Departamentul de Voluntariat Sibiu2007 ''incorporat''

Sibiu - 21 noiembrie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Departamentul de Voluntariat Sibiu2007 a stabilit un nou parteneriat pentru stimularea si promovarea implicari comunitatii in derularea cu succes a Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007.

Departamentul de Voluntariat din cadrul Biroului de Coordonare al Programului SCCE 2007 a constituit un protocol de colaborare cu Asociatia Corpul Cadetilor “General Maior Nicolae Uscoi” in vederea sprijinirii activitatilor de coordonare a evenimentelor culturale programate pe agenda oficiala a programului pentru finalul de an.

Doua sute de tinerii cadeti vor fi implicati in activitati administrative, logistice si de protocol fiind impartiti in mai multe echipe coordonate de cincisprezece lideri de grup. Mai mult decat atat, aceasta experienta permite fiecarui individ sa contribuie intr-un mod unic nu doar la producerea de evenimente culturale, dar si la sustinerea patrimoniului cultural al orasului prin cresterea constiintei si entuziasmului membrilor comunitatii. Activitatea acestora a debutat cu ocazia Concertului ‘’I Solisti Veneti’’ ce a avut loc pe data de 3 noiembrie la Filarmonica de Stat din Sibiu unde voluntarii s-au implicat in plasarea publicului in sala de spectacol si asigurat instalarea de dispozitive pentru acest concert.

Asociatia Corpul Cadetilor “General Maior Nicolae Uscoi” este o organizatie neguvernamentala, non-profit,cu scopul de a contribui la ridicarea nivelului profesional, cultural, sportiv si moral al studentilor din Academia Fortelor Terestre si la cresterea prestigiului invatamantului militar superior romanesc . Initiatorul acestui demers pentru voluntariat este chiar presedintele compartimentului Cultura, Etica si Traditii al asociatiei, Catalin Balasa, care gaseste ca acest parteneriat ‘’creaza o experienta de viata deosebita si o acumulare culturala de exceptie. Ne face o deosebita placere sa participam in toate aceste proiecte de talie europeana’’. Asociatia cadetilor este formata din studenti ai Academiei Fortelor Terestre din Sibiu. Institutia a fost fondata la 1920 ca a doua scoala de ofiteri din Romania si devine in 1995 institutie militara de invatamant universitar ca recunoastere a excelentei in domeniul educational si al cercetarii stiintifice purtand numele istoricului, scriitorului si revolutionarului roman Nicolae Balcescu.

Programul de Voluntariat Sibiu2007 ofera posibilitatea implicarii persoanelor cu varste cuprinse intre 14- 60 de ani in proiecte locale, nationale si internationale, derulate sub egida SCCE 2007. Până în prezent programul a colaborat cu peste 1000 de voluntari cu statut semi-permanent si cu aproximativ 250 de voluntari cu statut permanent pe durata întregului Program Sibiu CEE 2007. Programul oferă sesiuni de training prin educaţie informală si a colaborat cu voluntari din Japonia, Franta, Germania, Austria, Polonia, Canada. Departamentul este coordonat de Lavinia Alexe care declara ca ,,aportul noului grup de voluntari vine sa aduca o valoare adaugata programului fiind un real sprijin. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult la acest grup este spiritul de echipa si, indeosebi, energia si disponibilitatea cu care au venit in sprijinul nostru, motiv pentru care le multumesc’’.

Asociatia Sibiu Capitala Culturala multumeste cu aceasta ocazie tuturor voluntarilor care au facut posibila derularea cu succes a evenimentelor culturale de-a lungul acestui an. Pentru mai multe detalii despre acest subiect va rugam sa contactati Biroul de Coordonare al Programului SCCE2007.

Despre Asociatia Sibiu 2007

x

Biroul de Coordonare al Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007
Oana Ionita: PR&Comunicare
Adrian Tibu: Asistent Proiecte
oana2007@sibiu.ro, adrian2007@sibiu.ro