BAL CARITABIL “Fun for Life” pentru copiii cu cancer si Asociatia P.A.V.E.L., 24 mai, ora 20

BUCURESTI - 23 mai 2011

Comunicat tip General in ONG, Sanatate

Vindeca prin gestul tau! Copiii bolnavi de cancer au nevoie de tine!

Un grup de studenti ai Facultatii de Administratie si Management Public - ASE Bucuresti voluntari in cadrul Asociatiei P.A.V.E.L. (Asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave), doreste sa supuna atentiei publice si mai ales tinerilor informatii asupra nevoilor copiilor mai putin norocosi, privati de seninatatea si bucuriile copilariei de boala necrutatoare numita CANCER.

Donează 2 euro pentru sprijinul copiilor cu cancer sunand la numarul 0900.900.082 (numai din reţeaua Romtelecom) si participati la Balul Caritabil al studentilor de la ASE!

Bal caritabil Fun for Life

Bal caritabil Fun for Life

 Cea dintai si singura datorie esentiala a omului este caritatea, adica o neobosita justificare a bucuriei existentei. 

Mircea Eliade

Pe 24 mai 2011, incepand cu orele 20.00 in club Dumars (Spl. Independentei 290) din Bucuresti, avem placerea sa va invitam la BALUL CARITABIL “Fun for Life” pentru a ne distra in scopuri caritabile impreuna cu artisti celebri, trupe de dans si studenti talentati.

De ce? Scopul unui astfel de eveniment este acela de a combina distractia unei petreceri cu o serie de cunostinte privind cancerul, leucemia si anemiile grave. Totodata, noi ne propunem sa "deschidem ochii" participanților asupra legăturilor profunde pe care le avem unii cu alții, legături care trebuie protejate. Initiativa acestui bal cat si planul de organizare apartine studentilor.   

       În fiecare an, la nivel mondial, 200.000 de copii sunt diagnosticaţi cu cancer.

      Dintre aceştia, doar 30% primesc tratament adecvat.

      Aproximativ 90.000 de copii mor din cauza bolii, anual, la nivel mondial, si se înregistrează o incidenţă de 816 cazuri noi la fiecare 100.000 de copii, potrivit datelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

      Statisticile la nivelul României sunt estimative, întrucât Registrul Naţional de cancer nu funcţionează încă.

      Potrivit Asociației P.A.V.E.L. ( « Primind Ajutor, Viaţa Este Luminoasă » ), 500 de copii români sunt diagnosticaţi cu cancer în fiecare an, în prezent existând aproximativ 5.000 de pacienţi cu boala în evoluţie sau remisiune.

      În România, rata vindecării de cancer este în medie de 30 - 60%, în funcţie de specificul bolii.

      Dacă este depistat la timp şi tratat corect, cancerul infantil răspunde mai bine la tratament decât cancerul adulţilor.

„Costurile ce implică diagnosticul și tratamentul unui copil bolnav de cancer sunt ridicate și nu sunt întotdeauna subvenționate de către stat, iar nevoile copiilor ce suferă de cancer sunt multiple, oscilând de la nevoia de afecțiune la nevoia de resurse financiare pentru diagnosticare și tratament, de la nevoia de programe de terapie prin joc și consiliere psihologică la nevoia resurselor materiale zilnice pentru hrană și igienă.” a declarat Preşedintele Asociaţiei P.A.V.E.L., Olga Cridland.

“Cancerul are un impact emoţional şi financiar uriaş atât asupra copilului şi tânărului bolnav, cât şi asupra familiei acestuia, de aceea este de apreciat orice efort din partea oamenilor pentru a uşura suferinţa acestor.” a mentionat Alina Mitroi, psiholog Asociaţia P.A.V.E.L.

 

Vindeca prin gestul tau! Copiii bolnavi de cancer au nevoie de tine!

Va asteptam la Balul Fun for Life alaturi de artisti care ne sustin cauza si ne vor ajuta sa transformam o seara obisnuita de Marti intr-una memorabila:

Chris Mayer

Alis Pascal Band

Ruxandra Piti

Beat Down Crew

DJ Paul Panait

Evenimentul beneficiaza si de sprijinul urmatorilor parteneri media: Radio ZU, Agerpres, PaginaMedicala.ro,  10TV, TVR2..

Va multumim pentru interesul manifestat si sprijinul acordat in comunicarea acestui proiect si nu ezitati sa ne contactati pentru mai multe detalii!

Anca Surugiu    bal.caritabil@asociatiapavel.ro

Asociatia P.A.V.E.L

Asociatia P.A.V.E.L este singura organizaţie de părinţi cu copii bolnavi din cancer din România şi una din puţinele organizaţii neguvernamentale şi non-profit din ţară, care lucrează pentru pacienţii cu cancer. Asociatia P.A.V.E.L. are drept scop imbunatăţirea vieţii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie şi anemii.

Asociatia P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viata este Luminoasa) exista pentru ca ajutorul umanitar, speranta, compasiunea sunt intotdeauna conditii ale supravietuirii in situatiile dramatice de confruntare cu bolile cronice.

Asociaţia PAVEL luptă impotriva cancerului în fiecare zi, prin implicarea activă în dezvoltarea de noi proiecte pentru ajutorarea familiilor de copii bolnavi. În prezent, Asociaţia P.A.V.E.L desfăşoară mai multe campanii umanitare de strângere de fonduri pentru ajutorarea copiilor bolnavi de cancer “Nu trece nepăsător”, „1.000 pentru viata”. Cu sumele strânse în urma acestora, Asociaţia PAVEL doreşte să sprijine copiii şi familiile lor, prin asigurarea unui tratament adecvat şi a unei bune îngrijiri medicale, pentru ca fiecare suma stransa înseamnă pentru acesti copii o şansă la viaţă, o şansă la tratament şi la îngrijire. Mai multe detalii la www.asociatiapavel.ro  si http://apeluriumanitare.wordpress.com  

Facultatea de administratie si management public

În anul universitar 2010-2011 a luat naştere Facultatea de Administraţie şi Management Public ca urmare a rezultatelor şi eforturilor tuturor membrilor Catedrei de Administraţie şi Management Public care, prin profesionalism, perseverenţă şi ambiţie, au reuşit să creeze unul din programele de administraţie publică cele mai atractive din România.

Misiunea Facultăţii constă în pregătirea de specialişti cu studii superioare în domeniul administraţiei publice centrale şi locale şi al cercetării ştiinţifice de profil.

Mai multe detalii la www.famp.ro

Despre Asociatia P.A.V.E.L.

Asociatia P.A.V.E.L. este asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave . A fost înfiintata în scopul îmbunatatirii vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informational, psihologic si material copiilor, tinerilor bolnavi, si acordarea de suport clinicilor de specialitate.
Asociatia P.A.V.E.L. este membra a mai multor federatii: ICCCPO, UICC, ECPC, EUROCHILD, IAPO, HOPE, membru asociat a SIOPE si APSR

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-p-a-v-e-l-/bal-caritabil-fun-for-life-pentru-copiii-cu-cancer-si-asociatia-p-a-v-e-l-24-mai-ora-20