Cupa Sansa Ta, editia a cincea, 17 iunie 2018. Sportul in viata copiilor defavorizati

Chitila - 12 iunie 2018

Comunicat tip General in Social, Sport, CSR

Bucureşti, 17 iunie 2018 si în acest an, Asociaţia Şansa Ta va organiza a cincea ediţie a evenimentului sportiv caritabil Cupa ”Șansa Ta”, în colaborare cu Federaţia Română de Fotbal si Kaufland România. 120 de copii, proveniți din centre de plasament şi din familii cu venituri modeste, au fost invitaţi să intre în competiţie, urmând să aibă parte de o zi de neuitat, plină de energie, adrenalină şi multe premii.

Cupa Sansa Ta 2018, editia a cincea.

Cupa „Şansa Ta” la a cincea ediţie:

Competiţie de fotbal pentru copiii instituţionalizaţi sau din familii modeste

Bucureşti, 17 iunie 2018Şi în acest an, Asociaţia Şansa Ta va organiza o nouă ediţie a evenimentului sportiv caritabil Cupa ”Șansa Ta”, în colaborare cu Federaţia Română de Fotbal si Kaufland România. 120 de copii, proveniți din centre de plasament şi din familii cu venituri modeste, au fost invitaţi să intre în competiţie, urmând să aibă parte de o zi de neuitat, plină de energie, adrenalină şi multe premii.

„Pentru mulţi dintre copiii participanţi, acesta este primul concurs din viaţa lor – pentru prima dată se simt valoroşi, preţuiţi şi, cel mai important, parte dintr-o echipă care îi susţine. Mulţumim din suflet partenerilor noştri, cu ajutorul cărora, an de an, putem implica copiii mai puţin norocoşi în astfel de activităţi sportive!”, declară Gabriel Ciobotaru, Președintele Asociației Șansa Ta.

A cincea ediţie a Cupei ”Șansa Ta” va avea loc duminică, de la ora 9:00, la Clubul Argman din comuna Chitila (Ilfov) - Strada Troiţei nr 34A, şi va reuni 120 copii din orfelinate şi din comunităţi defavorizate, precum şi copiii de la „Conacul social” din Bilciureşti (Dâmboviţa), fondat de Asociaţia Şansa Ta în 2016.

Anul trecut, aproximativ 100 de copii s-au bucurat de acest eveniment sportiv unic, sosiți de la centre precum SOS Satele Copiilor, ICC România, Centrul de Plasament Periș, Centrul Sfânta Macrina, Fundația ”The Door”, Fundaţia Viaţa şi Lumina. Anul acesta, copiii participanţi vor veni din centrele sociale şi de plasament din sectoarele 2, 3, 4 şi 6 ale capitalei şi din familii nevoiaşe din judeţele Ilfov şi Dâmboviţa - din Periş, Crevedia, Dârza, Bâldana, Tărtăşeşti şi din alte centre ale DGASPC Ilfov.

Partenerii Cupei ”Șansa Ta” 2018 sunt Kaufland România, Federaţia Română de Fotbal, Orhideea Sport,  Allcot Gropu, Infinity Trophy, Carbon Expert, Tymbark, Decathlon, Crist-Time şi P&G.

Alături de Cupa „Șansa Ta”, Asociaţia Şansa Ta derulează multe alte proiecte în sprijinul comunităţii, precum „O şansă caldă” (o masă caldă oferită în fiecare joi persoanelor fără adăpost din Bucureşti, proiect premiat anul acesta la Gala Societăţii Civile cu locul I),  ,,Zâmbetul din cutie” (cadouri de Crăciun, împachetate în cutii de pantofi, oferite copiilor nevoiaşi), „Voluntar pentru sănătate” (controale medicale gratuite), „Rechizite pentru viitorul tău” (rechizite şi ghiozdane oferite copiilor săraci sau celor din centre de plasament) sau „Să construim speranţe împreună” (construirea de case pentru familiile sărace). Asociaţia Şansa Ta a inaugurat în 2015, la Buftea, o sală de calculatoare, unde își propune să alfabetizeze digital peste 100 de copii proveniți din familii sărace, şi în 2016, în judeţul Dâmboviţa, un „conac social” unde găzduieşte şi educă copii orfani sau lipsiţi de posibilităţi.

Despre Asociația Șansa Ta

Asociaţia Șansa Ta este o organizaţie non-profit, care promovează dreptul la o viață mai bună pentru copiii și tinerii care urmează să părăsească sau care au părăsit centrele de plasament, prevenind instituționalizarea acestora. De asemenea, asociația își propune să ajute familiile defavorizate, cu mulți copii, din România. Programele dezvoltate se adresează persoanelor sau grupurilor sociale aflate în situații de risc.

Asociaţia Șansa Ta este acreditată de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice să acorde servicii sociale, conform Certificatului de Acreditare Seria AF, nr. 004086/24.04.2018.

Date de contact:

Gabriel Ciobotaru - Președintele Asociației Șansa Ta

Casiana Fometescu - Coordonator Dep. PR, Asociația Șansa Ta

Tel/Fax: 031 822 24 57; Mobil: 0744 910 487

Beneficiar: “ Asociația Șansa Ta”

Conturile  bancare deschise la BCR:

CONT IN LEI         RO64RNCB0591123278690001

CONT IN EURO    RO37RNCB0591123278690002

SWIFT: RNCB RO BU

Despre Asociatia Sansa Ta

Asociatia Sansa Ta își propune:
Sprijinirea copiilor și tinerilor care au un real talent artistic sau sportiv, o vocație către anumite discipline școlare sau care își doresc să continue studiile, dar care sunt împiedicați de situația financiară precară pe care o au să își desăvârșească pregătirea în respectivele domenii.

Asociatia Sansa Ta, este un ONG non-profit, care doreste sa promoveze prin proiecte sociale, educationale, sportive, dreptul la o viata mai buna pentru familiile cu copii aflate in situatiile de risc in vederea prevenirii abandonului familiar, scolar, marginalizare, integrare. Programele noastre se adreseaza si altor categorii defavorizate (copii/tineri institutionalizati si postinstitutionalizati, persoane fara adapost, etc).

Asociatia Sansa Ta este infiintata in baza OG 26/2000, si a dobandit personalitatea juridica in anul 2011, fiind inregistrata in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor de la Judecatoria Buftea, cu nr. 36 PJ/ 2011.

Asociatia ,,Sansa Ta,, este acreditata de catre Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, inregistrat cu seria AF, nr. 004086/2018, sa acorde servicii sociale. Asociatia "Sansa Ta" este operator de date cu caracter personal din 2014 - ANSPDCP - cu nr. 32216.
Asociatia Sansa Ta, este inscrisa in REPERTOAR-ul Camerei Deputatilor la nr. 267/2014.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-sansa-ta/cupa-sansa-ta-editia-a-cincea-17-iunie-2018-sportul-in-viata-copiilor-defavorizati