Campania umanitară „Zâmbetul din cutie” 2019, susţinută de Kaufland Romania si Inspectoratul Scolar. Cadouri de Crăciun pentru 9.000 de copii nevoiaşi

BUCURESTI - 5 decembrie 2019

Comunicat tip General in ONG, Social

Asociația Șansa Ta, în parteneriat cu Kaufland Romania in colaborare cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Romaero si Muzeul National al Taranului Roman Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), în calitate de sponsor onorific, alături de 60 de şcoli şi grădiniţe din Bucureşti şi Ilfov, organizează din nou campania naţională de Crăciun „Zâmbetul din cutie”. În cadrul celei de-a VIII-a ediţii, 9.000 de copii din cele mai sărace 17 judeţe ale ţării se vor bucura de surprize de sărbători. În acest an, campania este sprijinită de Nadina Câmpean, care va prezenta concertul umanitar din data de 9 decembrie. În anii trecuţi, concertul şi campania de Crăciun au fost susţinute de vedete precum Maia Morgenstern, Iuliana Marciuc şi Anca Ţurcaşiu.

Până pe data de 10 decembrie, elevii şi preşcolarii din capitală şi din împrejurimi vor aduna, în cadrul instituţiilor de învăţământ de care aparţin, daruri selectate şi împachetate de ei. Acestea vor fi strânse într-un depozit al Romaero şi încărcate apoi în camioane, pentru a ajunge la copiii orfani sau cu posibilităţi materiale reduse din cele mai îndepărtate colţuri ale ţării. Asociaţia Şansa Ta a selectat în tot timpul anului copii şi familii nevoiaşe din ţară, care se vor bucura acum de aceste cadouri trimise de elevi.

Concert umanitar Zambetul din cutie editia a opta 2019.

Concert umanitar Zambetul din cutie editia a opta 2019.

Campania umanitară „Zâmbetul din cutie” 2019, susţinută de Nadina Câmpean:

 Cadouri de Crăciun pentru 9.000 de copii nevoiaşi

 București, 2 decembrie 2019

 

Asociația Șansa Ta, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Romaero şi Kaufland România, în calitate de sponsor onorific, alături de 60 de şcoli şi grădiniţe din Bucureşti şi Ilfov, organizează din nou campania naţională de Crăciun „Zâmbetul din cutie”. În cadrul celei de-a VIII-a ediţii, 9.000 de copii din cele mai sărace 17 judeţe ale ţării se vor bucura de surprize de sărbători. În acest an, campania este sprijinită de Nadina Câmpean, care va prezenta concertul umanitar din data de 9 decembrie. În anii trecuţi, concertul şi campania de Crăciun au fost susţinute de vedete precum Maia Morgenstern, Iuliana Marciuc şi Anca Ţurcaşiu.

 

Până pe data de 10 decembrie, elevii şi preşcolarii din capitală şi din împrejurimi vor aduna, în cadrul instituţiilor de învăţământ de care aparţin, daruri selectate şi împachetate de ei. Acestea vor fi strânse într-un depozit al Romaero şi încărcate apoi în camioane, pentru a ajunge la copiii orfani sau cu posibilităţi materiale reduse din cele mai îndepărtate colţuri ale ţării. Asociaţia Şansa Ta a selectat în tot timpul anului copii şi familii nevoiaşe din ţară, care se vor bucura acum de aceste cadouri trimise de elevi.

 „„Zâmbetul din cutie” este proiectul nostru de suflet, cu care ne bucurăm să încheiem fiecare an. Copiii din Bucureşti şi Ilfov trimit cadouri copiilor nevoiaşi din toată ţara, dând acelor adulţi, care au uitat ce înseamnă generozitatea şi dragostea pentru aproape, o adevărată lecţie de viaţă”, spune Gabriel Ciobotaru, preşedintele Asociaţiei Şansa Ta.

 Campania umanitară „Zâmbetul din cutie” a fost pentru prima dată organizată în anul 2012, dovedindu-se un mare succes datorită numărului darurilor donate pentru copiii săraci. Asociaţia Şansa Ta a reuşit de atunci, cu ajutorul copiilor din Bucureşti şi Ilfov, să strângă peste 17.000 de cutii de cadouri.

 Punctul culminant al campaniei „Zâmbetul din cutie” este concertul caritabil de luni, 9 decembrie  2019, găzduit de Muzeul Naţional al Ţăranului Român. În sală vor fi prezenţi copiii din mai multe centre de plasament din  Bucureşti şi copiii din familii modeste din judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Ialomiţa şi din capitală, care se vor bucura de o seară de neuitat. Pentru restul persoanelor care vor să participe la concert, biletul de intrare este un dar pentru un copil defavorizat.

