Campania Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec „Susţinem şi protejam tradiţiile şi valorile locale” soseste in august la Bistrita

Bistrita - 6 august 2010

Comunicat tip General in ONG

Bucureşti, 6 august 2010 - Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu Primăria Bistrita si Asociatia Bistrita Medievala, derulează o campanie de mediu cu ocazia primei editii a Taberei Medievale de la Heidenfeld.

„Tabara”de la Heidenfeld - din cartierul Viisoara, localitate componentă a municipiului Bistriţa, este un produs turistic adresat iubitorilor de cultura medievala. Cei ce doresc sa vada parada cavalerilor, turniruri, cimpoieri, demonstratii pe cai, jongleri, arme, dansatori din vremuri stravechi, Strajerii Coroanei, Dragonii de Transilvania sau Lupii din Pusta, aici trebuie sa ajunga. Desigur, cei ce doresc sa invete dansuri medievale, pot participa la cursurile scolii de profil, cei ce isi viseaza o casatorie in stil medieval, aici o pot avea. Cei ce stau bine cu auzul pot participa la deschiderea oficiala cu salve de tun, iubitorii de delicii culinare, nu pot rata vitelul sau purcelul la protap si dansatorii adevarati, vor particpa sigur la petrecerile in stil medieval. Concertele Trooper si Van, ii vor aduna in mod cert pe iubitorii rock-ului medieval, iar adevaratii cunoscatori, vor fi prezenti la recitalul extraordinar al trupei Haggard.

Un eveniment de o asemenea anvergura, are insa si o parte mai putin placuta: in mod sigur vor aparea munti de deseuri. De aceea, Asociatia RoRec isi continua actiunile in domeniul protectiei ambientului in care se desfasoara astfel de proiecte.
Acţiunea de mediu derulată de Asociaţia RoRec împreună cu Primăria Bistrita si Asociatia Bistrita Medievala are doua componente: una de colectare de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi una de conştientizare şi informare a publicului asupra protejării ambientului în care se desfaşoară Tabara Medievala, cu scopul de a nu arunca deşeurile la întâmplare, ci în locurile special amenajate în zona evenimentului.

Activitatea de colectare DEEE se va desfăşura timp de trei zile, intre orele 12,00-20,00 astfel:
-în municipiul Bistrita, pe 13 august, in doua locatii RoRec, speciale amenjate: Piata Independentei Nord si Parcarea Stefan cel Mare.
-la cortul RoRec de la Tabara Medievala, in zilele de 13-15 august, intre orele 12,00-20,00.

Telefonul cetateanului (0263 984) va prelua cererile de colectare a deseurilor voluminoase de la domiciliu, incepand cu data de 9 august si pana pe 13 august, intre orele 8.00-18.00.

Toti deponentii care vor preda deseuri electrice la punctele de colectare mai sus amintite vor avea posibilitatea de a participa la o tombolă. Cele 50 de premii oferite de organizatori, constau in 5 masini de spalat Whirlpool si 45 de tichete de cumparaturi. Tichetele, in valoare de 150 de RON, pot fi utilizate in magazinul Flanco Bistrita, pentru achizitionarea oricarui produs nou din gama Whirlpool.

Astfel, compania Whirlpool, membru fondator RoRec, devine primul producator ce ofera tichete valorice ce pot fi utilizate pentru achizitionarea unui produs nou, in cadrul campaniei “Sustinem si protejam traditiile si valorile locale”, organizata de Asociatia RoRec.

„Asociatia RoRec doreste sa se implice in viata comunitatilor locale, prin sustinerea unor actiuni de suflet pentru oamenii locului. Pastrarea valorilor si traditiilor este obligatorie pentru a nu ne uita radacinile. Noi avem deja un parteneriat cu Primaria Bistrita, concretizat in proiectul Centrului de colectare DEEE si consideram ca implicarea noastra prin actiuni de informare si constientizare a publicului este importanta, pentru a ne aminti ca si mediul este o valoare pe care trebuie sa o protejam. Mai ales intr-o zona cum este Bistrita, cu peisajele ei transilvane si locuitori harnici. Vom fi prezenti in jurul Taberei medievale, pentru a-i ajuta pe participanţi să pastreze intacta mostenirea bistritenilor”, a declarat dl. Liviu Popeneciu, preşedintele Asociaţiei RoRec.

In zilele de 13-15 august, in zona Taberei Medievale, patrula de voluntari RoRec va ajuta publicul spectator să adune şi să îşi arunce gunoiul acolo unde îi este locul. Cu ajutorul Asociatiei Bioplastic, voluntarii, tineri din Bistrita, vor oferi participantilor saci şi manuşi de plastic si ii vor indemna „sa le lase casa curata”.

„Asociatia Culturala Bistrita Medievala saluta initiativa Asociatiei RoRec de a promova grija pentru mediu, cu ocazia unui eveniment atat de important, cum este Tabara Cavalerilor si Concertul Haggard, de la Heidenfeld – Bistrita! Acest spatiu de divertisment al bistritenilor si al turistilor trebuie sa fie si sa ramana o zona atractiva si curata a orasului, chiar daca ea va fi locul de intalnire a mii de oameni, pentru cateva zile”, a declarat dl. Florin Sasarman, presedinte Asociatia Culturala Bistrita Medievala.

Programul Taberei medievale, programul campaniei de mediu şi regulamentului tombolei pentru deponenţii de DEEE pot fi consultate pe www.rorec.ro, site-ul Primariei municipiului Bistrita - www.primariabistrita.ro si site-ul Asociatiei Bistrita medievala - www.bistritamedievala.ro.
Asociaţia Româna pentru Reciclare - RoRec este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanti europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea de materii prime în sectorul economic.

Asociatia Bistrita Medievala isi propune sa redescopere si sa promoveze valorile culturale istorice ale orasului, care in trecut a fost unul dintre cele sapte orase-cetati sasesti ale Transilvaniei, Siebenburgen. Tabara Cavalerilor si concertul Haggard este un eveniment exceptional care a atras atentia publicului larg din tara si din strainatate asupra acestui oras istoric, Bistrita.

Despre Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec

Sursa foto: www.primariagurariului.ro
Contacte:
Asociatia RoRec
Andreea Idriceanu Calev
Communication Manager Email: andreea.idriceanu@rorec.ro / andreeaidriceanu@gmail.com
Mobil: 0728 22 22 32
andreea.idriceanu@rorec.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-romana-pentru-reciclare-rorec/campania-asociatiei-romane-pentru-reciclare-rorec-sustinem-si-protejam-traditiile-si-valorile-locale-soseste-in-august-la-bistrita