe educaționale și de promovare a tinerilor artiști, workshop-uri, ateliere, cursuri pentru copii și adulți, precum și acțiuni filantropice pentru copiii cu sau fără nevoi speciale.
Date de contact: www.anav.ro, office@anav.ro.
FB: Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane
Persoane de contact: Irina Bejenaru - 0720111068 și Sorin Bejenaru - 0722235516.

GALLERY – art, coffee and more
Mai mult decât o cafenea, Gallery este o galerie de artă și un spațiu multifuncțional destinat atât workshop-urilor, atelierelor și cursurilor de artă vizuală (fotografie, pictură, film, sculptură, desen) și dezvoltare personală pentru copii și adulți, cât și petrecerilor private, evenimentelor corporate (la cerere oferim și catering), seminariilor, sesiunilor de training, conferințelor de presă, interviurilor, ședințelor foto, lansărilor de produse, prezentărilor de proiecte. Gallery este locul ideal în care poți avea o întâlnire de afaceri, cu prietenii sau cu oamenii care au preocupări și afinități asemănătoare într-un cadru elegant, discret și plin de artă contemporană.
Adresa: Strada Leonida nr. 9-11, sector 2, București (în centru, de la Romană pe Eminescu colț cu Tunari).
FB: Gallery
Persoane de contact: Dana Dociu – 0720.33.44.11 și Andrei Păcuraru: 0743.024.387.

Taguri: expozitiepicturăvanzaresmarandamiluhelpanavgallery
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-nationala-pentru-arte-vizuale-contemporane/lucruri-marunte-expozi-ie-de-pictura-smaranda-milu-nemethi