48 de tineri fără pregătire tehnică formală vor învăța să programeze roboți în Vama Veche

BUCURESTI - 23 august 2018

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C

Asociația Pro-Youth organizează în perioada 26 august - 2 septembrie 2018, Școala de Vară Pro-Youth 2018 în Vama Veche, cu scopul alfabetizării în tehnici de programare aplicată a 44 de tineri fără pregătire tehnică formală.

Imagine de Promovare Școala de Vară Pro-Youth 2018

Imagine de Promovare Școala de Vară Pro-Youth 2018

Între 26 august și 2 septembrie, în Vama Veche, Asociația Pro-Youth organizează cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, Școala de Vară Pro-Youth 2018 cu tema ”programare pentru non-programatori”. Știm că sună diferit. Într-o vreme în care oferta educațională non-formală pentru tineri cuprinde aproape în exclusivitate dezvoltarea abilităților antreprenoriale și derivate, Asociația Pro-Youth își propune să le ofere tinerilor fără pregătire formală o alternativă actuală. Un nou set de abilități care îi vor ajuta în integrarea în lumea definită deja de informație: de la învățarea unor mici algoritmi care pot fi folosiți în luarea deciziilor, la programarea unui micro-robot și realizarea unei aplicații simple pentru telefon.

Având în vedere specificul participanților am ales organizarea acestui proiect într-un cadru informal, într-una dintre cele mai tolerante stațiuni de pe litoral, punând la dispoziția acestora în mod gratuit traineri cu experiență, cazare, masă, laptopuri și materiale de curs, roboți și activități sociale.

Programele Pro-Youth s-au îndreptat de la înființare către bunăstarea tinerilor prin educație și formare. Facem acest lucru în fiecare an prin proiectele pe care le adresăm în exclusivitate tinerilor. Proiecte educaționale care încearcă să iasă din tiparul cursurilor cu care aceștia sunt obișnuiți. Ne ferim să vorbim din cărți și să aducem în fața lor oameni a căror experiență se rezumă la cuvinte fără acoperire într-un CV îngrijit. Am observat că tinerii au nevoie de o viziune extinsă, reală, care să cuprindă pe lângă lucrurile frumoase, promovate în orice seminar, workshop sau conferință și de lucrurile ascunse privirii, dar care esențiale fiind, pun lumea în mișcare.

În anii trecuți am discutat despre managementul de proiect, fonduri europene și antreprenoriat. Considerăm că a venit momentul să facem un pas lateral în zona abilităților concrete, hard-skills în jargonul specific resurselor umane. Ideea ne-a venit ca de obicei în urma unor observații personale, în care abilitățile de analiză a datelor sunt diferența dintre un salariu mult peste medie obținut fără griji și lupta pentru un loc de muncă decent.

În realizarea acestui proiect am fost sprijiniți de Ministerul Tineretului și Sportului și de Intersnack România.

Despre Asociatia Pro-Youth

Asociația Pro-Youth a fost înființată în anul 2006, având ca scop îmbunătățirea situației tinerilor din România. Parcursul profesional al acesteia a fost construit pe o fundație solidă, constând în primul raport cu privire la politicile de tineret din România, realizat prin mijloace proprii, imparția și apolitic, primit de secretariatul general al Națiunilor Unite cu mesajul «Wow!!! This is really amazing, thank you very much to your contribution to WPAY […]». Raportul disponibil pe pagina de internet a Națiunilor Unite, cuprinde în cele 250 de pagini o cronică a situației tinerilor din România și a politicilor implementate pentru îmbunătățirea acesteia. Contextul fiind stabilit, de mai bine de 8 ani, Asociația Pro-Youth dezvoltă proiecte educaționale pentru creșterea șanselor de demarare a activităților independente în rândul tinerilor din România.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-pro-youth/48-de-tineri-fara-pregatire-tehnica-formala-vor-invata-sa-programeze-roboti-in-vama-veche