Adrian Neaga merge in Canare sa joace padbol pentru Romania!

BUCURESTI - 3 noiembrie 2015

Comunicat tip General in Afaceri, Media / Publicitate, Sport

Cel mai nou si spectaculos sport "importat" la noi si-a ales echipa nationala. Fostul jucator al Stelei si al nationalei, Adrian Neaga , va juca alaturi de 3 anonimi la Cupa Intercontinentala de Padbol din Insulele Canare.

Marian Gheorghe si Razvan Dumitrescu, castigatorii primului turneu de padbol din Romania

Marian Gheorghe si Razvan Dumitrescu, castigatorii primului turneu de padbol din Romania

Padbol, sportul cu cea mai rapida dezvoltare la nivel mondial si lansat in Romania in luna mai, si-a format echipa nationala care ne va reprezenta la primul turneu international – Cupa Intercontinentala din Insulele Canare, Spania.

Nationala de padbol a fost aleasa in urma primului turneu oficial de padbol din Romania, jucat pe terenurile din Parcul Herastrau . Au participat 32 de echipe din Bucuresti si alte orase ale tarii, iar competitia a tinut 3 saptamani. Echipele au fost impartite in 8 grupe, cu primele doua locuri calificate in optimi dupa faza grupelor. Sambata au inceput fazele eliminatorii, iar duminica a avut loc marea finala.

Bucurestenii Marian Gheorghe si Razvan Dumitrescu, doi fosti fotbalisti ai lui Dinamo, au castigat competitia si vor imbraca tricourile nationalei de padbol a Romaniei la Cupa Intercontinentala din Canare, intre 17 si 22 noiembrie. Acolo, Romania se va prezenta cu doua echipe: pe langa campionii turneului de la Bucuresti, o alta pereche va fi formata din Adrian Neaga, antrenor-jucator al nationalei de padbol, si Ionut Balaban, primul roman care a incercat acest sport, pe vremea cand traia in Spania, inainte sa se intoarca acasa si sa-si cumpere licenta pentru propriul teren de padbol din Galati. Din delegatia noastra pentru competitia din Spania va face parte si Robert Gherghisan, cel mai tanar membru al Asociatiei Romane de Padbol (21 ani) si primul "padbolist" care a incercat spectaculosul sport in Romania.

“Ma bucur ca am reusit, intr-un timp relativ scurt, sa popularizam padbolul la noi si sa formam o echipa care sa ne reprezinte la primul turneu international la care tara noastra are drept de participare. Suntem pe drumul cel bun si sper ca, odata cu ultimele noastre evenimente, cat mai multi romani sa descopere acest sport senzational si nu doar sa il joace, ci si sa se alature comunitatii noastre, prin raspandirea licentelor si construirea de terenuri in toate marile orase.” a declarat Elisabeta Gherghisan, cea care a adus padbolul in Romania si detinatoarea licentei exclusive pentru “custile” de sticla in care se joaca acest sport spectaculos.

Padbol a fost inventat in Argentina in 2008 si reprezinta un mix intre fotbal-tenis, squash si padel. Poate fi incercat de oricine si este recomandat de medici pentru pierderea in greutate, dezvoltarea reflexelor si imbunatatirea coordonarii motorii.

Cei care vor sa incerce padbolul sunt asteptati in Parcul Herastrau, soseaua Nordului 7-9. In prezent, mai exista terenuri de padbol in Bistrita si, in curand, se vor deschide si in Galati, Sibiu si Iasi. Regulamentul si toate informatiile despre padbol se gasesc pe www.padbol.ro si pe pagina de facebook Padbol Romania.

Despre Asociatia Romana de Padbol

Asociatia Romana de Padbol (ARP) este asociata la Federatia Internationala de Padbol (FIPA), in a carei componenta sunt deja 18 tari din Europa, America de Sud si Australia.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-romana-de-padbol/adrian-neaga-merge-in-canare-sa-joace-padbol-pentru-romania