Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, actionat in instanta pentru abuz

BUCURESTI - 22 martie 2007

Comunicat tip General in ONG

Trei organizatii civice au inaintat, ieri, Curtii de Apel Bucuresti, cereri de chemare in judecata a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), solicitand anularea deciziei prin care acest organ al administratiei publice centrale 'recomanda' interzicerea afisarii in scolile publice a simbolurilor religioase.

Cele 3 asociatii, 'Civic Media', 'Pro Vita pentru nascuti si nenascuti Bucuresti' si 'Asociatia Studentilor Crestin Ortodocsi din Romania', cer instantei desfiintarea Hotararii CNCD cu nr. 323/2006, prin care se 'recomanda' Ministerului Educatiei elaborarea unui set de norme privind eliminarea din scolile publice a simbolurilor religioase. De asemenea, unii membri ai CNCD vor fi trasi la raspundere si personal pentru influentarea interesata a deciziei, in dauna interesului public.

Organizatiile mentionate considera ca membrii colegiului director al CNCD si-au depasit atributiile legale si ca decizia in cauza este un atac la valorile fundamentale ale poporului roman si la libertatea religioasa. Asociatiile vizeaza prin aceasta actiune in justitie restabilirea normalitatii, prin respectarea vointei si a drepturilor majoritatii romanilor.

Reclamantele sunt reprezentante ale 'Coalitiei pentru Respectarea Sentimentului Religios', organism informal alcatuit din circa 150 de organizatii ale societatii civile si mii de cetateni care au cerut pastrarea in scolile publice a simbolurilor religioase. Coalitia, initiata in luna noiembrie 2006, este sustinuta de toate cultele majore ale Romaniei, de sindicate din invatamant, de personalitati de prim rang ale vietii publice din Romania.

De asemenea, comisiile de specialitate ale Parlamentului au exprimat pozitii in favoarea mentinerii simbolurilor religioase in scolile publice, apreciind ca prezenta acestora este o manifestare normala, in contextul social-istoric romanesc, a sentimentelor religioase.

Despre PRO VITA Bucuresti

Pentru detalii, va rugam contactati:
Asociatia Provita pentru nascuti si nenascuti, Bucuresti
Bogdan Ioan Stanciu
fax 031 815 27 80
provitabucuresti@yahoo.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-pro-vita/consiliului-national-pentru-combaterea-discriminarii-actionat-in-instanta-pentru-abuz