Grupul de sprijin pentru mame

BUCURESTI - 29 aprilie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura, ONG, Sanatate, Social, Cursuri

Live site

„Grupul de Sprijin pentru Mame” este cel mai nou serviciu oferit de filiala București a Asociației Pro-vita. Serviciul este destinat gravidelor care, în urma sprijinului psihologic, spiritual și material găsit la asociația noastră în momentul dificil al unei sarcini inițial nedorite, au decis să-și asume rolul de mamă.

Grupul de sprijin pentru mame

Pro-vita București își propune, prin această activitate, două direcții principale de pregătire a viitoarelor mame, și anume:

- linia moral-religioasă, pentru înțelegerea naturii umane, biologice și sociale a persoanei care urmează să se nască;

- linia socio-medicală, prin care femeile sunt ajutate să cunoască: evoluția normală a gravidității, problemele pe care le ridică nașterea, obligațiile dar și drepturile pe care le au pentru copiii lor.

Întâlnirile au loc sub conducerea unui specialist și constau în discuții informale pe subiecte precum dezvoltarea intrauterină a copilului, nașterea, alăptarea, declararea copilului, drepturile mamelor etc. Astfel, beneficiarele sunt ajutate să-și depășească temerile și dificultățile legate de sarcină - mai ales dacă se află la primul copil, dar și de situația socială complicată, provocată de lipsa de sprijin din partea celor care ar fi trebuit să le fie aproape (partener, părinți etc.) și care adesea le abandonează, „îndrumându-le” spre avort.

Activitatea grupului se bazează în egală măsură pe întrajutorare și pe identificarea de resurse în interiorul grupului de tinere femei.

„Grupul de sprijin pentru mame” se constituie, așadar, într-o activitate complementară nevoilor identificate în proiectele de prevenire a avortului, dar şi ca un rezultat al abilităţilor teoretice şi practice acumulate în timpul formării personalului.

Participarea la program este gratuită.

 

Despre PRO VITA Bucuresti

"Pro-vita pentru Născuţi şi Nenăscuţi" este o organizație non-profit dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.