Comunicat de presă al Fundaţiei Mondiale Sahaja Yoga Shri Mataji Nirmala Devi

BUCURESTI - 24 februarie 2011

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, Religie, Social, Stiinta / Cercetare

Genova, 24 februarie 2011
Sfinţia Sa Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga şi recunoscută de mulţi drept cea mai importantă personalitate spirituală a timpurilor noastre, a trecut în nefiinţă miercuri 23 februarie 2011, la Genova, Italia.

Shri Mataji Nirmala Devi - fondatoarea Sahaja Yoga

Shri Mataji Nirmala Devi - fondatoarea Sahaja Yoga

 „Nu puteţi cunoaşte sensul vieţii până ce nu sunteţi conectaţi la Puterea care v-a creat.” „Realizarea Sinelui este prima întâlnire cu Realitatea.”  

Shri Mataji Nirmala Devi

Născută în India, la Chindwara, la 21 martie 1923.

Înclinaţia spirituală unică a lui Shri Mataji a fost imediat evidentă pentru toţi cei care au întâlnit-o, inclusiv Mahatma Gandhi. Alături de familia sa, a fost profund angajată în lupta pentru libertate a Indiei şi, deşi foarte tânără la momentul evenimentelor, cu bucurie a renunţat la o viaţă confortabilă, de dragul libertăţii. S-a căsătorit în 1947 cu Sir C.P. Srivastava, unul dintre cei mai respectaţi funcţionari de stat de rang înalt indieni. Deşi Shri Mataji s-a născut cu deplina Realizare a Sinelui şi a ştiut de la o vârstă foarte tânără că avea un dar unic, domnia sa a dorit să arate mai întâi, prin propriul exemplu, compatibilitatea perfectă a unei vieţi profund spirituale cu viaţa obişnuită a unei doamne casnice. De aceea şi-a început munca spirituală publică abia după ce fiicele sale s-au căsătorit şi şi-au întemeiat un cămin. La 5 mai 1970, în timpul unei meditaţii pe plaja de la Nargol (India), domnia sa a descoperit secretul Realizării Sinelui în masă, prin care mii de oameni puteau obţine unirea cu cel mai profund aspect al fiinţei lor, declanşând astfel un proces de auto-transformare spirituală. Astfel s-a născut Sahaja Yoga şi de atunci Shri Mataji şi-a dedicat viaţa evoluţiei spirituale a umanităţii, vizitând fiecare colţ al lumii, oferind oamenilor experienţa Realizării Sinelui şi împărtăşindu-le mesajul său de integrare şi armonie. Domnia sa a restabilit rolul femeilor în domeniul spiritualităţii şi a construit fundaţia pentru o societate bazată pe o conştiinţa spirituală iluminată. Sahaja Yoga este astăzi practicată în mai mult de 100 de ţări din întreaga lume. Sfinţia Sa Shri Mataji Nirmala Devi lasă în urmă pe soţul său, Sir C.P. Srivastava, pe cele două fiice ale ei, Kalpana şi Sadhana, şi o familie de sute de mii de adepţi din întreaga lume. Un serviciu comemorativ privat va avea loc la Palazzo Doria, reşedinţa sa italiană din Cabella Ligure, înainte de întoarcerea în India.

Note de biografie:

http://www.sahajayoga.ro/index.php/Actualitate/Shri-Mataji-Nirmala-Devi-fondatoarea-Sahaja-Yoga-implineste-86-de-ani.htmlhttp://www.sahajaworldfoundation.org/

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-sahaja-yoga-romania/comunicat-de-presa-al-fundatiei-mondiale-sahaja-yoga-shri-mataji-nirmala-devi