EKILIBRU CA ÎN CER, expediție românească pe KILIMANJARO, pentru susținerea copiilor bolnavi de cancer

BUCURESTI - 19 august 2015

Comunicat tip General in ONG, Sanatate, Turism

Pe 22 August 2015, va lua startul o expediție românească ce își propune ca obiectiv escaladarea celui mai înalt vârf al Africii, Uhuru Peak (5.895 m), eveniment care a generat și o campanie de colectare de fonduri pentru susținerea copiilor bonavi de cancer.

Eliza Nitescu va atinge in curand varful Kilimanjaro!

Eliza Nitescu va atinge in curand varful Kilimanjaro!

 A fost un vis al copilăriei mele să ajung în acest ținut îndepărtat și plin de mister. Una din primele cărți primite când eram mică a fost Basmele Africii, o colecție de povești din care bunătatea și înțelegerea asupra vieții răzbăteau altfel printre rânduri față de poveștile pe care le citisem până atunci. Acela a fost primul moment în care m-am întrebat cum arată în realitate un loc cu astfel de oameni și mi-am dorit ca odată în această viață să îl vizitez. Iată că acest moment a venit! 

Eliza Nițescu, participantă la expediție și inițiatoarea campaniei EKILIBRU CA Î

Campania de susținere a copiilor bolnavi de cancer sprijină proiectul “Școala de spital”, demarat în 2012 la Institutul Clinic Fundeni și Institutul Oncologic Bucuresti “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”. Proiectul se adresează copiilor și tinerilor cu diferite forme de cancer, boli ale sângelui sau anemii grave. În prezent, acest proiect se poate desfășura doar prin implicarea persoanelor sau companiilor private, cu sprijinul finanțării acordat de acestea.

Aproximativ 70.000 persoane sunt bolnave de cancer, iar peste 500 de copii sunt diagnosticați cu o formă de cancer în fiecare an în țara noastră. După datele furnizate de Ministerul Sănătății, 60% dintre copiii și adolescenții bolnavi de cancer sunt spitalizați în București în cele două unități de specialitate și anume Institutul Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu și Institutul Clinic Fundeni. Ei sunt forțați să întrerupă temporar sau definitiv școala, din cauza tratamentului sau din cauza recidivării bolii.  Acești copii și tineri doresc să învețe, să citească, să participe la sesiuni educative, să se gândească la o profesie pe care o pot practica în viitor. Acești copii și tineri visează la lumea normală pe care să o construiască și în care să aibă locul lor. Cu ajutorul proiectului “Școala de spital”, copiii și adolescenții bolnavi de cancer primesc șansa ca pe timpul spitalizării să își poată continua studiile chiar în mediul în care sunt internați.

Primind Ajutor, Viața Este Luminoasă este convingerea Asociației P.A.V.EL., angajată zi de zi în misiunea de susținere a încrederii în vindecare a copiilor internați în secția de Oncopediatrie a Institutului Fundeni. Fiecare ajutor contează în bătălia cu cea mai necruțătoare boală și este esențial ca tot mai mulți voluntari și donatori să se implice în această luptă, cu atât mai mult ținând cont de faptul că astăzi, cancerul este a doua cauză de mortalitate în rândul copiilor români.

„Pe KILIMANJARO voi fi mai aproape de echilibrul de care au nevoie în viață acești copii atinși de cea mai necruțătoare maladie, pentru ca viața lor să nu mai însemne cancer, ci să se transforme într-o viață CA ÎN CER!”, susține Eliza Nițescu, hotărâtă să atingă vârful purtând în suflet misiunea încredințată de copii. În această expediție este prezentă și Luminița Roman, o sibiancă iubitoare a muntelui, care s-a antrenat pentru această experiență și abia așteaptă să ia startul aventurii de pe continentul negru.

Eliza Nițescu este la a doua tentativă de a escalada un vârf important (escaladarea Kilimanjaro, Africa și atingerea vârfului Uhuru Peak 5.895 m,), în luna Iulie a anului 2014 ea reușind să ajungă pe cel mai înalt vârf al Alpilor, Mont Blanc, având de asemenea o cauză de suflet – ARIPI CA ÎN CER (campanie al cărei beneficiar a fost tot Asociația P.A.V.E.L.). Ea și-a propus ca în fiecare an să îndeplinească un obiectiv montan mare, iar pentru 2016 are în plan atingerea celui mai înalt vârf din Europa, Elbrus (5.642 m).

“Doar împreună putem readuce echilibrul în viața celor care au nevoie de ajutorul nostru. Numele fiecărui donator va fi scris pe steagul care va ajunge pe UHURU PEAK, dar mai ales, numele fiecărui donator va rămâne scris pentru totdeauna în destinul unui copil căruia îi poți reda viața. Fii recunoscător pentru viața frumoasă și lipsită de griji pe care o ai și alege să îți pese de cei de lângă tine!” este îndemnul Elizei, care îi invită la un gest umanitar pe toți aceia care au puterea de a schimba ceva în destinul celor care au toată viața înainte – copiii!

Donațiile se pot face direct în contul Asociației P.A.V.E.L., RO16BPOS71003031332RON01, deschis la BancPost, cu mențiunea: donație pentru campania EKILIBRU CA ÎN CER sau prin intermediul platformei Galantom, la următorul link:

http://pavel.galantom.ro/ekilibrucaincer

Despre Asociatia P.A.V.E.L.

Asociatia P.A.V.E.L. este asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave . A fost înfiintata în scopul îmbunatatirii vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informational, psihologic si material copiilor, tinerilor bolnavi, si acordarea de suport clinicilor de specialitate.
Programe şi activităţi desfăşurate de echipa P.A.V.E.L.:
1. Casa părinţilor - găzduire gratuită pe perioada de spitalizare pentru copii bolnavi şi părinţii lor
2. Asistenta socială şi ajutor umanitar de urgenţă
3. Evenimente speciale pentru copiii care petrec sărbătorile în spital
4. Tabere şi excursii pentru copii şi tineri
5. Terapie prin ludoterapie, arte combinate şi terapie ocupaţională
6. Consiliere psihologică
7. Şcoala de spital pentru copii şi adolescenţi spitalizaţi – servicii educaţionale adaptate condiţiei de sănătate
8. Consiliere juridică
9. Kinetoterapie
10. Recuperare prin stimulare senzorială
12. Îmbunătăţirea condiţiilor de îngrijire şi tratament în secţiile de oncopediatrie şi de promovare a drepturilor pacienţilor şi de îmbunătăţire a imaginii acestora
14. Campanii umanitare pentru cazurile sociale care necesită sprijin financiar pentru tratament şi îngrijire de calitate
15. Campanii de conştientizare a publicului asupra semnelor cancerului la copii şi de prevenţie în rândul tinerilor
16. Telverde (Cancer Helpline) 0 800 800 421, linie telefonică disponibilă gratuit din 2007, număr la care pot fi oferite informaţii copiilor şi adolescenţilor bolnavi de cancer, părinţilor precum şi publicului larg interesat. Cancer Helpline este primul şi singurul telefon de acest tip din România.