Asociația Pro-vita lansează campania de Crăciun în beneficiul copiilor de la Valea Părului

BUCURESTI - 6 decembrie 2011

Comunicat tip General in ONG, Social, CSR

Asociația Pro-vita - Filiala București anunță o campanie de strângere de fonduri în beneficiul copiilor găzduiți la Valea Părului

București, 6 decembrie 2011 - Chiar în ziua de Sf. Nicolae, Asociația Pro-vita pentru Născuți și Nenăscuți – filiala București începe campania de strângere de fonduri dedicată celui mai nou proiect al organizației, casa socială din satul Valea Părului (comuna Mârzănești), jud. Teleorman.

„Casa socială” (www.ValeaParului.ro) este un proiect umanitar construit după modelul de-acum celebrelor așezămintelor de plasament și asistență ale Asociației Pro-vita din localitățile prahovene Valea Plopului și Valea Screzii, fondate de preotul Nicolae Tănase.

La Valea Părului, Asociația Pro-vita - filiala București dispune de o casă cu destinație de locuință, grădina aferentă (1500 mp) și 4 hectare de teren agricol cultivate în sistem colectiv. Grupul țintă de beneficiari sunt femeile însărcinate și mamele cu copii aflate în situații familiale sau sociale dificile. În acest moment, casa găzduiește nouă persoane: două mame și șapte copii cu vârste între 3 luni și 13 ani. Toți vor fi găzduiți atât cât au nevoie pentru revenirea la normal a situaţiei lor.

Pro-vita București a inaugurat acest proiect umanitar în vara anului 2011, cu intenția de a completa material serviciile de consiliere oferite femeilor în criză de sarcină sau victime ale unor evenimente nefericite (violență domestică). La fel ca întreaga noastră activitate, și la Valea Părului urmărim misiunea centrală a organizației, aceea de sprijinire a mamei și copilului aflați în dificultate, împreună, până la integrarea sau reintegrarea lor socială.

Mai mult decât simpla asistență, proiectul de la Valea Părului se bazează pe conceptele de autonomie și autogospodărire: dorim ca grădina și terenul agricol să producă o parte cât mai mare din hrana necesară pentru persoanele găzduite, urmărim sprijinirea adulților găzduiți pentru desfășurarea de activități remunerate în zonă (munci agricole etc.) și frecventarea de către copii a școlii locale.

În acest moment, situația socială a persoanelor găzduite s-a normalizat, copiii mai mari merg la școală, iar gospodăria a fost amenajată pentru oferirea unui minim confort.

Mai sunt însă multe de făcut! Pentru anul următor ne-am propus obiective ambițioase. Pe lângă asigurarea celor necesare subzistenței și care nu pot fi obținute din efortul propriu, urmărim extinderea gospodăriei prin renovarea şi amenajarea anexelor, construirea unei fose septice, repararea acoperişului și gardului. Mai dorim să cumpărăm câteva animale de curte și să contruim un adăpost pentru ele.

Și pentru că știm proverbul românesc cu omul gospodar care-și face iarna car, acum, înainte de sărbători, am demarat campania de strângere de fonduri dedicate acestor obiective. Pentru că există viață și dincolo de Crăciun!

Celor doritori să sprijine proiectul le punem la dispoziție mai multe modalități: prin donații online (cu card bancar), prin transfer bancar, mandat poștal etc. Detalii pe website-urile noastre, la www.valeaparului.ro/contribuie/donatii/ sau www.provitabucuresti.ro/participa/donatii-sponsorizari

Contul special dedicat pentru Valea Părului este RO90 RZBR 0000 0600 1377 1027, deschis la Raiffeisen Bank – Agenţia Victoria, titular Asociaţia Pro-Vita pentru Născuţi şi Nenăscuţi - Bucureşti.

Societăţile comerciale care doresc să sprijine Pro-Vita pot încheia contracte de sponsorizare, beneficiind de facilitățile fiscale prevăzute de lege.

Pentru mai multe detalii vizitați-ne vă rugăm la http://www.ValeaParului.ro și http://www.provitabucuresti.ro

Ne puteți contacta personal astfel: Ioana, email ioana @ provitabucuresti.ro și tel. 0742 291 409; Bogdan - email provitabucuresti @ yahoo.com, tel. 0728 673 673.

Despre PRO VITA Bucuresti

Pro-vita este organizaţie civică independentă care are ca scop afirmarea valorilor vieţii umane, ale familiei şi ale vocaţiei parentale, în special a dreptului la viaţă al tuturor fiinţelor umane de la concepţie pâna la moartea naturală.