Comunicat de presă al Asociaţiei Române de Biomasă şi Biogaz (ARBIO): De ce investiţiile Bio pot schimba pozitiv viitorul economic al României?

BUCURESTI - 14 mai 2013

Comunicat tip General in Energie

De ce investițiile Bio pot schimba pozitiv viitorul economic al României?

Asociația Română de Biomasă și Biogaz (ARBIO) a fost fondată în 2012 și unește întreaga industrie Bio din România din domeniul energiilor regenerabile, incluzând: Biomasă, Biogaz, Energie din deșeuri, Digestie anaerobă, Biodiesel, Bioetanol, Reciclare, cât și domeniile asociate industriei Bio.  ARBIO este legitimizată la nivel european în cadrul Asociației Europene pentru Biomasă (AEBIOM) și a Asociației Europene de Biogaz (EBA). Membrii Asociației  își desfășoară activitatea în diverse sectoare: proprietari de proiecte “Bio” operaționale, dezvoltatori de proiecte “Bio”, investitori, bănci, constructori, companii EPC, avocați, contabili, experți în accesare Fonduri Europene, consultanți, producători de echipamente, asociații, Primării, companii, Universități și alți membri din comunitatea academică.

 

Asociația Română de Biomasă și Biogaz (ARBIO) va organiza conferința de presă care va avea loc miercuri, 15 mai 2013, orele 11:00, la Hotel Royal (B-dul Mircea Vodă nr. 28, Sector 3, Bucureşti, vis-a-vis de Biblioteca Națională a României, zona Bulevardul Unirii).  

 

Subiectul conferinței este:

Ce înseamnă pentru România investițiile Bio: Cum pot proiectele „Bio” să schimbe pozitiv viitorul României și al milioanelor de români?

Investițiile Bio sunt strâns legate de prosperitatea viitoare a României având următoarele avantaje:

- Creează zeci de noi locuri de muncă durabile, implicând zeci de profesii în activitățile industriei pe o perioadă de cel puțin 25 de ani

- Curăță mediul înconjurător, protejându-l împotriva poluării, eliminând în multe cazuri problemele existente 

- Reduce costurile pentru energia termică pentru cetățeni, de la 30% până la 50%

- Crește competitivitatea companiilor românești pe termen lung și le permite să angajeze mai mult personal și să aibă profituri mai mari

- Reprezintă baza pentru “agricultura Bio”, astfel există în fiecare județ o sursă de îngrășământ organic

- Utilizează terenuri agricole neproductive, fără a fi blocate terenurile cu productivitate înaltă

- Oferă independență energetică la nivel local și o sursă stabilă de energie Sistemului Energetic Național 

- Rezolvă zeci de diferite probleme și îmbunătățește viața cetățenilor fără investiții majore din partea statului

- Mai mult de jumătate din buget rămâne în mâinile românilor, mai puțin de jumătate din investiție este plătită pentru importuri 

- Atrage investiții străine directe în România și crește sustenabil economia

- Adaugă o creștere stabilă Produsului Intern Brut

- Crește cunoștințele științifice în ceea ce privește industria Bio, împreună cu comunitatea academică din România

Domnul Ilias Papageorgiadis, Președintele Asociației ARBIO, declară: “Investiţiile în sectorul Bio sunt viitorul. Nu numai că reprezintă o investitie fezabilă, dar, în acelaşi timp protejează mediul înconjurător, crează mii de locuri de muncă în toate județele României, micșorează costurile pentru energia termică, implică zeci de profesii diferite, îmbunătățește considerabil nivelul de trai al cetățenilor, promovează ştiinţa şi sprijină economia naţională. Investiţiile bio sunt foarte bune mijloace pentru a realiza energie durabilă si independență energetică la nivel local.”

 

Conferința de presă este începutul unei mai bune colaborări și comunicări a industriei Bio, domeniu care poate schimba pozitiv viitorul României.

 

Mariana Godină

Secretar General

 

Pentru informații suplimentare: Mariana Godină – Secretar General

Tel.: +40 21 30 86 271 ; Mobil: +40 785 274 388; E-mail: mariana.godina@arbio.ro