Pe Aripile Muzicii

Locul desfasurarii: Sala Palatului

Organizator: Asociatia Philson Young

Pe Aripile Muzicii

Pentru difuzare imdediată

Orchestra Simfonică Bucureşti lansează un nou concept în cadrul stagiunii Salut CULTURA !, un eveniment foarte popular în Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, având o tradiţie de peste 100 de ani. Un produs Philson Young, prima ediţie a concertului Sympho POPS va avea loc pe 12 aprilie 2014 la Sala Palatului din București şi pe 13 aprilie la Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava, avându-i ca protagonişti pe Orchestra Simfonică București și dirijorul american David Handel. Ambele concerte încep la ora 19.00.

Un eveniment susținut în parte prin amabilitatea Ambasadei Statelor Unite ale Americii, spectacolul "Pe Aripile Muzicii" este o călătorie fascinantă în lumea muzicii de film. Publicul va avea ocazia să audieze coloane sonore din filme celebre, premiate și apreciate în întreaga lume, precum: "The Godfather", "The Magnificent 7", "Once Upon a Time in America", "Rabbi Jacob", "Zorba, the Greek", "Spiderman", "1492 - Conquest of Paradise" sau "Dirty Dancing”. Ennio Morricone, Nino Rota, John Williams, Henry Mancini, Vladimir Cosma, Vangelis sunt doar câteva nume de compozitori renumiți de muzică de film, ale căror capodopere vor fi interpretate în cadrul acestui spectacol. Dintre cele mai cunoscute teme muzicale dezvăluim celebrele "Schindler’s List" şi "Scent of a Woman", The Jungle Book” și "Tom & Jerry”. 

Partener cheie al evenimentului, renumita școală de tango argentinian TangoTangent va impresiona și dezvălui spectatorilor un stil de dans artistic deosebit. Amalia Iscu și Cosmin Stamatoiu își vor dărui pasiunea pentru dans alături de Orchestra Simfonică București, care va interpreta unul dintre cele mai îndrăgite tango-uri din toate timpurile, parte a unui film îndrăgit.

Proiecții, efecte speciale de lumini şi laser precum și alte surprize sau momentele speciale ale spectacolului ”Pe Aripile Muzicii” sunt asigurate de Lightnity Project, partener principal al Orchestrei Simfonice București pentru acest eveniment. Producătorul și compozitorul Adrian Stavian va interpreta o compoziție proprie la un instrument inedit, care produce sunete prin atingerea razelor laser. Instrumentul denumit “harpa laser” a fost descoperit relativ recent, în ultimii 30 de ani fiind utilizat și popularizat de către Jean Michel Jarre.

Designerii de la Florăria Iris, prin atelierul propriu de creatie și în calitate de parteneri ai evenimentului “Pe Aripile Muzicii” vor da o notă de eleganță și rafinament acestui spectacol, reprezentând sursa de inspirație prin aranjamente scenice florale concepute și realizate special pentru acest concert .

Press OfficerVeronica Martinoiu  - 0736-368986veronica.martinoiu@osb.org.ro

 

Acest proiect este finanţat, în parte, prin contribuția generoasă a poporului American prin Departamentul de Stat al Statelor Unite.  

Conținutul cade în responsabilitatea Asociației Orchestra Simfonică București si nu reflectă în mod necesar opiniile Departamentului de Stat al SUA sau ale Guvernului American.

Despre ASOCIAȚIA ORCHESTRA SIMFONICĂ BUCUREȘTI

Atât prin exuberanța, energia și bucuria de a face muzică cât și din dorinta de a deschide lumea sunetelor și a formelor muzicale către un public variat, Orchestra Simfonică București și-a transpus viziunea pe termen lung în ceea ce privește arta interpretării muzicale. Timp de șapte ani, misiunea Orchestrei Simfonice București a constat în atragerea și educarea unei palete cât mai largi de iubitori ai tuturor genurilor muzicale.

Confirmare pana la data: 12 aprilie 2014

Participare: Taxa de participare