ASDR asigură asistenţă juridică şoferilor români care îşi petrec concediul în Bulgaria

BUCURESTI - 28 iulie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto, Monden / Lifestyle, Turism

Începand cu data de 1 august 2011, Asociaţia Şoferilor şi a Drepturilor acestora din România (ASDR) pune la dispoziţia membrilor săi un nou serviciu: asistenţă juridică pentru şoferii care sunt opriţi de poliţia rutieră pe teritoriul Bulgariei.

 «Şoferii care apelează la ASDR recuperează taxa auto aproape sigur. Garanţia câştigului estedată de cazurile Tatu şi Nisipeanu, judecate la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, unde s-astabilit clar cum trebuie interpretată legea. De altfel, toate procesele deschise de ASDR în numele membrilor săi au fost câştigate.» 

Marian Moroşanu, preşedintele ASDR

 

Numărul de turişti români care vizitează Bulgaria în fiecare an a ajuns la un milion iar aproximativ 70% dintre aceştia preferă să se deplaseze cu autoturismul. Pentru a beneficia de un concediu confortabil şi fără probleme, ASDR oferă membrilor săi un nou serviciu: asistenţa juridică pentru şoferii care au o întâlnire mai puţin plăcută cu poliţia rutieră din Bulgaria. Cabinetul de avocatura din Bulgaria, partener ASDR, preia cazul şoferului şi face demersurile necesare pentru a rezolva problema, asigurându-se că sunt respectate drepturile şoferului şi că nu se iau măsuri abuzive împotriva acestuia. Serviciile ASDR în Bulgaria includ asistenţa juridică pentru următoarele probleme:

-    contestaţie proces verbal de contravenţie -    reţinere permis -    reţinere certificat înmatriculare

-    alte probleme ce ţin de Codul Rutier din Bulgaria

 

Asociaţia Şoferilor şi a Drepturilor acestora din România anunţă câştigarea primelor procese pentru recuperarea taxei auto, deschise în beneficiul membrilor săi. Taxa de primă înmatriculare / poluare este ilegală iar cei care au fost obligaţi să o plătească pentru a-şi putea înmatricula autovehiculul au dreptul să ceară restituirea ei. În acest sens, ASDR oferă asistenţă juridică gratuită membrilor săi pentru ca aceştia să poată recupera taxa în cel mai scurt timp.

 

«Şoferii care apelează la ASDR recuperează taxa auto aproape sigur. Garanţia câştigului este dată de cazurile Tatu şi Nisipeanu, judecate la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, unde s-a stabilit clar cum trebuie interpretată legea. De altfel, toate procesele deschise de ASDR în numele membrilor săi au fost câştigate.», a declarat Marian Moroşanu, preşedintele ASDR.

 

O condiţie foarte importantă pentru câştigarea procesului este ca un avocat sau consilier juridic să se ocupe de întocmirea dosarului şi redactarea documentelor. O formulare incorectă sau lipsa unui act poate duce la pierderea procesului. De aceea, Departamentul Juridic ASDR se ocupă de tot ce ţine de proces, de la redactarea documentelor, până la reprezentarea în instanţă. «Practic, membrii ASDR care doresc să recupereze taxa auto trebuie doar să pună la dispoziţia consilierului juridic actele necesare întocmirii dosarului. De restul ne ocupăm noi !», a spus Radu Brăileanu, avocat ASDR.

SERVICII DE CARE BENEFICIAZĂ MEMBRII ASDR

 

Asistenţă juridică gratuită. ASDR îşi desfăşoară activitatea pe întreg teritoriul României, oferindu-le membrilor săi asistenţă juridică gratuită. Aceştia beneficiază de serviciile unui avocat care le va oferi consiliere de specialitate şi reprezentare în instanţă. De la 1 august 2011, ASDR asigură asistenţă juridică pentru şoferii români care călătoresc în Bulgaria sau tranzitează această ţară. În cazul recuperării taxei auto, toate procesele membrilor ASDR au fost câştigate. În cazul ridicarii maşinii, daca se demonstrează că s-a comis un abuz, şoferul poate recupera banii plătiţi pe taxele pentru ridicare, transport şi depozitare, precum şi amenda.

 

Asistență rutieră. ASDR pune la dispoziția șoferilor care se confruntă cu probleme tehnice servicii de tractare auto, depanare și cazare pe teritoriul României.

 

Despre ASDR

 

Asociația Șoferilor și a Drepturilor acestora din România (ASDR) a fost înființată cu scopul de a oferi sprijin și asistență șoferilor în momentele când aceștia întâmpină dificultăți. Totodată, ASDR are ca obiectiv diminuarea numărului tot mai mare al cazurilor de nereguli și abuzuri comise asupra șoferilor. Prin acțiunile sale, ASDR ia atitudine împotriva acestor abuzuri și îi sprijină pe conducătorii auto care se confruntă cu astfel de probleme. De asemenea, un obiectiv important al ASDR este încurajarea conducătorilor auto să respecte legislația în vigoare și să aibă un comportament responsabil în trafic.

 

CONTACT:

Şoferii care au nevoie de sprijin sau vor să devină membri ASDR pot folosi una din următoarele opţiuni de contact:

-          pe site-ul www.asdr-romania.ro

-          la email: office@asdr-romania.ro

-          la numerele de telefon: 0728.502.426 / 0755.885.554

Despre Asociatia Soferilor si a Drepturilor acestora din Romania

Asociația Șoferilor și a Drepturilor acestora din România (ASDR) a fost înființată cu scopul de a oferi sprijin și asistență șoferilor în momentele când aceștia întâmpină dificultăți. Totodată, ASDR are ca obiectiv diminuarea numărului tot mai mare al cazurilor de nereguli și abuzuri comise asupra șoferilor. Prin acțiunile sale, ASDR ia atitudine împotriva acestor abuzuri și îi sprijină pe conducătorii auto care se confruntă cu astfel de probleme.