Maratonul Transilvaniei 2014 - 2 probe, 4 trasee, un singur eveniment

Sambata De Sus - 23 iunie 2014

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Sport, Turism

Live site

Aventura si sport in inima Transilvaniei!
Pe 12 si 13 iulie 2014, la Sambata de Sus, Judetul Brasov, In Transylvania si Clubul Sportiv Smart Atletic organizeaza prima editie a Maratonului Transilvaniei, un eveniment sportiv de trail -running/" title="trail running">Trail Running si MTB Cross-country.

Afis Maratonul Transilvaniei

Afis Maratonul Transilvaniei

Competitiile, independente una de cealalta, se adreseaza tuturor celor pasionati de sport, de la amatori entuziasti pana la competitori caliti si experimentati, si fiecare proba beneficiaza de doua trasee: lung si scurt.

Pentru proba de Trail Running participantii pot alege intre traseul de semimaraton (21km, 1490m diferenta de nivel) si cel de cros (10km, 180m diferenta de nivel). Valea Sambetei, Cabana Valea Sambetei, Fereastra Mare, traseu de creasta, varful Slanina, Varfurile Galasecu Mare si Mic sunt cateva dintre atractiile turistice pe langa care vor trece alergatorii.

Întrecerea de MTB Cross-country se desfasoara pe un traseu de 22km cu 320m diferenta de nivel pe Valea Seaca Lisei cu intoarcere prin Vistisoara, un cadru natural incredibil de frumos.  Tura lunga presupune parcurgerea aceluiasi traseu de doua ori.

Inscrierile la Maratonul Transilvaniei s-au deschis pe data de 3 aprilie 2014, online, pe site-ul www.maratonultransilvaniei.ro.

Detalii, noutati si surprize pe site-ul oficial http://www.maratonultransilvaniei.ro/ si pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/events/562141907226794/.

Participantii la maraton pot deveni fundraiseri pentru proiectul “Invata sa pedalezi!” ce isi propune sa le ofere copiilor institutionalizati din sectorul 6 bucuria de a merge pe bicicleta, prin cursuri si infiintarea unui parc de biciclete pentru copiii din centre. Acest proiect socio-educativ face parte din programul Ajungem Mari ce isi propune sa aiba un puternic impact asupra dezvoltarii copiilor din centre sociale ajutandu-i sa isi imbunatateasca abilitatile de comunicare si sa relationeze cu persoane din medii diferite.

Maratonul Transilvaniei este integrat intr-un festival de 4 zile – In Transylvania, un eveniment ce cuprinde concerte, activitati de aventura, workshopuri, teatru, competitii sportive, multa distractie si voie buna.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-padina-fest/maratonul-transilvaniei-2014-2-probe-4-trasee-un-singur-eveniment