Experiment with Truth – turneu de muzică, dans şi spiritualitate

BUCURESTI - 13 octombrie 2014

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, ONG

Sahaja Yoga-România prezintă în perioada 18-25 octombrie 2014 o serie de evenimente de muzică, dans și spiritualitate, în cadrul turneului “Experiment with Truth”.

Experiment with Truth – turneu de muzică, dans şi spiritualitate
 Adevărul este ceea ce este. Nu poate fi schimbat şi nu poate fi conceptualizat. Dar Adevărul poate fi perceput, simţit. Propriul vostru corp este instrumentul pentru perceperea Adevărului. 

Shri Mataji Nirmala Devi

Programul turneului

Constanța - Sâmbătă 18 octombrie, ora 18:00Hotel Ibis, Sala Ovidiu (Str. Mircea cel Bătrân nr 39B-41)

Tulcea - Duminică 19 octombrie, ora 18:00Palatul Copiilor (Str. Dobrogeanu Gherea nr. 4A)

Ploiești – Vineri 24 octombrie, ora 18:00Filarmonica Paul Constantinescu (Strada Anton Pann nr.5)

Râmnicu Sărat – Sâmbătă 25 octombrie, ora 18:00Casa de Cultură "Florica Cristoforeanu", Str. Tudor Vladimirescu nr. 20

Accesul publicului la evenimente va fi gratuit.

În program

▫ muzică indiană clasică, Bhajan & Qawwali, cu Formația Sahaj Group (România) și Selim Ergen (Turcia) – sarod; 

▫ dans clasic indian, stilul Bharata Natyam cu Valeria Vespaziani (Italia);

▫ prezentarea metodei de meditație Sahaja Yoga.

Selim Ergen (Turcia)

Nascut in 1969, interpret de chitara rock si jazz, a inceput studiul instrumentului sarod cu maestrul indian Pandit Shankar Bhattacharya in anul 2000. Fiind un mare admirator al muzicii clasice indiene si de asemenea un interpret al genului, a dezvoltat si un stil propriu, interpretand muzica clasica turca pe un instrument indian, experimentand stilul fusion.

Colaboreaza permanent cu renumitul artist turc Suleyman Erguner in proiectul “Sufizen”, o imbinare intre genul clasic turc si clasic indian, alaturi de care a sustinut concerte in Turcia, in sala CRR Istanbul si Germania, la Berliner Philharmonie.

A tinut mai multe sesiuni tip workshop despre muzica clasica indiana in universitatile din Istanbul si continua sa promoveze muzica clasica indiana in Turcia.

In 2008 a inceput si propriul sau proiect “Hindistanbul”, fusion intre genul clasic turc si cel indian, interpretat cu instrumente traditionale din India.

A sustinut numeroase concerte in Turcia, Italia, Grecia, Bulgaria, Olanda, Israel, Rusia, SUA și India.

Valeria Vespaziani (Italia)

Nascuta la Roma, Valeria a studiat baletul si dansul modern inca din primii ani ai vietii.

Anul 2004 marcheaza intalnirea ei cu dansul clasic indian, stilul Bharata Natyam, pe care incepe sa-l studieze sub indrumarea profesoarelor Malathy Thothadry si Usha Raghavan, de la "Kalasagara - Academy of Performing Arts" din Chennai si din Londra.

Din anul 2010 a inceput sa predea dans european si indian in mai multe scoli din Roma.

A sustinut spectacole in toata Europa ca solista si alaturi de compania de dans indian Kalasagara din Roma.

În 2014 a dansat pe scena Festivalului "Culture of the Spirit" din Italia si a predat la "Nirmal Arts Academy" din Cabella Ligure, Italia.

Sahaj Group (România)

Componenţa Sahaj Group

Sorin Bundă (Sudhir) – voce şi tabla

Simona Neagu (Smita) – voce

Dan Huideș - harmoniu și voce

Iulia Hărănguș (Janaki) – voce și mangeera

Ionuţ Neagu (Yusuf) – tabla

Adrian Neacşu – chitară și voce

SAHAJ GROUP a luat fiinţă în 1994, între membrii săi numărându-se absolvenţi ai Universităţilor de Muzică din Bucureşti şi Iaşi, cu specializări în muzica clasică indiană la Academia de Muzică şi Arte Frumoase „Late P.K. Salve“ din Nagpur, India, graţie burselor oferite de doamna Shri Mataji Nirmala Devi – Fondatoarea Sahaja Yoga.

Începând cu 1994 grupul a susţinut concerte şi a participat la diverse festivaluri şi manifestări artistice în ţară şi în străinătate, în țări din Europa, recum și în India, Japonia, Taiwan, Coreea de Sud, Rusia. Grupul a avut mai multe prezențe în emisiuni radio și TV începând cu 1999.

Albume: 1996 „Sahaj Bhajans”; 1999 „Tunes of love”; 2001 „Songs of Belous” – dedicat preaiubitului lor mentor Babamama / Belous, directorul Academiei de Muzică şi Arte Frumoase „Late P.K.Salve” din Nagpur, India; 2003 „Special Times” – dedicat celei de-a 80-a Aniversări a Doamnei Shri Mataji Nirmala Devi, Fondatoarea Sahaja Yoga; 2010 „Celebration”.

Simona Neagu (Smita)Licenţiată a Facultăţii de Interpretare Muzicală – specialitatea vioară din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (1995); studii de muzica clasica indiana, vocal – Academia de Muzică şi Arte Frumoase „Late P.K. Salve“ din Nagpur, India (1996); artist instrumentist (vioară) – Orchestra de Cameră Radio (din 1991).

Iulia Hărănguș ( Janaki) Licenţiată a Facultăţii de Arte, secţia regie film din cadrul Universităţii Hyperion din Bucureşti (2005); masterat în Regie de Televiziune (2007); specializare în muzică clasică indiană – vocal (bhajan) în cadrul cursurilor de vară ale Academiei „P.K.Salve Kala Pratishthan“.

Sorin Bundă ( Sudhir)Studii de vioară la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice nr.1 „Iosif Sava“, Bucureşti (1986-1991); studii de muzică clasică indiană vocal şi percuţie (tabla) – Academia de Muzică şi Arte Frumoase „Late P.K. Salve“ din Nagpur, India (1999-2000).

Dan HuideșLicențiat al Facultății de Interpretare Muzicală – specialitatea trompetă din cadrul Universitatii de Arte “George Enescu” din Iași (1984); artist instrumentist (trompetă) al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat “Moldova” din Iași (1985-1986), Orchestrei Filarmonice “Paul Constantinescu” din Ploiești (din 1987); specializare in muzica clasica indiana, harmoniu si vocal (bhajan) in cadrul cursurilor de vara ale Academiei “ P.K.Salve Kala Pratishthan” (2006, 2007).

Despre Asociatia SAHAJA YOGA - ROMANIA

Asociaţia „SAHAJA YOGA – ROMÂNIA” a luat fiinţă în ianuarie 1991, cu un număr de 22 de membri fondatori.
Astăzi Sahaja Yoga este practicată în România în peste 40 de oraşe, în 37 dintre acestea fiind organizate cursuri de iniţiere.
SAHAJA YOGA – ROMÂNIA îşi propune prezentarea şi popularizarea metodei Sahaja Yoga prin conferinţe publice, cursuri, expoziţii, manifestări artistice, publicaţii, editări audio şi video, precum şi prin studii şi activităţi de cercetare.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-sahaja-yoga-romania/experiment-with-truth-turneu-de-muzica-dans-si-spiritualitate