ROMTELECOM sustine proiectele si actiunile Asociatiei P.A.V.E.L., in beneficiul copiilor bolnavi de cancer

BUCURESTI - 22 august 2012

Comunicat tip General in ONG

220 de copii şi tineri bolnavi de cancer, leucemii şi anemii grave, pacienţi ai Institutului Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni au primit si vor primi incepand cu luna iulie 2012, servicii de asistenta si sprijin in cadrul unui proiect de sase luni derulat de Asociatia P.A.V.E.L., cu suport financiar de la ROMTELECOM.

Avand ca scop imbunatatirea calitatii vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave precum si a familiilor acestora, proiectul a asigurat continuarea serviciilor oferite de Asociatia P.A.V.E.L. in cadrul Centrului deschis in IOB inca din 2007: asistenta sociala, consiliere psihologica individuala si de grup, artterapie si ludoterapie, sprijin umanitar si activitati de socializare (excursii, drumetii, participari la evenimente culturale, realizarea unor evenimente speciale in cadrul celor doua institutii spitalicesti).

ROMTELECOM si angajatii acestuia au fost si sunt sustinatori de nadejde al asociatiei noastre inca de la deschiderea Centrului de Resurse si Servicii P.A.V.E.L., in aprilie 2007.

In mod deosebit tinem sa mentionam ca datorita bunavointei conducerii companiei ROMTELECOM a putut fi deschis primul si singurul Tel Verde pentru copiii si tinerii cu cancer, avand numarul 0 800 800 421, prin intermediul caruia timp de peste 5 ani familiile, copiii si tinerii din intreaga tara au putut sa primeasca gratuit informatii legate de drepturile pe care le au, despre furnizorii de servicii care le pot alina suferinta, despre posibilitatile de tratament din tara si strainatate etc.

“Este esential pentru noi sa putem continua furnizarea serviciilor acordate copiilor si tinerilor bolnavi de cancer. Pe fondul saracirii accentuate a unui mare numar de persoane din tara, implicit a familiilor cu copii bolnavi si in fata unui diagnostic deosebit de greu ce afecteaza grav atat viata copilului sau a tanarului bolnav, cat si a intregii sale familii, serviciile sociale complementare celor spitalicesti asigura succesul tratamentului mediamentos, supravietuirea pacientului si pastrarea integritatii familiale” ne spune d-na Olga Cridland, presedintele Asociatia P.A.V.E.L..

Asociata P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viata  Este Luminoasa) este asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave si este o organizatie caritabila, non-profit, neguvernamentala, apolitica si fara afiliere religioasa, inregistrata la 10 mai 1996.

Asociata P.A.V.E.L. are ca scop imbunatătirea vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informational, psihologic, social si material copiilor, tinerilor bolnavi si familiilor lor.

Informatii suplimentare despre proiect si despre asociatia noastra puteti afla vizitand website-ul nostru www.asociatiapavel.ro sau telefonic, de la D-na Alina Mitroi, coordonator proiecte: 0735 526 957 precum si de la D-na Iuliana Ghidu, director executiv: 0737 309 962.

Despre Asociatia P.A.V.E.L.

Asociatia P.A.V.E.L. este asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave . A fost înfiintata în scopul îmbunatatirii vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informational, psihologic si material copiilor, tinerilor bolnavi, si acordarea de suport clinicilor de specialitate.
Asociatia P.A.V.E.L. este membra a mai multor federatii: ICCCPO, UICC, ECPC, EUROCHILD, IAPO, HOPE, membru asociat a SIOPE si APSR

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-p-a-v-e-l-/romtelecom-sustine-proiectele-si-actiunile-asociatiei-p-a-v-e-l-in-beneficiul-copiilor-bolnavi-de-cancer