Conferinţă de lansare a proiectului "Start pentru incluziune socială prin muncă"

Locul desfasurarii: Sala de şedinţe a Consiliului Local Satu Mare din incinta Palatului Administrativ

Organizator: Asociaţia Stea

Conferinţă de lansare a proiectului

Asociaţia Stea împreună cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare organizează :

Conferinţa de lansare a proiectului

  “Start pentru incluziune socială prin muncă”

Proiectul „Start pentru incluziune socială prin muncă”, este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014 , în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro). Bugetul proiectului este de 69.125,54 Euro, din care 62.091,92 Euro finanţare nerambursabilă şi 7.033,62 Euro contribuţia Asociaţiei Stea şi a partenerilor săi.

Proiectul are ca beneficiari direcţi 42 de persoane fără adăpost din Satu Mare având ca scop facilitarea integrării socio-profesionale a acestora prin creşterea adaptabilităţii lor pe piaţa muncii. Elementul central al proiectului îl reprezintă un program de terapie prin horticultură care va permite beneficiarilor să treacă printr-o experienţă similară muncii în condiţii protejate pentru a-şi dezvolta abilităţi şi mecanisme de adaptare necesare pentru o bună integrare viitoare pe piaţa muncii. Aceştia vor învăţa să cultive legume, plante aromatice şi flori respectând principiile agroecologiei, vor beneficia de programe de dezvoltare a abilităţilor de viaţă, consiliere, instruire şi formare profesională, fiind susţinuţi să-şi crească stima de sine. Proiectul va avea un impact benefic şi asupra membrilor familiilor beneficiarilor direcţi şi copiii care frecventează centrul de zi al Asociaţiei Stea în urma îmbunătăţirii aportului de nutrienţi în alimentaţia zilnică prin consumul legumelor produse în cadrul proiectului.

O altă componentă importantă a proiectului vizează dezvoltarea organizaţională, în cadrul căreia Asociaţia Stea va fi susţinută să pregătească înfiinţarea unei întreprinderi de economie socială având la bază producerea de legume în regim ecologic urmând să creeze noi locuri de muncă în comunitate şi să asigure oportunităţi reale de angajare pentru persoanele fără adăpost pregătire să lucreze.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0361-884330, persoana de contact:  Cristina-Maria Bala, manager proiect, e-mail: asociatiastea@gmail.com sau vă rugăm să vizitaţi:  www.asociatiasteasm.ro

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

Despre ASOCIATIA STEA

Asociaţia STEA este o organizatie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.

Confirmare pana la data: 30 aprilie 2014

Participare: Intrare libera

Sponsori eveniment:
  • Granturile SEE 2009 – 2014 Granturile SEE 2009 – 2014