Olaritul – Mestesug al continuitatii valorilor si spiritului romanesc

Locul desfasurarii: Nord Estul Romaniei

Organizator: Asociatia ProgressOn

Olaritul – Mestesug al continuitatii valorilor si spiritului romanesc

Asociatia Progress On in parteneriat cu Muzeul Etnografic al Moldovei din Iasianunţa lansarea oficiala a proiectului “Olaritul – Mestesug al continuitatii valorilor si spiritului romanesc desfasurat pe o perioada de 18 luni, incepand cu Iunie 2011.

 

Obiectivele proiectului:

 

  • · Dezvoltarea resurselor umane din mediul rural, in regiunea de Nord-Est, prin practicarea mestesugurilor traditionale romanesti.
  • · Facilitarea accesului pe piata muncii a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca.
  • · Atragerea si mentinerea pe piata muncii calificate a unui numar cat mai mare de persoane din mediul rural, implicate in agricultura de subzistenta.

 

Asociatia ProgressOn, impreuna cu un meştesugar si un formator vor organiza cursuri pentru cel putin 220 de beneficiari, in cadrul a 22 ateliere de lucru.

 

In urma acestor cursuri, participantii vor:

-  Obtine un certificate de absolvire, acreditat de către CNFPA (certificat recunoscut de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului).

Obtine informatii legate de management/ antreprenoriat / infiintarea de PFA (Persoana fizica autorizata) / infiintarea de asociatii locale, familiale etc.

Participa la targuri / expozitii / evenimente la nivel local, regional, national si international

-  Fi sustinuti sa se inregistreze si sa formeze retele, asociatii, federatii din domeniu, nationale si internationale

-  Fi sustinuti sa dezvolte economia locala

-  Fi sustinuti sa dezvolte comunitatea

 

Cursurile se adreseaza: persoanelor inactive, persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, somerilor, potentialilor intreprinzatori care pot genera dezvoltarea locala, femeilor in mod special acelea ce nu au participat niciodata pe piata muncii, dar care ar dori să obtina un loc de munca, avand nevoie de orientare si formare profesionala care sa raspunda cerintelor actuale.

Pentru detalii si inscrieri:

Andrei Scanteie

Consiler indrumare si orientare profesionala

Asociatia ProgressOn

Tel:  0736.009.557/ Fax: 0332 882 716     

Mail: andrei.scanteie@progresson.ro

 

 

Proiectul este  cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 5 “Promovarea masurilor  active de ocupare”, domeniul major de interventie 5.2 “Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca”.

 

Confirmare pana la data: 28 May 2012

Participare: Intrare libera