Este mortalitatea maternă influențată de statutul avortului?

BUCURESTI - 26 ianuarie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Unul din cele mai utilizate „argumente” în favoarea avortului legal este acela că legile care interzic sau restricţionează avortul conduc la moartea multor femei, din cauză că acestea vor apela, oricum, la avorturi ilegale, care sunt foarte periculoase. Deși larg răspândită, teoria contravine total evidenţelor bazate pe date culese din lumea întreagă.

Mortalitatea materna si statutul avortului

Mortalitatea maternă este determinată într-o măsură mult mai mare de calitatea îngrijirii medicale decât de statutul legal sau de disponibilitatea avortului.

Mai mult, mortalitatea maternă este de fapt mai mică în ţările unde avortul la cerere este prohibit, iar experiența ultimelor decenii arată că ea poate fi redusă prin accesul la un sistem medical modern şi la medicamente şi antibiotice de ultimă generaţie şi nu prin propaganda ideologică, lipsită de substanță faptică, în favoarea avortului.

Departe de a salva vieți, avortul legal este el însuși un factor de risc pentru sănătatea femeilor, violând totodată principiile justiţiei și legile fundamentale ale umanității.

În efortul său de educare a publicului larg cu privire la dreptul la viață al copilului nenăscut și la o rezolvare non-violentă a conflictului între acesta și dreptul femeii la autodeterminare, Asociația Pro-vita pentru Născuți și Nenăscuți – București a realizat materialul informativ „De ce avortul legalizat nu este bun pentru sănătatea femeilor” (versiunea electronică aici).

Conceput împreună cu organizația National Right to Life din S.U.A., acesta se adresează în special personalului medical, asistenţilor sociali, psihologilor, consilierilor, dar şi tuturor femeilor interesate să afle mai multe despre sănătatea lor.

În versiunea tipărită, materialul are format de pliant, pe care autorii își propun să îl distribuie în întreaga țară cu ajutorul organizațiilor partenere și al medicilor și specialiștilor dedicați cauzei vieții. De asemenea, materialul poate fi descărcat gratuit în format electronic de pe website-ul Provita București și utilizat cu bună credință de oricine.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați.

Despre PRO VITA Bucuresti

"Pro-vita pentru Născuţi şi Nenăscuţi" este o organizație non-profit dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-pro-vita/este-mortalitatea-matern-influenat-de-statutul-avortului