Asociația Persoanelor cu Dizabilităti “Well” anunță încheierea proiectului “Dizabilitatea nu înseamnă incapacitate”

BUCURESTI - 31 mai 2016

Comunicat tip General in Afaceri, ONG, Social, HR

Live site

Asociația Persoanelor cu Dizabilităti “Well” anunță încheierea proiectului “Dizabilitatea nu înseamnă incapacitate”, care s-a derulat în perioada 01 Februarie -31 Mai 2016.

Dizabilitatea nu inseamna incapacitate

Dizabilitatea nu inseamna incapacitate

 Ne așteptăm ca acest proiect să genereze un impact pozitiv în media la nivel național și să beneficieze de o continuitate sustenabila pe termen lung pentru persoanele cu dizabilități cât și pentru companii. Depunem eforturi pentru identificarea companiilor private dar si a institutilor publice, prin publicitate in mass-media, vizibilitate pe internet pentru a beneficia continuu de efectul de multiplicare a informatiei cu privire la existenta acestei baze de date unice în Romania 

Mirona Tudor, PresedinteAsociația Persoanelor cu Dizabilităti “Well”.

Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Unge Funksjonshemmede din Regatul Norvegiei, într-un program al Fondului pentru Relații Internaționale Bilaterale între SEE și Granturile Norvegiene 2009-2014, prin care s-a lansat în cadrul conferinței organizate în data 11 Aprilie, o platformă web pentru recrutare dedicată în exclusivitate persoanelor cu dizabilităti, unică în România.

Prin intermediul platformei WellJobs (http://welljobs.wellromania.org/) dedicată în exclusivitate persoanelor cu dizabilităti, ne-am propus să aducem în atenția companiilor din România prezența și disponibilitatea pe piață muncii a unei categorii defavorizate. Platforma WellJobs informează companiile în legătură cu avantajele fiscale ale angajării persoanelor cu dizabilităti.

Invităm persoanele cu dizabilităti să își completeze sau încarce CV-ul, aplicând pentru posturile disponibile publicate pe www.welljobs.wellromania.org. Înscrierea pe platformă fiind gratuită.

În cadrul proiectului cu același nume, în perioada 9-12 Mai, delegația Asociației Persoanelor cu Dizabilităti “Well” a efectuat o vizită partenerilor Unge Funksjonshemmede în Regatul Norvegiei, în scopul colaborării bilaterale România-Norvegia pentru a contribui la identificarea altor pârghii reale de susținere a persoanelor cu dizabilități prin schimburi de experiență know-how, colaborare, transfer de cunoștințe și de bune practici.

Menționam că și după închiderea proiectului vom menține colaborarea cu partenerul norvegian la un nivel înalt și deschis pentru a putea beneficia în permanență de experiență acestora.

Despre Asociatia Persoanelor cu Dizabilitati Well

Despre Asociația Persoanelor cu Dizabilități „Well”
Asociația Persoanelor cu Dizabilități “Well” este persoană juridică de drept privat cu scop nepatrimonial, independentă, organizată potrivit Legii nr. 246/2005, ai cărei membri fondatori sunt: Tudor Mirona – președintele Consiliului Director; Tudor Nicolae – vicepresedinte și Tudor Agapia – organ de control;
Membrii Asociației Persoanelor cu Dizabilități ”Well” s-au asociat în scopul ajutorării dezinteresate a persoanelor cu handicap și integrarea lor parţială sau totală în viaţa socială, economică, politică etc.
„Well” este autorizată să funcționeze ca Unitate Protejată în conformitate cu legea 448/2006, fiind înființată în cadrul Asociației Persoanelor cu Dizabilități „Well”.
Mai multe informații pe www.wellromania.org.

Partener: Unge funksjonshemmede
Mai multe informații pe www.ungefunksjonshemmede.no.

Sponsori: Islanda, Lichtenstein și Norvegia, prin intermediul EEA Grants și Norway Grants
Islanda, Liechtenstein și Norvegia au finanțat cu 2 milioane de euro 15 state membre ale UE și SEE, în Europa Centrală și de Sud, din 2009 până în 2014. Programul și proiectele care au primit finanțare au putut fi puse în aplicare până în aprilie 2016.
Mai multe informații pe www.eeagrants.org.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-persoanelor-cu-dizabilitati-well/asociatia-persoanelor-cu-dizabilitati-well-anunta-incheierea-proiectului-dizabilitatea-nu-inseamna-incapacitate