Cu ochii pe sexul opus - seminar interactiv pentru adolescenti

Galati - 8 noiembrie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Asociatia Studenteasca AMiCUS desfasoara in perioada 09-11 noiembrie 2009 ora 18, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Galati - Sala Ateneu, seminarul interactiv \'Cu ochii pe sexul opus\', prezentat de Emanuel Ban.

Prin temele prezentate ne propunem educarea tinerilor în materie de relații, prevenirea abuzului de orice fel în cadrul relațiilor de prietenie, transmiterea valorilor morale generației de astăzi și conștientizarea adolescenților asupra efectelor ce pot apărea ca urmare a implicării lor în relații sexuale.

Sexualizarea excesivă în vestimentaţie, limbajul obscen şi agresivitatea de limbaj folosite cu obstinaţie, debutul sexual precoce caracterizează din ce în ce mai mult tânăra generaţie. Cel puţin aşa reiese din Studiul pentru implementarea PNAT-ului (Planul Naţional de Acţiune pentru Tineret), realizat de ANSIT.

O campanie susţinută de educaţie, la nivelul întregii populaţii, referitoare la aspectele vieţii sexuale este absolut necesară, deoarece acum sunt suportate efectele nefaste ale politicii restrictive informaţionale care a fost impusă pe o perioadă de câteva generaţii. Abundenţa de material pornografic, care îşi arogă un caracter de informare privind viaţa sexuală, a adus de fapt un şoc puternic la nivelul conştiinţelor nepregătite, se arată în studiul realizat de reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului şi Adopţie (ANPCA), Organizaţia Salvaţi Copiii şi UNICEF

Seminarul “Cu ochii pe sexul opus” cuprinde următoarele teme:

Luni 09 noiembrie, \'Eşti pe masură?\'. - pentru a te bucura de o relaţie de dragoste frumoasă, trebuie mai întâi să ai o imagine de sine sănătoasă. Vom arăta efectele complexului de inferioritate şi manifestarea lui în afara şi în cadrul relaţiilor, cât şi paşi concreţi de îmbunătăţire a imaginii de sine.

Marți 10 noiembrie, \'De ce să nu treci pe roșu\' – vom prezenta motive pentru care adolescenții nu trebuie să se grăbească în începerea vieţii sexuale.

Miercuri 11 noiembrie, \'Îndrăznește să iubești\' - vom dezbate împreună câteva mituri privind sexualitatea și vom oferi provocarea de a trăi o poveste de dragoste frumoasă.


Emanuel Ban, coordonatorul Asociatiei Studentesti AMiCUS Cluj Napoca. Este cunoscut printre studenti în urma numeroaselor seminarii susținute în cele mai mari centre universitare din țară.

Despre Asociatia Studenteasca AMiCUS CLUJ NAPOCA

Asociaţia Studenţească Amicus este o organizaţie non-profit, constituită la nivel internaţional, care își desfășoară activitatea în toate marile centre universitare din România.
Ne propunem să stabilim relaţii de prietenie în mediile studenteşti şi să oferim oportunităţi în dezvoltarea personală având la bază principii de viaţă sănătoase pentru trup, minte şi suflet. Dorim ca împreună să venim în întâmpinarea nevoilor comunităţii prin acţiuni de voluntariat.
Membri în Asociaţia Studenţească Amicus pot fi studenţii de la orice formă de învăţământ superior, de stat sau privat: şcoli postliceale, colegii şi universităţi.
Amicus organizează periodic seminarii, conferinţe, dezbateri şi ateliere orientate pe formarea profesională şi dezvoltarea personală, promovează şi susţine voluntariatul în cadrul unor programe comunitare şi educaţionale.
Pentru mai multe informatii vă rugăm să ne contactați.

Viorel Bobocea - coordonator proiecte AMiCUS Galati. – telefon 0744.724.910


boboceaviorel@yahoo.com