Cursdepuericultura.ro - primul site din Romania ce prezinta tutoriale despre cresterea nou-nascutului care se adreseaza taticilor, nu doar mamicilor.

Timisoara - 26 iulie 2012

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, Sanatate

Primele saptamani din viata copilului tau sunt importante pentru tine? Noi te invatam cum sa fi aproape de el si te trimitem 3 saptamani in concediu alaturi de noua familie!

Descrierea etapelor ce au loc in timpul igienei sugarului

Descrierea etapelor ce au loc in timpul igienei sugarului

Asociatia Scoala mamei Junior organizeaza in Timisoara de peste 9 ani cursuri prenatale si de puericultura . Calin Iepure este un tatic care si el a participat la aceste cursuri in anul 2011. El a realizat importanta acestor cursuri cand Stefan, copilul lui a ajuns acasa si a fost surprins sa afle in randul prietenilor, ca ei nu au aflat de existenta acestor cursuri si beneficiile lor, pe langa cele informationale. Astfel ,Calin a venit cu aceasta initiativa de a oferi cursuri online, gratuite pentru toti parintii din Romania, deoarece doar in marile orase exista centre unde se livreaza aceste cursuri de puericultura. Impreuna cu Dr.Vartosu Ioana a realizat acest proiect unic in Romania- www.cursdepuericultura.ro .

Legea concediului paternal  nr. 210/1999, aprobată prin H.G. nr. 244/2000 în articolele 6 si 7 evidențiază faptul că tatăl noului născut poate beneficia de 15 zile, dacă a obținut un atestat de absolvire a unui curs de puericultură.  

ARTICOLUL 6

Alin. 1. Tatăl copilului nou-născut, care participă efectiv la îngrijirea acestuia, are dreptul la un concediu paternal plătit de 15 zile lucrătoare (3 săptămâni), prin majorarea duratei concediului paternal de 5 zile lucrătoare cu înca 10 zile lucrătoare, dacă a obținut atestatul de absolvire a unui curs de puericultură.

Alin. 2. Dreptul la majorarea duratei concediului paternal în condițiile alin. 1 se acordă numai o singură dată, indiferent de numărul copiilor titularului.

ARTICOLUL 7

Cursul de puericultură constă în prezentarea unor noțiuni elementare teoretice și practice necesare în vederea îngrijirii copilului mic, în vederea participării efective a tatălui la îngrijirea propriului copil nou-născut. În urma verificării noțiunilor dobândite medicul de familie va elibera atestatul de absolvire a cursului de puericultură.

Site-ul este conceput pentru viitori tatici atat cu informatii despre ingrijirea sugarului cat si despre obtinerea atestatului de puericultura. Pasii sunt simpli: intri pe site, urmaresti videoclipurile, completezi chestionarul si primesti atestatul daca ne-ai demonstrat ca ti-ai insusit informatiile necesare.

Pe site-ul www.cursdepuericultura.ro veti gasi videoclipuri, tutoriale si poze explicative despre urmatoarele teme:

travaliu

   ( semne prevestitoare, semne de travaliu si semne de urgenta, precum si rolul taticului in primele zile de viata, tristetea postpartum)

acasa

   ( cum amenajam camera bebelusului si care este rolul tatalui in primele zile acasa, cand scoatem bebelusul la plimbare, cand acceptam musafiri)

igiena bebelusului

   ( cum ii facem baita, cum facem igiena organelor de simt, igiena scutecului, cum imbracam bebelusul)

colicile abdominale

  ( care sunt cauzele si care sunt trucurile pentru a linisti durerea bebelusului).

La sfarsitul acestor videoclipuri taticii afla cum pot intra in posesia atestatului de puericultura, in urma caruia sa beneficieze de 10 zile suplimentare de concediu pentru a sta acasa in primele saptamani alaturi de noua familie.

Dupa doar 3 zile de la lansarea siteului, acesta a trecut de 1000 de vizualizari de videoclipuri, 10.000 vizualizari/pagina si 4 atestate livrate, ceea ce ne sustine necesitatea acestui site si ca Romania astepta de mult aceste informatii.

Despre asociatia scoala mamei junior

Program educational dezvoltat in Timisoara de Asociatia Scoala mamei Junior, ce consta din cursuri prenatale, de puericultura si de ingrjire a nou-nascutului destinat femeilor insarcinate si viitorilor tati in vederea obtinerii atestatului pentru concediu de odihna la nasterea bebelusului.Asociatia Scoala mamei Junior mai propune local si servicii pentru femeile insarcinate si proaspetii parinti ( gimnastica aerobica si acvatica pentru gravide si aquabebe-inot cu bebelusii). Siteul www.cursdepuericultura.ro ofera aceste cursuri de puericultura gratuit tuturor vizitatorilor si permite viitorilor tatici sa obtina atestatul de puericultura, in urma caruia conform legii 210/1999 sa beneficieze de 10 zile suplimentare de concediu in primele 8 saptamani dupa nasterea bebelusului.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-scoala-mamei-junior/cursdepuericultura-ro-primul-site-din-romania-ce-prezinta-tutoriale-despre-cresterea-nou-nascutului-care-se-adreseaza-taticilor-nu-doar-mamicilor-