Clubul Studentilor Diplomati

BUCURESTI - 26 martie 2013

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, Social

Clubul Studenților Diplomați, proiect marca ASER, oferă accesul unui număr cât mai mare de studenți la mediul diplomatic și o reală oportunitate de a învăța ce înseamnă diplomația și ce presupune cariera de diplomat.

Clubul Studenților Diplomați, proiect al Asociației Studenților Economiști din România (ASER), aflat anul acesta la cea de a IV-a ediție, este destinat studenților din 6 centre universitare: ASE, SNSPA, Universitatea București, Universitatea Titu Maiorescu, Universitatea Româno - Americană și Universitatea Dimitre Cantemir. Scopul proiectului este de a facilita accesul unui număr cât mai mare de studenți la mediul diplomatic și de a oferi o reală oportunitate de a învăța ce înseamnă diplomația și ce presupune cariera de diplomat.

 

Proiectul se desfășoară în perioada 28 martie – 14 aprilie 2013. Acesta cuprinde 4 etape, care au rolul de a oferi o imagine cât mai amplă asupra diplomației în contextul actual: Conferința, Mesele rotunde și Săptămâna diplomației. La sfârșitul proiectului participanții vor putea intra în Comunitatea Studenților Diplomați, care de trei ediții se dezvoltă continuu, având obiective bine conturate.

 

Prima etapă, Conferința cu tema „Diplomația economică – pilon al politicii externe românești?” va avea loc pe 28 martie în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din București și va avea ca invitați personalități cu renume din lumea diplomației precum: Dl. Leonard Orban, Comisar european, Dl. Manuel Donescu, Secretar de Stat, Ministerul Economiei, Dl. Academician Gheorghe Zaman, Director IEN.

 

În cea de-a doua etapă, Mesele rotunde,  se va desfășura pe 4 aprilie și va avea structura unor dezbateri punând față în față 40 de aplicanți și personalități din domeniul diplomației. Participanții vor avea ocazia să interacționeze cu oameni cu experiență, abordând teme precum: „Provocările diplomației preventive într-o lume globalizată”, „Asistența pentru dezvoltare”, „Implicațiile internaționale ale amplasării scutului antirachetă pe teritoriul României” și „Implicațiile Pactului fiscal european”.

 

În cadrul celei de-a treia etape, Săptămâna diplomației, 20 de aplicanți vor fi selectați pentru a participa la activitățile desfășurate ce vor avea loc în perioada 8-14 aprilie. Timp de 7 zile, aceștia vor avea ocazia să participe la numeroase training-uri și workshop-uri în care vor fi abordate diferite teme din domeniul diplomației (diplomație multilaterală și bilaterală, diplomație economică sau etichetă și protocol). Ei  vor  intra  în contact cu personalități din domeniu, profesori universitari, dar și traineri renumiți. Proiectul se va încheia cu un dineu elegant în stil diplomatic.

Aplică până pe 29 martie 2013 pe www.csd.aser.ro !

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-studentilor-economisti-din-romania-aser/clubul-studentilor-diplomati