Campanie de donare de carti pentru copiii defavorizati

Locul desfasurarii: Targul Gaudeamus, la Pavilionul Central Romexpo, la standul numarul 351, nivelul 3 - 7.70

Organizator: Asociatia Pro S.E.R.V.

Campanie de donare de carti pentru copiii defavorizati

Asociatia Pro S.E.R.V. lanseaza, in perioada 20-24 noiembrie, la Targul International Gaudeamus Carte de invatatura, organizat la Pavilionul Central Romexpo, campania „O carte pentru o viata schimbata”. Cu aceasta ocazie, vizitatorii targului pot aduce, la standul asociatiei (numarul 351, nivelul 3 - 7.70), carti ce vor fi daruite copiilor, tinerilor si institutiilor din medii sociale defavorizate. In acest sezon de colectare, o parte dintre ajutoare vor fi directionate catre copiii cu afectiuni severe, internati in diferite spitale, preponderent din Bucuresti (Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii Maria Sklodowska Curie, Spitalul Clinic Fundeni si alte unitati spitalicesti).

Campania face parte din proiectul Caritate prin carte , prin care este vizata cresterea accesului la educatie si cultura a copiilor si tinerilor din categorii sociale dezavantajate. Resursele educationale colectate sau create de organizatie sunt distribuite catre copii si tineri cu handicap, orfani sau abandonati, cu resurse materiale si financiare precare sau aflati in alte situatii deficitare si catre institutii din medii defavorizate, implicate in educatia tinerilor.

 

Cum puteti sustine

Pentru ca acest proiect si campania de debut sa aiba succes, este nevoie de sustinere, intr-un mod cat mai divers, prin:

Donatii de resurse materiale: Cartile ce urmeaza a fi donate pot fi din fondul propriu de carte, obtinute prin colectare de la colegi, prieteni, cunoscuti sau recent achizitionate. Pot fi donate si alte produse pentru copii, dar, pentru o mai buna gestionare, in pungi/cutii separate. Produsele pot fi oferite la standul amenajat la targ sau pot fi donate ulterior, prin posta sau pe alta cale agreata cu reprezentantii asociatiei.

Promovare: Promovarea se poate face nu doar prin marile canale de comunicare, ci si „din gura in gura”, pe Facebook, blog sau in alta masura.

Resurse umane: Proiectul poate fi realizat cu participarea unor persoane voluntare. Din aceasta perspectiva, sustinerea poate fi prin propria implicare, mobilizarea altora sau prin sustinerea persoanelor voluntare cu care avem deja colaborare.

Resurse financiare: Financiar, proiectul poate fi sustinut prin donatii, redirectionarea a 2% din impozitul pe venit (pentru persoane fizice) si 20% din impozitul pe profit (pentru persoane juridice), cu urne de colectare, in alte modalitati identificate de posibilii daruitori.

Alte posibilitati: transport, depozitare, gestionare si livrare; prin furnizarea, de informatii relevante pentru proiect; cu asigurarea de spatiu, auditoriu si oportunitati pentru prezentari.

 

Despre campanie si proiect, mai mult, in comunicatul de presa disponibil pe site-ul asociatiei (www.pro-serv.ro), in sectiunea Media – Comunicate.

 

Despre Asociatia Pro S.E.R.V.

Mai multe informatii despre asociatie si proiectele acesteia, pot fi obtinute vizitand pagina de web a organizatiei (www.pro-serv.ro).

Confirmare pana la data: 20 noiembrie 2013

Participare: Intrare libera