 Începând cu ora 17:00, în studioul „Horia Bernea”, evenimentul prezentat de Nadina Câmpean va aduce pe scenă artişti precum Cristi Predună, corul de copii „Flori şi stele”, trupa Pam Pam,  formaţia Corintenii, Marian Vasilescu, Rareş Mihai sau Trupa Cobo Dance Center.

 Printre instituţiile şcolare incluse în campania „Zâmbetul din cutie” se numără: Colegiul Teoretic „Nicolae Iorga”, Colegiul Naţional „Octav Onicescu”, The Lauder-Reut Educational Complex, Colegiul de Arte „Dinu Lipatti”, Şcoala Nr. 11 „Ion Heliade Rădulescu”, Şcoala nr. 75 „Leonardo Da Vinci”, şcolile nr. 31, 45, 49, 80, 81, 84, 54, 56, 85, 87, 195, 113, 200, 40, 280, 150, 307, Şcoala Nr. 58 „Petre Ghelmez”, Şcoala Gimnazială Nr. 88 ,,Shanghai”, Colegiul Naţional de Muzică “George Enescu”, Mark Twain International School, Şcoala Metropolitană ARC, Şcoala „Mihai Ionescu”, Liceul „Jean Monnet”, Şcoala Cornetu, Colegiul Tehnic de Aeronautică „Henri Coandă”, Şcoala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”, Liceul Tehnologic „Nicola Tesla”, Liceul „C. A. Rosetti”, Colegiul Naţional „Ion Creangă”, Şcoala Giurgiu - Bolintin Deal, Şcoala Planeta Copiilor, Şcoala Cronos, Şcoala Berceni nr. 1, Liceul „Mircea Eliade”, Şcoala nr. 89 „Nicolae Labiş”, Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, Colegiul German Goethe, Grădiniţa Prikindel, Grădiniţa Garmy, Grădiniţa MontessoriLand.

 Sponsorii şi partenerii campaniei sunt: ISMB, Romaero, Kaufland România, Cazino Events & Production, Fundaţia pentru Sănătate Orhideea Spa, VM STUDIO - Servicii VIDEO & FOTO, Foto Fun Club, Carbon Expert. Partenerii media care susţin proiectul sunt Magic FM şi Antena 3.

În paralel, Asociaţia Şansa Ta derulează multe alte proiecte în sprijinul comunităţii, precum „O şansă caldă” (o masă caldă oferită în fiecare joi persoanelor fără adăpost din Bucureşti, în zona Gării de Nord), „Rechizite pentru viitorul tău”, „Voluntar pentru sănătate” sau „Să construim speranţe împreună”. Asociaţia Şansa Ta a inaugurat în 2015, în Buftea, o sală de calculatoare, unde şi-a propus să alfabetizeze digital peste 100 de copii proveniți din familii sărace, şi în 2016, în judeţul Dâmboviţa, un „conac social” unde găzduieşte şi educă copiii orfani sau lipsiţi de posibilităţi.

 Cei care doresc să se alăture campaniei „Zâmbetul din cutie” şi să trimită un cadou pentru copiii nevoiaşi pot contacta Asociaţia Şansa Ta: 0744 910 487, asociatia_sansata@yahoo.com.

 ***

Despre Asociația Șansa Ta

Asociaţia Șansa Ta este o organizaţie non-profit, care promovează dreptul la o viață mai bună pentru copiii și tinerii care urmează să părăsească sau care au părăsit centrele de plasament, prevenind instituționalizarea acestora. De asemenea, asociația își propune să ajute familiile defavorizate, cu mulți copii, din România. Programele dezvoltate se adresează persoanelor sau grupurilor sociale aflate în situații de risc.

Asociația Șansa Ta este acreditată de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice să acorde servicii sociale, conform Certificatului de Acreditare Seria AF, nr. 004086/2018.

 

Date de contact: 

Gabriel Ciobotaru - Președintele Asociației Șansa Ta

Casiana Fometescu - Coordonator departament PR, Asociația Șansa Ta

Tel/Fax: 031 822 24 57; Mobil: 0744 910 487

 

Beneficiar: “ Asociația Șansa Ta”

Conturi bancare deschise la BCR:

CONT IN LEI         RO64RNCB0591123278690001

CONT IN EURO    RO37RNCB0591123278690002

SWIFT: RNCB RO BU