Copiii si tinerii strazii de la Satu Mare sarbatoresc “Ziua Internationala a Copiilor Strazii”

Satu Mare - 17 martie 2010

Comunicat tip General in Social

La data de 21 martie atat in Romania cat si in alte tari din lume se sarbatoreste « Ziua Internationala a Copiilor Strazii », care a fost instituita incepand din 1998 prin rezolutia Forumului International \'Prietenii copiilor strazii\' desfasurat la Varsovia. Din dorinta de a marca acest eveniment Asociatia Stea din Satu Mare invita comunitatea locala la “Ziua Portilor Deschise” ce va avea loc in data de 25 martie 2010 in cadrul centrului de zi pentru copiii si tinerii strazii al Asociatiei Stea din Satu Mare, B-dul Octavian Goga Nr.14, intre orele 1000 si 1600.

Rolul acestui eveniment este acela de a sensibiliza opinia publica in ceea ce priveste situatia copiilor si tinerilor strazii, oferind posibilitatea de a-i intalni intr-un context diferit de cel al strazii. Sub indemnul “Cunoaste omul dincolo de fenomen !” orice persoana interesata este binevenita in mijlocul nostru pentru a vizita centrul de zi si a descoperi ce inseamna munca spre reintegrare sociala si care este atitudinea si implicarea personala a benficiarilor nostri in aceasta directie.

Punctul culminant al evenimentul il reprezinta prezentarea unui spectacol ce se bazeaza pe o poveste construita de catre copiii si tinerii strazii de la centrul de zi, pusa in scena sub indrumarea echipei educative si a voluntarilor Stea. Piesa, ofera o perspectiva asupra unora din aspectele pe care beneficiarii nostrii le considera reprezentative pentru viata lor si combina cu succes elemente ce apartin stilului dramatic cu cele de umor, cantec, dans traditional, circ si cultura internationala.

Spectacolul va avea loc in data de 25 martie 2010, incepand cu ora 14 00, la centrul de zi al Asociatiei Stea situat in Satu Mare, B-dul Octavian Goga, nr.14

Avand in vedere complexitatea fenomenului „copiii strazii”, pentru reducerea amplorii acestuia si combaterea efectelor pe care viata in conditii de strada le are asupra copiilor si tinerilor, Asociatia Stea lucreaza prin intermediul unui dispozitv complex de interventie sociala avand trei componente principale : unitatea mobila, centrul de zi si locuinta protejata, prin intermediul carora se urmareste construirea graduala a unei punti de legatura intre societate si copiii si tinerii strazii, precum si cresterea treptata a gradului lor de integrare sociala.

Centrul de zi al Asociatiei Stea are rolul de a creste motivatia copiilor si tinerilor strazii (0-35 de ani) pentru integrare sociala si de a le dezvolta abilitatile de viata prin activitati de socializare, alfabetizare, consiliere si educatie, sustinandu-i sa reduca consumul de droguri, sa devina responsabili si sa-si creasca gradul de autodeterminare.

Despre Asociatia STEA

Asociaţia STEA este o organizatie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.
Pentru mai multe detalii, va stam la dispozitie la telefon 0743174169. Persoana de contact: Cristina-Maria Bala, Director, E-mail: asociatiastea@gmail.com.
asociatiastea@gmail.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-stea/copiii-si-tinerii-strazii-de-la-satu-mare-sarbatoresc-ziua-internationala-a-copiilor-strazii