Traind cu Traditiile. Cununa Graului – salvarea spiritului locului

Bucerdea Vanoasa - 27 august 2012

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Social

O noua editie a proiectului cultural Traind cu Traditiile . Cununa Graului – salvarea spiritului locului organizat de Consiliul Judetean Alba, Muzeul National al Unirii Alba Iulia si Asociatia Tradition Group se desfasoara in perioada 25-29 august 2012. Parcurgand etape importante in valorificarea mostenirii culturale, pentru anul in curs proiectul are in vedere organizarea de ateliere de patrimoniu, vernisajul expozitiei temporare si lansarea catalogului, vizionare de filme documentare, ateliere pentru copii, vizite de studiu.

Traind cu Traditiile. Cununa Graului – salvarea spiritului locului

Activitatile debuteaza sambata, 25 august ora 10,00 in cadrul Muzeului satului Bucerdea Vinoasa cu atelierele dedicate custozilor Expozitiilor etnografice, instruirea fiind asigurata de specialisti din cadrul Centrului de Pregatire Profesionala in Cultura din Bucuresti, institutie partenera, tematica fiind Muzeele sursa de educatie pentru cultura.

Partea aplicativa a activitatilor se va desfasura in aceeasi locatiei in cea de-a doua zi, începand cu orele 16,00 programul cuprinzand vernisajul expozitiei temporare Prezenta graului în obiceiurile, credintele si practicile populare romanesti din judetul Alba si lansarea catalogului Din patrimoniul culinar… preparate din grau si faina, doua ateliere pentru copii: impletit cununi si modelaj produse traditionale, incheindu-se cu vizionare de filme documentare puse la dispozitie de Muzeul National al Agriculturii.

Activitatile proiectului vor fi continuate prin vizita de studiu in judetul Tolna, judet infratit cu judet Alba, in scopul exemplificarii si invatarii metodelor interactive de educatie in muzee si de functionalizare a unei retele. 

Parteneri in organizare: Centrul de  Pregatire Profesionala in Cultura, Muzeul National al Agriculturii, Asociatia „Prietenii Muzeului Unirii” si Parohia Ortodoxa Bucerdea Vinoasa.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-tradition-group/traind-cu-traditiile-cununa-graului-salvarea-spiritului-locului