Scrisoare deschisa catre Ministerul Educatiei referitor la ora de educatie pentru sanatate

BUCURESTI - 22 iunie 2015

Comunicat tip General in Administratie Publica, Educatie / Cultura, ONG

Ne exprimăm îngrijorarea faţă de presiunea a 14 ONG-uri cu agendă și obiective străine de valorile familiei (o parte dintre acestea inexistente juridic), care doresc introducerea intempestivă a unei ore de educație sexuală în școala românească.

Către:             Ministerul Educaţiei Naţionale

În atenţia:      Domnului Ministru Sorin Câmpeanu

 

Domnule Ministru Sorin Câmpeanu

 

Asociațiile semnatare,  în calitate de membri ai Coaliției pentru Familie și Constituție, vă mulțumesc pentru activitatea dumneavoastră desfășurată în sprijinul valorilor educației și familiei, pentru protejarea dreptului copiilor la o educație sănătoasă. Vă asigurăm de tot sprijinul nostru în efortul de a oferi copiilor noștri un învățământ complet și de calitate.

 

Ne exprimăm îngrijorarea faţă de presiunea a 14 ONG-uri cu agendă și obiective străine de valorile familiei (o parte dintre acestea inexistente juridic), care doresc introducerea intempestivă a unei ore de educație sexuală în școala românească. Este binecunoscut eșecul înregistrat în Anglia unde deși educația sexuală a fost introdusă de creatorii de programe sociale pentru a stopa procentul de sarcini la adolescente, cel mai mare din Europa în 2010, Anglia ocupă în continuare locul fruntaș, înregistrându-se de asemenea o creștere a numărului de sarcini și avorturi.

 

Salutăm măsura anunțată de dumneavoastră de evaluare corectă a contextului românesc în ceea ce privește introducerea unei educații pentru sănătate, prin prisma unor experți în educație și reprezentanți ai Academiei Române. În acest moment în școlile din România există disciplina opțională de educație pentru sănătate care poate fi rodată pentru  a se ajunge la o formă agreată de copii și părinți.

 

Certificăm faptul că Domnul Consilier Romeo Moșoiu este un cunoscător avizat al realității din societatea românească. Fost lider al studenților din Universitatea București și Liga Studenților din România, consilier la Președinția României și consilier în domeniul tineretului, cu o experiență notorie de peste 20 de ani, părinte a trei copii (în curând patru),  Domnul Consilier cunoaște pulsul societății și poate reprezenta corect în cadrul ministerului contextul referitor la familia românească și problematica educațională.

 

În ceea ce privește Asociația Părinți pentru Ora de Religie (APOR), un ONG reprezentativ având 40 de filiale în țară, APOR are drept obiectiv îmbunătățirea educației în cadrul învățământului din România iar activitatea sa este în deplină consonanţă cu scopul ministerului, educaţia tineretului. 

 

Coaliția pentru Familie și Constituție are ca scop protejarea familiei și a valorilor sale prin legile și Constituția României. În numele coaliției  formată din peste 80 de organizații non-guvernamentale:

 

 

Alianța Familiilor din România

Federația Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita din România

Asociația  Părinților pentru Educație Sănătoasă

Asociația  pentru Apărarea Familiei și Copilului

Asociația  Medicilor Catolici, filiala București

Alianța pentru Demnitate Națională

Asociația Familiilor Catolice "Vladimir Ghika"

Asociația  Generala a Românilor Uniți, Greco-Catolici din România

Asociația  Familia și Viața

Fundația Creștină Părintele Arsenie Boca

A.S.C.O.R. – Asociația  Studenților Creștin Ortodocși din România – toate filialele

Asociația Studenți pentru Viață

Asociația  Provita Media

Asociația  Darul Vieții

Asociația  Meșterilor Populari din Moldova

Asociația  Persoanelor cu Deficiente de Auz „Darul Sunetului”

Asociația  Christiana

Asociația  Ortodoxia Tinerilor

Fundația Bridge to Europe

Asociația  WorldTeach

Asociația  Prologos

Institutul “Frații Golescu” pentru relații cu românii din străinătate

Asociația  Sf. Acoperământ al Maicii Domnului

Asociația  COMMUNIO

Asociația  Casa GRATIS PRO DEO

Asociația  “Simplu – România”

Asociația  pentru Revigorarea Tradiției – ART

Asociația  Primul Pas

Asociația  “Lemaan Ahai – de dragul fraților mei

”Asociația  Doamna Stanca

Asociația  pentru Cultura Alfa

Liga de Utilitate Publică

Asociația Rost

Asociația ”Basarabii”

Asociația ”Sfântul Împărat Constantin cel Mare”

Asociația pentru Libertatea Românilor

Asociația Dascălilor din România

Asociația ”Părintele Galeriu”, București

Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

Asociația ”Triada”

Asociația ”Copil dorit”

Despre Asociatia pentru Toleranta in Spatiul Public

„Coaliția pentru Familie și Constituție” este o alianță informală, fără personalitate juridică, de organizații non-guvernamentale, și are ca scop protejarea familiei și a valorilor sale prin legile și Constituția României.

Coaliția emite documente de poziție, memorii și scrisori deschise și participă la dezbateri publice prin reprezentanții săi.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-pentru-toleranta-in-spatiul-public/scrisoare-deschisa-catre-ministerul-educatiei-referitor-la-ora-de-educatie-pentru-sanatate