“Pâine curată” la Bruxelles

BUCURESTI - 1 noiembrie 2006

Comunicat tip General in Industrie

Reprezentantii Campaniei “Vreau Paine Curata” s-au intalnit la Bruxelles cu directorul general al Directoratului de Justitie, Liberatate si Securitate si cu liderii Departamentului de standardizare.
O delegatie a campaniei “Vreau paine curata” a fost prezenta timp de o saptamana la Bruxelles pentru primele intalniri cu reprezentantii Uniunii Europene.

“Pâine curată” la Bruxelles

Delegatia s-a intalnit cu responsabili ai directorateleor generale ale Comisiei Europene cu relevanta pentru obiectivele de imbunatatire a standardelor de protectie a consumatorilor, combaterea coruptiei, a evaziunii fiscale si a muncii la negru in domeniul industriei de morarit si panificatie: DG Justice, Freedom and Security (Justitie, Libertate si Securitate), DG Entreprise & Industry (Intreprinderi si Industrii), DG COMPETITION (Concurenta), DG REGIO (Politici Regionale), DG INTERNAL MARKET (Piete Interne).
Scopul acestor prime intalniri de la Bruxelles a fost acela de a prezenta planurile prin care campania “Vreau paine curata” intervine in acest moment in Romania in domenii precum siguranta alimentara, standardizarea si combaterea coruptiei si a evaziunii fiscale.
La intalnirea cu Javier Arregui, Unit C2 Standardization, s-a convenit ca declaratiile liderilor Departamentului de Standardizare vor constitui un sprijin in Campania “Vreau paine curata” in ceea ce priveste importanta implementarii standardelor de igiena si calitate.
La intalnirile cu Jonathan FAULL, director general, DG Justice, Freedom and Security si cu Domnul Tung-Lai MARGUE, director in acelasi departament, s-a pus in discutie problematica combaterii coruptiei si a evaziunii fiscale din Romania. S-a discutat despre importanta introducerii unui mecanism de evaluare directa a modului de implementare a politicilor UE de securitate si justitie in statele membre, mecanism prezentat sub forma unei Comunicari a Comisiei catre Parlament si Consiliu.

Despre Asociatia Pro Alim San

Campania “Vreau Paine Curata” este o manifestare nationala a societatii civile ce se desfasoara pe parcursul a doi ani (2006-2008). Campania “VREAU PAINE CURATA” – initiata de 3 ONG–uri : Asociatia Pro Alim San, Casa Europei si Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania – va mediatiza situatia din industria de morarit si panificatie in ceea ce priveste evaziunea fiscala, va urmari cresterea gradului de protectie a sanatatii populatiei.
Un punct important il prezinta cointeresarea autoritatilor in rezolvarea si eliminarea aspectelor legate de coruptie, a chestiunilor legate de incalcarea drepturilor consumatorilor si a normelor de igiena alimentara.

Pentru orice alte intrebari si raspunsuri apelati numerele de telefon 021.311.02.43, fax 021.315.71.49 sau la adresa de e-mail relatiipublice@apc-romania.ro
Laura Pascu
PR Manager
0722.653.210


relatiipublice@apc-romania.ro