Microsoft prezent la Expozitia Internationala de Franciza si Branding

BUCURESTI - 15 mai 2012

Comunicat tip General in Afaceri

Spiritul antreprenorial este puternic în ciuda climatului economic dificil, si
tehnologia informației este un factor de rebalansare a economiei către companiile
mai mici, agile și cu afaceri inovative.

Spiritul antreprenorial este puternic în ciuda climatului economic dificil, si tehnologia informației este un factor de rebalansare a economiei către companiile mai mici, agile și cu afaceri inovative.


Prin prezenta sa la Expozitia Internationala de Franciza si Branding, Microsoft România re-confirmă rolul pe care ni l-am asumat, de a servi cele 400.000 de companii locale cu cele mai bune soluții IT pentru business. Majoritatea antreprenorilor se așteaptă ca soluțiile bazate pe cloud să ajute companiile să inoveze, să devină mai flexibile și mai productive. De exemplu, Office 365 oferă acces la e-mail, calendar, documente și comunicații unificate oriunde si oricând prin browsere Web și prin aplicații disponibile pentru cele mai populare platforme PC sau smartphone. Întrebuințarea unor servicii de comunicații profesionale, gestionarea fluxurilor de informație, orchestrarea proceselor de afaceri, mobilitatea crescută a angajaților sunt câteva dintre scenariile prin care IT-ul inovează modul de organizare a unei companii și chiar modele de business.


Unul dintre factorii tehnologici care contribuie la rebalansarea economiei către companiile mici și mijlocii sunt soluțiile bazate pe cloud computing. Soluțiile de business bazate pe cloud computing minimizează cheltuielile de capital și reduc substanțial cheltuielile operaționale. Antreprenorii români au acces la cea mai bună tehnologie la un preț convenabil, printr-un model „pay-as-you-go”. Beneficiind de servicii în cloud găzduite în centre de date Microsoft, companiile mici și mijlocii își concentrează resursele pe activitățile de bază și își cresc productivitatea.

Despre Microsoft Fondat în 1975, Microsoft (Nasdaq "MSFT") este liderul mondial în software, servicii și soluții, care ajută oamenii și companiile să își atingă pe deplin potențialul. Misiunea Microsoft Romania este creșterea satisfacției partenerilor și utilizatorilor tehnologiei de vârf, Microsoft contribuind cu profesionalism și onestitate la dezvoltarea industriei IT locale, prin transpunerea modelului de business al corporației.


În ultimii ani de criză, antreprenorii români au căutat noi zone de profit. Unii și-au reinventat business-ul, alții s-au orientat către categorii diferite de clienți sau și-au redus numărul de servicii/produse oferite și s-au concentrat doar pe cele care le puteau aduce lichidități în firmă. Pentru IMM-urile care au reușit să ajungă cu bine până în acest moment, anul 2011 a fost unul în care s-au pus bazele unor noi parteneriate de business și în care au început să apară efectele pozitive ale schimbărilor de strategie din anii trecuți. În acest context, antreprenorii care au rămas în piață sunt mai optimiști cu privire la 2012, pentru că au reușit să își adapteze afacerile la noul context iar firmele lor incep să își recapete stabilitatea

Despre ASOCIATIA ROMANA DE FRANCIZA

http://www.francizor.ro/