Sahaj Group și Selim Ergen - concert la București în cadrul Turneului ”Experiment with Truth”

BUCURESTI - 20 octombrie 2014

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Turneul ”Experiment with Truth” ajunge joi 23 octombrie La București, unde Colegiul Național de Muzică ”George Enescu” va fi gazda unei seri de muzică și spiritualitate, cu Sahaj Group (România) și Selim Ergen (Turcia), începând cu ora 19.00.

Sahaj Group

Sahaj Group

 Adevărul este ceea ce este. Nu poate fi schimbat şi nu poate fi conceptualizat. Dar Adevărul poate fi perceput, simţit. Propriul vostru corp este instrumentul pentru perceperea Adevărului. 

Shri Mataji Nirmala Devi – Fondatoarea Sahaja Yoga

Turneul, organizat de Sahaja Yoga – România, se desfășoară în perioada 18-25 octombrie 2014 și cuprinde o serie de evenimente în Constanța, Tulcea, București, Ploiești și Râmnicu Sărat.

În program

▫ muzică indiană clasică, Bhajan & Qawwali, cu Formația Sahaj Group (România) și Selim Ergen (Turcia) – sarod; 

▫ prezentarea metodei de meditație Sahaja Yoga.

Accesul publicului este gratuit.

Sahaj Group (România)

Sorin Bundă (Sudhir) – voce şi tabla

Simona Neagu (Smita) – voce

Dan Huideș - harmoniu și voce

Iulia Hărănguș (Janaki) – voce și mangeera

Ionuţ Neagu (Yusuf) – tabla

Adrian Neacşu – chitară și voce

SAHAJ GROUP a luat fiinţă în 1994, între membrii săi numărându-se absolvenţi ai Universităţilor de Muzică din Bucureşti şi Iaşi, cu specializări în muzica clasică indiană la Academia de Muzică şi Arte Frumoase „Late P.K. Salve” din Nagpur, India, graţie burselor oferite de doamna Shri Mataji Nirmala Devi – Fondatoarea Sahaja Yoga.

Începând cu 1994 grupul a susţinut concerte şi a participat la diverse festivaluri şi manifestări artistice în ţară şi în străinătate, în țări din Europa, recum și în India, Japonia, Taiwan, Coreea de Sud, Rusia. Grupul a avut mai multe prezențe în emisiuni radio și TV începând cu 1999.

Albume: 1996 „Sahaj Bhajans”; 1999 „Tunes of love”; 2001 „Songs of Belous” – dedicat preaiubitului lor mentor Babamama / Belous, directorul Academiei de Muzică şi Arte Frumoase „Late P.K.Salve” din Nagpur, India; 2003 „Special Times” – dedicat celei de-a 80-a Aniversări a Doamnei Shri Mataji Nirmala Devi, Fondatoarea Sahaja Yoga; 2010 „Celebration”.

Simona Neagu (Smita) - Licenţiată a Facultăţii de Interpretare Muzicală – specialitatea vioară din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (1995); studii de muzica clasica indiana , vocal – Academia de Muzică şi Arte Frumoase „Late P.K. Salve” din Nagpur, India (1996); artist instrumentist (vioară) – Orchestra de Cameră Radio (din 1991).

Iulia Hărănguș (Janaki) - Licenţiată a Facultăţii de Arte, secţia regie film din cadrul Universităţii Hyperion din Bucureşti (2005); masterat în Regie de Televiziune (2007); specializare în muzică clasică indiană – vocal (bhajan) în cadrul cursurilor de vară ale Academiei „P.K.Salve Kala Pratishthan”.

Sorin Bundă (Sudhir) - Studii de vioară la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice nr.1 „Iosif Sava”, Bucureşti (1986-1991); studii de muzică clasică indiană vocal şi percuţie (tabla) – Academia de Muzică şi Arte Frumoase „Late P.K. Salve” din Nagpur, India (1999-2000).

Dan Huideș - Licențiat al Facultății de Interpretare Muzicală – specialitatea trompetă din cadrul Universitatii de Arte “George Enescu” din Iași (1984); artist instrumentist (trompetă) al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat “Moldova” din Iași (1985-1986), Orchestrei Filarmonice “Paul Constantinescu” din Ploiești (din 1987); specializare in muzica clasica indiana, harmoniu si vocal (bhajan) in cadrul cursurilor de vara ale Academiei “P.K.Salve Kala Pratishthan” (2006, 2007).

Ionuț Neagu (Yusuf) - Studii de muzică clasică indiană, percuţie (tabla şi dholak) – Academia de Muzică şi Arte Frumoase „Late P.K. Salve” din Nagpur, India (1996).

Adrian Neacșu - Studii de violoncel şi pian în cadrul Liceului de Artă „Margareta Sterian” din Buzău.

Pentru informații suplimentare despre “Sahaj Group” vizitați :http://www.sahaj-group.com și www.sahajgroup.net

Contact: romsahajgroup@yahoo.com

Selim Ergen (Turcia)

Nascut in 1969, interpret de chitara rock si jazz, a inceput studiul instrumentului sarod cu maestrul indian Pandit Shankar Bhattacharya in anul 2000. Fiind un mare admirator al muzicii clasice indiene si de asemenea un interpret al genului, a dezvoltat si un stil propriu, interpretand muzica clasica turca pe un instrument indian, experimentand stilul fusion.

Colaboreaza permanent cu renumitul artist turc Suleyman Erguner in proiectul “Sufizen”, o imbinare intre genul clasic turc si clasic indian, alaturi de care a sustinut concerte in Turcia, in sala CRR Istanbul si Germania, la Berliner Philharmonie.

A tinut mai multe sesiuni tip workshop despre muzica clasica indiana in universitatile din Istanbul si continua sa promoveze muzica clasica indiana in Turcia.

In 2008 a inceput si propriul sau proiect “Hindistanbul”, fusion intre genul clasic turc si cel indian, interpretat cu instrumente traditionale din India.

A sustinut numeroase concerte in Turcia, Italia, Grecia, Bulgaria, Olanda, Israel, Rusia, SUA și India.

Despre Asociatia SAHAJA YOGA - ROMANIA

Asociaţia „SAHAJA YOGA – ROMÂNIA” a luat fiinţă în ianuarie 1991, cu un număr de 22 de membri fondatori.
Astăzi Sahaja Yoga este practicată în România în peste 40 de oraşe, în 37 dintre acestea fiind organizate cursuri de iniţiere.
SAHAJA YOGA – ROMÂNIA îşi propune prezentarea şi popularizarea metodei Sahaja Yoga prin conferinţe publice, cursuri, expoziţii, manifestări artistice, publicaţii, editări audio şi video, precum şi prin studii şi activităţi de cercetare.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-sahaja-yoga-romania/sahaj-group-i-selim-ergen-concert-la-bucure-ti-in-cadrul-turneului-experiment-with-truth