Maratonul Bucegilor 2014 rupe monotonia!

BUCURESTI - 24 iunie 2014

Comunicat tip General in Social, Sport, Turism

Live site

Pe 26 si 27 iulie, Padina Fest si Smartatletic organizeaza Maratonului Bucegilor pe Platoul Padina, Muntii Bucegi.
Editia a IV-a a Maratonului Bucegilor va avea doua probe independente, trail - running /" title="trail running">Trail Running si MTB Cross-country, dedicate pasionatilor de sporturi de anduranta, entuziastilor si competitorilor experimentati. Fiecare proba beneficiaza de doua trasee – lung si scurt.

Afis Maratonul Bucegilor

Afis Maratonul Bucegilor

Ziua de sambata, 26 iulie este dedicata probei de Trail Running ce surprinde prin noul traseu lung ( 26km, 1010m diferenta de nivel) si un traseu scurt (16km, 690m diferenta de nivel).

Partea comuna a traseelor poarta concurentii pe Valea Ialomitei pe langa Pestera Ialomitei, schitul Pestera, bifurcandu-se apoi in dreptul Hotelului Pestera. Traseul lung va continua spre varfurile Gavanele, Bucura si cu sufletul la gura pana la Cabana Omu. Coboarea se va face urmand traseul de iarna prin Saua Cerbului spre Saua Sugarilor, Sfinx si Cabana Babele.
Traseul scurt urca de la Hotel Pestera spre Cabana Babele, punctul de intalnire al traseelor. Coborarea comuna urmareste traseul touristic de la Cabana Piatra Arsa.

Duminica, 27 iulie, proba de MTB Cross-country pastreaza traseul lung (38km, 1030m diferenta de nivel) ce trece pe langa numeroase obiective turistice din Muntii Bucegi: Lacul Bolboci, Saua Dichiului, Babele, Sfinxul, Valea Dorului, Piatra Arsa, Cerdacul si Pestera.
Noutatea probei de MTB este traseul scurt (29km, 790) care nu va mai parcurge urcarea pana la Babele si coborarea pe la Piatra Arsa.

Inscrierile la Maratonul Bucegilor se pot face online pe site-ul padinafest .ro/inscrieri/.

Detalii, noutati si surprize pe site-ul oficial padinafest.ro/maratonul-bucegilor/ si pagina de facebook a evenimentului http://goo.gl/YmbKjF.

Participantii la maraton pot deveni fundraiseri pentru proiectul Vacanta (te face) Mare ce isi propune sa le ofere experienta unei tabere la munte pentru 30 de copii din centre si apartamente de plasament din sectorul 6. Rolul taberei este de a le oferi copiilor amintiri frumoase si a le forma abilitati de comunicare si lucru in echipa, prin jocuri, competitii si activitati interactive in aer liber. Fondurile stranse vor acoperi costurile de cazare, transport, masa si diverse activitati.

Acest proiect socio-educativ face parte din programul Ajungem Mari ce isi propune sa aiba un puternic impact asupra dezvoltarii copiilor din centre sociale ajutandu-i sa isi imbunatateasca abilitatile de comunicare si sa relationeze cu persoane din medii diferite.

Maratonul Bucegilor este integrat intr-un festival de 5 zile dedicat muntelui. Padina Fest te va surprinde cu a V-a editie intre 23 iulie şi 27 iulie 2014 prin activitatii montane, workshopuri, concerte si intreceri sportive chiar in mijlocul naturii.