În 2014, EU votez pentru Familie!

BUCURESTI - 28 aprilie 2014

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, ONG, Politic, Social

Live site

Sub sloganul „În 2014, EU votez pentru Familie!”, Coaliția pentru Familie și Constituție, o alianță informală de organizații non-guvernamentale care are ca scop protejarea familiei și a valorilor sale, a remis tuturor partidelor și candidaților independenți la alegerile pentru Parlamentul European un „chestionar al valorilor”. Chestionarul cuprinde 6 enunțuri de principii a căror aplicare se află în sfera de competențe a Uniunii Europene și care constituie adesea subiect de dezbatere în instituțiile europene.

În 2014, EU votez pentru Familie!

Candidații sunt invitați să adere la principii sau să-și nuanțeze poziția față de acestea. Răspunsurile primite vor fi afișate pe pagina web www.CoalitiapentruFamilie.ro și făcute publice printr-o campanie de informare ce va preceda alegerile din 25 mai.

Cele 6 enunțuri se referă la: protejarea căsătoriei și a familiei naturale ca temelie a societății; dreptul copilului la o familie; sprijinirea vocației parentale și prioritatea drepturilor părinților în raport cu Statul; respectarea demnității tuturor ființelor umane; dreptul statelor membre la a-și decide singure politicile familiale.

„Pentru a avea rezultate politice mulţumitoare, un om politic trebuie să plece de la un set de convingeri pe care să le asume public şi în mod constant. Iată de ce, înainte de a fi ales/aleasă, suntem interesaţi să ştim nemijlocit cui încredinţăm mandatul nostru pentru următorii cinci ani”, se arată în scrisoarea de motivație care însoțește chestionarul. Reprezentanții Coaliției pentru Familie îi invită pe toți candidații să interpreteze întrebările „ca pe o invitaţie de a se poziţiona faţă de realitatea de dincolo de platourile de televiziune.”

Chestionarul mai verifică disponibilitatea candidatului de a sprijini aplicarea în practică a Inițiativei Cetățenești „Unul dintre Noi”, la care au aderat aproape 2 milioane de europeni, inclusiv circa 140.000 de români și care solicită oprirea finanțării din bugetul unional a practicilor care au în vedere distrugerea deliberată a vieții umane, precum cercetarea pe embrionul uman sau avortul.

Candidații sunt invitați și să-și declare eventuala dorință de a adera la un intergrup parlamentar care să lucreze pentru protejarea valorilor familiei.

Deși puțin obișnuite pentru România, astfel de inițiative civice sunt o prezență constantă în campaniile electorale din Europa Occidentală, unde diferite grupuri ale societății civile provoacă la dialog și poziționare politicienii și partidele, oferindu-și susținerea sau, dimpotrivă, declarându-și dezacordul față de convingerile politice ale candidaților.

Coaliția pentru Familie și Constituție are în componență zeci de asociații și fundații din România care își reunesc eforturile pentru protejarea familiei ca instituție fundamentală a societății și civilizației românești și europene.

Despre PRO VITA Bucuresti

"Pro-vita pentru Născuţi şi Nenăscuţi" este o organizație non-profit dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie şi promovării valorilor familiei, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie.