O initiativa nationala pentru lumina cu semiconductori LED

Locul desfasurarii: sediul din Sos Oltenitei 225A

Organizator: Asociatia Romana a Electricienilor

Asociatia Romana a Electricienilor AREL impreuna cu invitati de la Asociatia Romana pentru Conservarea Energiei, Sintef si Grupul Dynasoft organizeaza un eveniment important legat de folosirea eficienta a luminii si in special a celei cu LED-uri.

Schimbari dramatice sunt in curs de desfasurare in tehnologia luminii. Pana nu de mult semiconductoarele LED (light emitting diodes), erau folosite doar ca simple indicatoare in diferite circuite electronice sau jucarii. Azi ele au devenit la fel de puternice si eficiente ca si lampile cu incandescenta sau fluorescente. In multe aplicatii inlocuiesc cu succes lampile cu filament, in special acolo unde se doreste durabilitate, temperatura scazuta si/sau directionalitate (Ex: semafoare, automobile, panouri de afisaj si in arhitectura). Lumina consuma peste 25% din electricitatea folosita in cladiri. Cu technologia Solid-State acest consum poate fi redus, el poate aduce economii de peste 100 miliarde de dolari in urmatorii 20 de ani si reducerea emisiei de gaze in atmosfera.

Aceasta noua sursa de lumina va schimba modul de viata precum si modul in care se consumam energia. Tehnologia cu LEDuri va schimba modul în care sunt proiectate si utilizate cladirile precum si sistemele luminoase . Nici o alta tehnologie luminoasa nu ofera atata potential pentru conservarea pretioasei energii electrice .Participarea este gratuita, pe baza de invitatii care pot fi solicitate la tel 0723187600 (Calota Ion) sau email contact@portalelectric.ro

Despre ASOCIATIA ROMANA A ELECTRICIENILOR

In prima parte a zilei AREL a organizat prima editie a Forumului Anual al Electricienilor. In aceasta editie au fost dezbatute probleme legate de instalatiile electrice necorespunzatoare care cauzeaza incendii (vezi cazul maternitatea Giulesti), impreuna cu invitati din partea conducerii Inspectoratului Situatiilor de Urgenta ISU, si probleme de standardizare in domeniul electric, impreuna cu invitati din conducerea Asociatiei Romane de Standardizare ASRO.

Participare: Intrare libera