Asociatia Telefonul Copilului

Asociatia Telefonul Copilului


Descrierea companiei Asociatia Telefonul Copilului

Telefonul Copilului 0800 8 200 200 este un serviciu telefonic de informare şi consiliere gratuit, unic la nivel naţional, specializat în domeniul protecţiei copilului. Telefonul Copilului este o iniţiativă de responsabilitate socială, dezvoltată datorită nevoilor de informare şi consiliere atât ale copiilor cât şi ale pârinţilor în vederea cunoaşterii şi respectării drepturilor copilului în România. Serviciul a fost înfiinţat în anul 2001 sub titulatura Linia Verde pentru Protecţia Copilului şi a fost promovat prin campaniile 'Casa de Copii nu e acasă' şi 'Drepturile copilului sunt lege', ambele fiind finanţate de Uniunea Europeană, prin programul PHARE. Deşi iniţial a fost conceput ca instrument de monitorizare al acestor campanii, numărul foarte mare de apeluri şi implicit de cazuri semnalate a confirmat utilitatea socială a acestui serviciu ceea ce a condus la permanentizarea liniei telefonice speciale. În prezent, Telefonul Copilului îşi derulează activitatea ca serviciu al organizaţiei neguvernamentale independente Asociaţia Linia Verde pentru Protecţia Copilului.

Telefonul Copilului este la dispoziţia copiilor şi părinţilor 7 zile din 7, între orele 08.00-20.00, iar printre serviciile oferite se numără: informarea şi consilierea cu privire la promovarea şi respectarea drepturilor copiilor, dar şi îndrumarea către instituţiile în măsură să acorde asistenţa necesară fiecărui caz. În afară de personalul de specialitate, care include şi un avocat specializat în domeniul protecţiei copilului, de curând au fost implicaţi în activitatea desfăşurată în cadrul serviciului şi voluntari, studenţi ai Facultăţii de Asistenţă Socială şi ai Facultăţii de Teologie, care sunt instruiţi şi îndrumaţi permanent de membrii cu vechime ai Asociaţiei.

Un număr total de 1.447.587 apeluri a fost înregistrat de Telefonul Copilului în perioada 22 noiembrie 2001 – 31 iulie 2007, iar dintre acestea au fost identificate 16.487 de cazuri care au necesitat interventia imediata a institutiilor abilitate.

Comunicate Asociatia Telefonul Copilului :

Vezi toate comunicatele companiei Asociatia Telefonul Copilului.