Comunicate Asociatia SAHAJA YOGA - ROMANIA

Asociatia SAHAJA YOGA - ROMANIA

Compania Asociatia SAHAJA YOGA - ROMANIA a emis 102 comunicate de presa

 • Festivalul Nirmalanjali, 4-21 octombrie 2017

  Afisul spectacolului din Bucuresti

  BUCURESTI - 2 octombrie 2017

  Sub înaltele auspicii ale Ambasadei Indiei la București, cu sprijinul Consiliului Indian pentru Relații Culturale (ICCR), Centrul Cultural Swar Arpan în colaborare cu Sahaja Yoga România vă invită la Festivalul Nirmalanjali - o incursiune în universul fascinant al Indiei. Festivalul reunește artiști de renume international, dansatori și interpreți ai muzicii clasice indiene, care ne vor încânta simțurile și ne vor transpune într-o alta dimensiune: Mahuya Mukherjee (vocalistă a stilului Hindustani), Sangita Chatterjee (dansatoare a stilului kathak), Utpal Ghoshal (percuționist al instrumentului tradițional tabla) și Naseer Khan (maestru al instrumentului traditional sarangi).

  Festivalul se va desfășura în perioada 4-21 octombrie, sub forma unui turneu național care va cuprinde 11 orașe din România: București, Ploiești, Brașov, Bistrița, Turda, Sibiu, Baia Mare, Iași, Galati, Braila și Tulcea.    comunicatul de presa

 • Principiul Universal al Păcii celebrat internațional la 21 martie

  BUCURESTI - 18 martie 2016

  Pe data de 21 martie 2016, România se alătură celor peste 30 de ţări, de pe 4 continente, care celebrează ziua de naștere a lui Shri Mataji Nirmala Devi - fondatoarea Sahaja Yoga – prin manifestări reunite sub emblema Zilei Internaţionale a Păcii Interioare. Evenimentele sunt menite să aducă în atenţia colectivă importanţa echilibrului interior al fiecărui individ şi a coexistenţei paşnice, în construirea unei păci durabile la nivel global.

  „Războaiele izbucnesc mai întâi în mintea oamenilor. Aşadar, în mintea oamenilor trebuie construite mijloacele de apărare a păcii.” (Constituţia UNESCO)
  „Adevărata pace nu înseamnă doar absenţa tensiunii, dar şi prezenţa dreptăţii.” (Martin Luther King)
  „Încearcă să devii nu atât un om de succes, cât un om de valoare!” (Albert Einstein)
  „Fii tu însuţi schimbarea pe care ţi-o doreşti în lume!” (Mahatma Ghandi)
  „Nu putem avea pace în lume până ce nu vom avea pace interioară în fiecare individ.”
  (Shri Mataji Nirmala Devi, Fondatoarea Sahaja Yoga)

  De-a lungul timpului, mulţi savanţi, artişti şi filozofi ce şi-au lăsat amprenta cunoaşterii lor asupra istoriei şi literaturii au ajuns la concluzia că pacea lumii nu poate fi realizată fără dobândirea păcii interioare la nivelul fiecărui individ. Şi totuşi, în ciuda acestui mesaj sublim de toleranţă şi pace ce poate fi întâlnit în filozofia culturilor din întreaga lume şi care a pus bazele multor cooperări şi a dreptului internaţional, realitatea dramatică actuală relevă o lipsă de umanitate a omului, aşa cum o vedem din ştirile cotidiene.

  Organizatorii își propun să dedice ziua de 21 martie Principiului Universal al Păcii, prin omagierea unor figuri care au inspirat şi au personificat acest mesaj în ultimul secol, de la Gandhi, Martin Luther King, Einstein, Nelson Mandela, la Shri Mataji Nirmala Devi.

  Manifestările din România vor avea loc în multe din orașele mari.     comunicatul de presa

 • "Arta care iluminează" adusă la București de Theatre of Eternal Values și Sahaj Group România

  BUCURESTI - 29 octombrie 2015

  Muzică, dans, poezie, meditație... Toate își vor găsi locul în spectacolul de excepție “Arta care iluminează: Cheia infinitului interior”, susținut de 9 artiști internaționali din Italia, Canada, Marea Britanie, Polonia și Germania, reuniți sub egida TEV (Theatre of Eternal Values) și formația de muzică indiană clasică din România, Sahaj Group.

  Spectacolul va avea loc în trei orașe după cum urmează:
  BUCUREȘTI – Vineri, 30 octombrie, ora 19:00, Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă, Str. Știrbei Vodă nr. 1.
  BRAȘOV – Sâmbătă, 31 octombrie, ora 18:00, Sala Patria (Filarmonica).
  PLOIEȘTI – Duminică 1 noiembrie, ora 18:00 - Filarmonica Paul Constantinescu, Str. Anton Pann nr. 5.

  Accesul la eveniment costă 20 de lei, iar biletele vor putea fi achiziționate chiar de la intrarea în sală în ziua spectacolului. În Brașov și Ploiești vor fi disponibile și bilete cu preț redus pentru elevi și studenți – 10 lei.

  Spectacolul este dedicat împlinirii a 25 de ani de când Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga, a vizitat România pentru prima oară, punând astfel bazele metodei de evoluție spirituală Sahaja Yoga și la noi în țară. “Arta care iluminează” este un concept de spectacol bazat pe ideea că rolul social și spiritual al artei este de a ridica publicul la înălțimea valorilor morale universale din care acești artiști și-au făcut un crez, contribuind la transformarea lăuntrică a omului și la cunoașterea de sine, iar la nivel social, la crearea unei umanități integrate, aflate în armonie cu sine și cu întreaga planetă. Spectacolul îmbină muzica cu poezia, dansul și meditația, oferind experiența unei întâlniri a artei clasice cu cea tradițională, a Estului cu Vestul, a sunetului cu liniștea interioară.
      comunicatul de presa

 • Ziua Internationala a Pacii Interioare celebrata la Bucuresti

  Ziua Internationala a Pacii Interioare

  BUCURESTI - 19 martie 2015

  Asociatiile Sahaja Yoga din întreaga lume celebreaza sambata, 21 martie 2015, Ziua Internationala a Pacii Interioare. Romania se alatura celor peste 30 de tari, de pe 4 continente, care aniverseaza ziua de nastere a lui Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga. Aflat la cea de-a doua editie, evenimentul isi propune omagierea unor figuri care au inspirat si au personificat acest mesaj în ultimul secol: de la Mahatma Gandhi, Martin Luther King, Albert Einstein, Nelson Mandela, la Shri Mataji Nirmala Devi.    comunicatul de presa

 • Sahaj Group și Selim Ergen - concert la București în cadrul Turneului ”Experiment with Truth”

  Sahaj Group

  BUCURESTI - 20 octombrie 2014

  Turneul ”Experiment with Truth” ajunge joi 23 octombrie La București, unde Colegiul Național de Muzică ”George Enescu” va fi gazda unei seri de muzică și spiritualitate, cu Sahaj Group (România) și Selim Ergen (Turcia), începând cu ora 19.00.    comunicatul de presa

 • Experiment with Truth – turneu de muzică, dans şi spiritualitate

  Experiment with Truth – turneu de muzică, dans şi spiritualitate

  BUCURESTI - 13 octombrie 2014

  Sahaja Yoga-România prezintă în perioada 18-25 octombrie 2014 o serie de evenimente de muzică, dans și spiritualitate, în cadrul turneului “Experiment with Truth”.    comunicatul de presa