“Stagii pe Bune”, primul program naţional de stagii pentru studenţi în industria IT&C

BUCURESTI - 5 aprilie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Spice, asociaţia studenţilor şi profesioniştilor din IT&C, lansează primul program naţional de stagii care reuneşte cele mai importante companii de profil din România precum şi studenţii facultăţilor din Bucureşti şi Timişoara.

Peste 100 de stagii

În perioada 1 iulie – 1 octombrie 2006, peste o sută de studenţi vor avea ocazia să efectueze stagii de practică în cadrul unor companii renumite din industria IT&C.
Programul “Stagii pe Bune” propune studenţilor stagii pe durata verii în companii importante din domeniul IT&C, şi şansa de a învăţa meserie de la profesionişti fără a renunţa la facultate. “De foarte multe ori, din dorinţa de a-şi folosi cunoştinţele teoretice în practică, studenţii se angajează chiar din primii ani ai facultăţii şi îşi neglijează studiile. Dorim să le oferim posibilitatea de a cunoaşte mediul în care vor lucra şi îşi vor construi o carieră, dar printr-un mecanism normal, ce nu îi împiedică să îşi continue studiile”, spune Bogdan Iordache, Preşedintele Asociaţiei Studenţilor şi Profesioniştilor IT&C.
În acelaşi timp, companiile care propun studenţiilor stagii în cadrul programului au posibilitatea de a-i cunoaşte pe viitorii specialişti din domeniul IT&C pe care îi pot angaja ulterior, la terminarea facultăţii.

Etapele programului

Programul se adresează atât studenţilor facultăţilor de profil cât şi celor care doresc să lucreze în industria IT&C, indiferent de facultatea pe care o urmează, mai puţin celor din primul an de facultate. În perioada 22 mai – 12 iunie 2006, studenţii se pot înscrie la oricare din stagiile publicate de companiile participante in cadrul programulul pe site-ul www.stagiipebune.ro.
Fiecare companie va analiza aplicaţiile pe care le primeşte urmare a stagiilor oferite în cadrul programului. Rezultatele procesului de selecţie vor fi anunţate în data de 26 iunie pe www.stagiipebune.ro.

Ediţia precedentă s-a bucurat de succes

“Stagii pe Bune” a fost demarat în anul 2005 şi s-a adresat studenţilor Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti. Peste 500 de studenţi s-au înscris in program, încântaţi de oportunitatea oferită. „Interesul extraordinar al studenţilor faţă de sistemul de stagii propus a făcut din acesta o reuşită. Ca urmare, am decis să extindem programul şi la nivelul altor facultăţi atât din Bucureşti cât şi din ţară. Anul acesta, pe lângă studenţii din Bucureşti, şi cei din vestul ţării pot urma stagii de practică în cadrul unor companii din industria IT&C din Timişoara” arata Bogdan Iordache.

Programul va continua să se dezvolte

În anii următori, programul va continua să se extindă şi în alte oraşe din ţară. “Este important să stabilim o modalitate de comunicare benefica între studenţi şi companiile din industria IT&C. Vrem să oferim şanse cât mai multor studenţi să pună în aplicare cunoştinţele teoretice, să dobândească experienţă practică şi să lucreze cu profesioniştii din domeniu. Ne bucurăm că din ce în ce mai multe companii au realizat beneficiile unei astfel de politici de atragere a tinerelor talente şi ne susţin în demersul nostru” spune preşedintele asociaţiei. În acest an, printre companiile partenere care oferă stagii studenţilor sunt: BitDefender, Freescale România, Orange România, S&T România, Vodanet Media, NoBug Consulting, Alvarion.

Despre Asociatia “Studenti si Profesionisti IT&C”

Programul „Stagii pe Bune” este organizat de către Asociaţia „Studenţi şi Profesionişti IT&C” (Spice). Spice este formată din profesionişti din domeniul IT&C.
Prin programe precum „Stagii pe Bune”, Spice îşi propune să dezvolte colaborarea dintre mediul academic şi companiile din domeniul IT&C şi să creeze mecanisme utile pentru dezvoltarea profesionala a studenţilor.
Pentru mai multe informaţii, persoana de contact: Bogdan IORDACHE, Preşedintele Asociaţiei “Studenţi şi Profesionişti IT&C” (Spice), bogdan.iordache@stagiipebune.ro, 0722 399 822.
bogdan.iordache@stagiipebune.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-studenti-si-profesionisti-itc/stagii-pe-bune-primul-program-national-de-stagii-pentru-studenti-in-industria-itc