Ediția a IV-a turneului Fotbal pentru Schimbare: Companii și Vedete Unite pentru o Cauză Nobilă

BUCURESTI - 17 mai 2024

Comunicat tip General in Sport

Asociația The Social Incubator și Sport for Good, în parteneriat cu Eurosport România, Impact Warner Bros. Discovery și prin sprijinul Federației Române de Fotbal , organizează pe 18 mai ediția a 4-a a turneului Fotbal pentru Schimbare . Numeroase persoane publice și companii din România au răspuns afirmativ invitației de a a juca fotbal pentru schimbare.

În contextul alarmant în care doar unul din 40 de tineri care părăsesc sistemul de protecție socială în România reușește să se angajeze legal și având în vedere poziția fruntașă a țării noastre în statisticile privind traficul de persoane la nivel european, Fotbal pentru Schimbare vizează să aducă o schimbare semnificativă. Numeroase persoane publice și companii din România au răspuns afirmativ invitației de a juca fotbal pentru schimbarea acestor statistici alarmante.

Scopul turneului caritabil este de a mobiliza resurse pentru sprijinirea tinerilor în tranziția lor spre o viață independentă, prin integrarea socială și profesională eficientă.

Peste 170 de jucători amatori de fotbal, reprezentând 16 echipe de companii din România, vor concura pentru trofeul ediției, demonstrând că solidaritatea și sportul merg mână în mână.

Printre surprizele pregătite se numără meciul demonstrativ unic și captivant dintre echipa formată din Cosmin Mihăiță, Dragoș Suciu, creatorii de conținut Bogdan Techeș, Valentin Usturoi, Leo Burghezul de la Ceaimami, Andrei Bobeică, Barbu Ștefan & Iancu Cosmin de la Șut și Gol, actorul Costi Max, câștigătoarea iUmor 2023 Pripi, și echipa feminină U19 FC Rapid 1923.

“Ma bucur să contribui la cauza nobilă a acestui turneu: susținerea tinerilor care cresc în centrele de plasament și au nevoie de sprijin pentru a se integra în societate. Fotbalul poate schimba vieți. Există mulți fotbaliști mari care și-au schimbat viața datorită acestui sport. Fotbalul oferă speranță oamenilor din întreaga lume și, prin prezența în turneu, vreau să le transmit tinerilor pe care îi sprijiniți mesajul să continue să lupte pentru visurile lor și să știe că au pe cineva alături de ei”, a declarat Cosmin Mihăiță, un susținător al turneului încă de la prima ediție din 2019.

Tricoul semnat de jucătorii generației de aur '94 va fi scos la licitație în timpul evenimentului. Acesta reprezintă o oportunitate unică pentru pasionații de fotbal să dețină o parte din istorie, în timp ce sprijină direct cauza noastră nobilă.

“În ultimii 10 ani, Asociația The Social Incubator a fost un pilon de sprijin constant pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție. Este extraordinar să vedem cum numeroase companii și personalități se mobilizează într-un efort comun pentru a susține cauza noastră. Fiecare ediție aduce mai mult decât speranță — aduce schimbări tangibile, măsurabile și, mai ales, durabile în viețile acestor tineri”, a afirmat Mihaela Bolohan, Director Operațiuni al Asociației The Social Incubator.

Evenimentul este deschis publicului larg, cu intrare gratuită, încurajându-se astfel participarea și sprijinul comunității. Detalii suplimentare și informații actualizate pot fi găsite pe website-ul oficial: sportforgood .ro

Mulțumim tuturor partenerilor și sponsorilor care fac posibil acest eveniment:

Parteneri strategici: Eurosport și Warner Bros. Discovery, Coca-Cola HBC, Federația Română de Fotbal
Sponsor Platinum: Ariston
Sponsor Gold: KPMG
Sponsori Silver: Biborțeni Aqua, Continental Hotels, Iron Mountain, Kuehne+Nagel, Lesaffre, LSEG, Mogo, Provident, SLB, Systematic
Susținători: Autonom, Kafune, Marica Năstase Sports Club, PlayerfyApp, Profi, RBC Medical, Superbrain și Velluto.

De 10 ani, Asociația The Social Incubator are misiunea de a oferi tinerilor care părăsesc sistemul de plasament instrumentele și pregătirea necesare pentru a face față provocărilor întâlnite în tranziția către viața de adult. Asociația sprijină acești tineri în continuarea studiilor, oferă consiliere psihologică și vocațională și asigură resursele necesare pentru integrarea lor în societate și pe piața muncii.

Turneul Fotbal pentru Schimbare face parte din seria de evenimente Sport for Good, organizate în scop caritabil de Asociația The Social Incubator, în parteneriat cu Eurosport, Impact Warner Bros. și Coca-Cola HBC

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați:

Alexandra Ciobanu

Communications Manager

0726 166 489

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-the-social-incubator/editia-a-iv-a-turneului-fotbal-pentru-schimbare-companii-si-vedete-unite-pentru-o-cauza-nobila