Principiile Sahaja Yoga in spiritualitatea popoarelor – conferinta publica

BUCURESTI - 15 octombrie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Dr. Dan Costian (SUA), autorul cartii „In lumina Bibliei: Biblia si India”, va sustine la Bucuresti, luni 25 octombrie 2010, conferinta publica cu tema: „Principiile Sahaja Yoga reflectate in spiritualitatea popoarelor, din antichitate si pana in prezent”.

Principiile Sahaja Yoga in spiritualitatea popoarelor – conferinta publica

Conferinta este prezentata de SAHAJA YOGA - ROMANIA in colaborare cu Casa de Cultura Friedrich Schiller si va fi gazduita de luni 25 octombrie 2010, ora 18:30, la Casa Schiller, Str. Batistei nr. 14.

Rezumatul conferinţei:
Conferinţa va cuprinde proiecţia şi comentarea ilustraţiilor explicative ale textului primelor două volume ale cărţii „În lumina Bibliei: Biblia şi India”.

Autorul oferă o perspectivă inedită asupra conţinutului mistic al Yoga raportat la marile religii ale lumii, explorând modul în care spiritualitatea orientală şi cea occidentală se completează reciproc. Această perspectivă este rezultatul unor vaste cercetări şi călătorii în numeroase ţări de pe patru continente.

Pe lângă analiza Bibliei (Vechiul şi Noul Testament) în relaţie cu scripturile islamului, hinduismului, budismului, taoismului şi ale altor religii, precum şi a doctrinelor esoterice precum Cabala, sufismul şi isihasmul, urmărind descoperirea esenţei lor ascunse, autorul a recurs la mii de surse documentare.

Formaţia ştiinţifică i-a permis să recurgă, pe lângă textele scripturale, la argumente bazate pe astronomie, fizică, matematică, anatomie, fiziologie etc., alături de referinţe istorice, geografice, arheologice, mitologice, de istorie a artelor, folclor sau lingvistică comparată.

Calator neobosit pe parcursul a patru decenii, Dan Costian nu s-a multumit sa observe cu ochi de turist tarile vizitate in patru continente, ci a cautat sa descopere cultura spirituala a popoarelor care le-au locuit de-a lungul mileniilor.

Dr. Dan Costian (SUA)
Note de biografie:

Dan Costian s-a nascut in 1937 la Slatina, intr-o familie crestina ortodoxa.

Cariera profesională: A absolvit Facultatea de chimie industriala a Institutului Politehnic Bucuresti in 1959. Doctor în ştiinţe la acelasi Institut din 1968. A activat în domeniile cercetării ştiinţifice (Institutul de Cercetari Metalurgice, ICECHIM, CCSITAC, Biotehnos), al învăţământului superior (Facultatea de Chimie Industrială şi Academia de Studii Economice, Catedra de Chimie şi Fizică) şi al comerţului exterior.

Intre anii 1960-1990 a publicat 10 carti (majoritatea cursuri universitare) si circa 60 comunicari stiintifice in reviste de specialitate din tara si strainatate in domeniul chimiei.

A inceput sa studieze yoga din 1965 si a publicat circa patruzeci de articole in reviste de yoga, intre 1994 si 2000. Practica Sahaja Yoga din 1990.

Autor al cărţilor:
„Adevărul despre Yoga” – Valmi, Bucuresti 1993 (reeditată în 1995);
„Bible Enlightened: Hidden Teachings Revealed” - Computex Graphics, Bombay decembrie 1995, India;
„În lumina Bibliei: Biblia şi India”, vol.1 – Nemira, Bucuresti 1999 şi vol.2 – Speranta, Iasi 2001;
„Bible Enlightened: Religions and Yoga” – PublishAmerica 2003, Baltimore.

Din 1999 rezident SUA.

Despre Asociatia SAHAJA YOGA - ROMANIA

Pentru informatii suplimentare despre autor si cartile sale, vizitati:
http://www.sahajayoga.ro/index.php/Publicatii


SAHAJA YOGA - ROMANIA
Adriana Veress
0729.199.992office@sahajayoga.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-sahaja-yoga-romania/principiile-sahaja-yoga-in-spiritualitatea-popoarelor-conferinta-publica