Lansare proiect "Servicii mobile de consultanţă pentru IMM-urile din regiunea de graniţă"

Locul desfasurarii: TULCEA

Organizator: ASOCIATIA NATURALE

 Lansare proiect

Asociaţia Naturale, Tulcea, în parteneriat cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Tulcea şi Fondul Judeţean de Suport pentru Antreprenoriat din Reni, Ucraina a lansat, vineri, 27 aprilie 2007, în sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Judeţean Tulcea, proiectul Servicii Mobile de consultanţă pentru IMM-urile din regiunea de graniţă, finanţat prin intermediul Programului de vecinătate România-Ucraina, 2004 – 2006.
Proiectul “Servicii mobile de consultanţă pentru IMM-urile din regiunea de graniţă” (RO 2004/016-942.01.01.16) îşi propune să faciliteze accesul IMM-urilor pe piaţa informaţională prin oferirea de servicii de consultanţă competente privind extinderea şi dezvoltarea afacerii în regiunea de graniţă româno-ucraineană: judeţele Tulcea, Suceava, Botoşani, Maramureş, Satu-Mare, şi regiunile Odessa, Zakarpatya, Ivano-Frankivsk, Chernivtsi.
Scopul nostru va fi atins prin punerea în practică a unei idei inovatoare: organizarea unui serviciu mobil de consultanţă care îşi va desfăşura sesiunile de lucru în Romania şi în Ucraina, şi care va oferi IMM-urilor interesate soluţii de afaceri practice şi flexibile adaptate la specificul fiecărui domeniul economic. In plus, firmele înscrise în baza de date a proiectului vor putea accesa ghidurile step-by-step ce conţin informaţii practice despre cum să îţi dezvolţi propria afacere în ţara vecină şi alte materiale elaborate în cadrul proiectului.
Beneficiarii finali vor fi comunităţile de afaceri din regiunea de graniţă româno-ucraineană, organizaţiile din regiune care oferă sprijin în afaceri, departamentele economice ale autorităţilor regionale şi locale, precum şi potenţialii investitori din regiune.
Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, si va cuprinde 6 sesiuni de lucru: 3 in Romania si 3 in Ucraina.
"Asociaţia Naturale", partenerul principal al proiectului este o organizaţie tânară specializată pe probleme de protecţia mediului şi dezvoltarea mediului de afaceri pentru Judeţul Tulcea şi zona Deltei Dunării, fondată de consultanţi profesionişti în domeniul managementului.
Proiect finanţat de
UNIUNEA EUROPEANA


Informaţii suplimentare pot fi gasite pe www.romania-ucraina.ro sau vă pot fi oferite de persoanele de contact:
ASOCIAŢIA NATURALE, telefon/fax: 0240515368, email office@romania-ucraina.ro
Pericleanu-Grigore Monica, Manager de proiect, mobil: 0740078128
Iorga Claudia, Coordonator proiect/PR, mobil 0748114651
Calenic Claudia Florentina, Coordonator partener Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului
Tulcea, mobil 0724532318

Despre ASOCIATIA NATURALE

SC Advisory Delta SRL, aplicantul principal al proiectului, este o firmă de consultanţă avand o experienţă notabilă în furnizarea de servicii de formare profesională de calitate.
AFCN, este un finanţator public care organizează consultări cu operatorii culturali şi cu reprezentanţii Ministerului Culturii şi Cultelor din România, pentru stabilirea unei strategii de finanţare a culturii.
AFCN contribuie la creşterea interesului opiniei publice faţă de cultură, participarea directă la actul cultural şi cresterea numărului de consumatori avizaţi de cultură.

Participare: Intrare libera